Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Re: AUD_USD

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

zbyszek_w pisze:Asmo

dzięki za kolejny filmik.
Prosiłeś o opinię, więc dodam od siebie, że może za bardzo tym razem oficjalnie, (chyba zaczynasz czuć te nasze spojrzenie-- trema?) proponuję jednak po pubie, i opowieść o udanych i nieudanych trejdach twoich lub osób, które znasz z tego forexowego światka. W każdym razie ja się wtedy chyba najwięcej uczę, więc egoistycznie piszę, za co z góry przepraszam :oops:
Nie trema tylko mega kac po pubie :roll:

Zanotowac: Nagrywac w trakcie a nie po !

:D
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Zapomnialem odpisac dlaczego EUR/GBP bylo bez entuzjazmu.

Obrazek

Śliczny pin, w złym miejscu.

to nie swing low, miejsca potencjalnych problemów sa za blisko.

Nie przejmuje sie za bardzo R:R ale nawet Ja nie lubię sie rozpędzić i walnąć glowa w mur. :wink:
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Asmo ale spójrz na Edka - jeszcze trochę i będzie idealny setup pod L :):

Obrazek

EDIT: poprzednia analiza do kosza :D - IMHO na ten moment tylko S

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć COMMAX
Wytrawni traderzy nie wiedzą wcale więcej niż Ty czy ja
Wybacz Commax, ale daleko mi do Twojej wiedzy(choćby tym że tylko demuję, ale jeszcze dużo innych czynników), po prostu widzę to po postach, :( , no ale nic wszystko przede mną, wierzę że dam radę, a rozmowami z Tobą i resztą użytkowników, zdobywaniem doświadczenia tym bardziej się w tym umacniam.
Podkreślam PRAWDOPODOBIEŃSTWIE. nigdy pewności.
No tak, ale jakby zliczyć liczbę udanych Twoich wejść, to mogłoby to być, np 80%, przy Twoim systemie i konsekwencji, to nie daleko do 100%. Nie ma pewności, jest prawdopodobieństwo i statystyka, ale wykorzystanie tego ma to prowadzić, do przybliżenia się do 100% trafności w trejdach, tylko patrzysz na to co już było, porównujesz i system Ci mówi np. czy masz wchodzić i z jakim prawdopodobieństwem, czy jest ono 90% i otwierasz np. lota, czy 95% i otwierasz 2 loty(losowo podałem wielkości i operowanie wielkością pozycji).
Tak jak piszesz pewności nie ma, ale dzięki prawdopodobieństwu wiesz co może zrobić rynek i nie rzucasz monetą, tylko wchodzisz na wybrane setupy, co ma Cię zbliżyć do 100%(pewności), a nie jak w monecie 50% udanych tradów.

Jak byś miał czas to pociągnij dalej psychologię, poproszę.

O Swiadomości i podświadomości dotychczas nie czytałem nigdzie i ich nieświadomym wpływie na decyzje.
Dzięki
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Asmo ale spójrz na Edka - jeszcze trochę i będzie idealny setup pod L :):

Obrazek

EDIT: poprzednia analiza do kosza :D - IMHO na ten moment tylko S
Na Cablu to samo, zerknij na oscylator i czekaj cierpliwe. Ale tak Edek tez na celowniku. tylko gdyyby byl tanszy.

Wole Cabla

Steady,hold ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=w7ur3iV6Z34

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

asmodeus8 pisze:Na Cablu to samo, zerknij na oscylator i czekaj cierpliwe. Ale tak Edek tez na celowniku. tylko gdyyby byl tanszy.
Ja tak patrze i patrze i gdybym grał tylko z trendem to aktualnie wychodzą mi tylko S-ki (złamali układ trendu wzrostowego). Naprawdę zdziwię się jak to będzie tylko false brekout - ponieważ mają miejsce na zjazd do co najmniej 1.3480

Tak czy inaczej cierpliwie czekam bo na S nie mam sygnału :).

EDIT:
No i teraz z kolei nadzieja na S-ki pękła :D. Ciekawe ile jeszcze razy będę zmieniał nastawienie dziś :). Dodam jeszcze, że nie zawarłem ani jednej transakcji dziś. Teraz z kolei szukamy sygnału na L :). Komedia panowie, komedia...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:
asmodeus8 pisze:Na Cablu to samo, zerknij na oscylator i czekaj cierpliwe. Ale tak Edek tez na celowniku. tylko gdyyby byl tanszy.
Ja tak patrze i patrze i gdybym grał tylko z trendem to aktualnie wychodzą mi tylko S-ki (złamali układ trendu wzrostowego). Naprawdę zdziwię się jak to będzie tylko false brekout - ponieważ mają miejsce na zjazd do co najmniej 1.3480

Tak czy inaczej cierpliwie czekam bo na S nie mam sygnału :).
:shock:

Tego to ja sie nie spodziwalem.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

asmodeus8 pisze:Tego to ja sie nie spodziwalem.
Tak jakby patrzeć na to tylko technicznie to zostało utworzone nowe LL i żeby mówić o "kupowaniu" to jednak chyba musimy mieć nowe HH wiec prosta logika mowie ze raczej powinno się teraz szukać sygnałów sprzedaży...

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

MaxRipper pisze: Tak jakby patrzeć na to tylko technicznie to zostało utworzone nowe LL i żeby mówić o "kupowaniu" to jednak chyba musimy mieć nowe HH wiec prosta logika mowie ze raczej powinno się teraz szukać sygnałów sprzedaży...
Szukamy i szukamy... Już tak mniej więcej od tygodnia :lol:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

No zobaczymy, wszedłem w to już tak naprawdę wczoraj. Narazie TP nie mam pojęcia, zobaczymy jak się dzień zamknie, chyba, że nie zdąży i wywali na SL :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ