Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć Majacek
Dzięki
ustawiasz SL, TP i za dużo nie główkujesz. Przynajmniej ja tak to widzę
To byłaby idealna sytuacja,
niektórzy gracze przestawiają SL, wychodzą częścią pozycji,dokładają.
(53000 kontraktów w srebrze na comexie zbliża się do swojego “first delivery date” która jest 28 lutego)
To analiza fundamentalna, korzystasz z tego często - ma ona wpływ na ceny, sprawdza się?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 20:31 przez Johnny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Johnny pisze:To analiza fundamentalna, korzystasz z tego często - ma ona wpływ na ceny, sprawdza się?
Taki mądry to ja nie jestem. Mam wykupiony abonament u cynika z twonuggets.com i od niego czerpię te mądrości. Na pewno nie można tego traktować jako sygnały wejścia/wyjścia, ale w przypadku metali często sytuacja fundamentalna jest bardziej istotna od analizy technicznej. Przykładem może być sytuacja z listopada, kiedy to na srebrze mieliśmy pięknego pinbara, sugerującego, że teraz to poleci pionowo. Ale koniec roku jest okresem wzmożonego zakupu złota i srebra z powodu licznych świąt w Azji (sezon ślubów w Indiach, później Nowy Rok w Chinach, w krajach arabskich też coś tam świętują), ogólnie koniec roku jest dobry dla metali - co sugerowało raczej zakup w lokalnym dołku niż wchodzenie w S i oczekiwanie głębszej korekty

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Dzięki Majacek, ciekawa ta strona, ja póki co PA chcę opanować, później będę dodawał dodatki :lol: .
PS. Dzisiaj na Daily ropa wyskoczyła, to chyba też nowości to sprawiły.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

wytłumaczcie mi coś na świecie juz jest tak cudownie że surowce tak walą do góry? popyt jest tak wzmożony że podaz nie nadąża? na tym etapie rozwoju gospodarki ceny surowców nie powinny chyba osiągać takich poziomów jak z czasów bańki na rynku nieruchomości w USA. Ropa dzisiaj 6% gratuluje napewno szybciej sie bedziemy rozwijac jak będzie teastować 150$ BEN chłopie wiesz co robisz :D
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Pablo78 pisze:surowce tak walą do góry?
Porównaj ilość pieniędzy wpuszczonych do obiegu i wydobytego w tym czasie surowca

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

majacek pisze:Porównaj ilość pieniędzy wpuszczonych do obiegu i wydobytego w tym czasie surowca

własnie o tym mówie że to odbicie w gospodarce jest sztuczne a nastepny kryzys juz pewnie za drzwiami czeka
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Here's a crash course on how one of "our" - monarchic - dictators treats his own people during the great 2011 Arab revolt.

Incidentally, Saudi Arabia's prince Talal Bin Abdulaziz - father of the billionaire darling of the West prince Al Waleed bin Talal - told the BBC there's a danger the protests in Bahrain could spill into Saudi Arabia.

http://atimes.com/atimes/Middle_East/MB19Ak01.html
Porównaj ilość pieniędzy wpuszczonych do obiegu i wydobytego w tym czasie surowca
Bingo. I przestrzegam wszystkich przed myśleniem ze to surowce drożeją to pieniądz ma coraz mniejsza sile nabywcza.
http://www.eioba.pl/a81035/co_to_jest_inflacja

Póki gra muzyka panowie, póki orkiestra gra.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pablo78 pisze:
majacek pisze:Porównaj ilość pieniędzy wpuszczonych do obiegu i wydobytego w tym czasie surowca

własnie o tym mówie że to odbicie w gospodarce jest sztuczne a nastepny kryzys juz pewnie za drzwiami czeka

Dollary z QE sa pompowane na S&P i mamy wrażenie „recovery:”

Ale na zdrowy rozsadek tych liczb nie wepchniesz pod dywan potrzeba co najmniej 14% GDP żeby wyhamować ta spirale.

http://www.usdebtclock.org/

http://www.debtbombshell.com/

Panowie tych liczb nie da sie wepchnąć pod dywan kreatywna księgowością.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Bo nie samymi pipsami czlowiek zyje:

http://www.youtube.com/watch?v=yHOC6ft6w90

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Wchodził ktoś na USD/CHF? Ładny pinbar się nam tam wczoraj ukształtował na D1. To samo zresztą na AUD/USD.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ODPOWIEDZ