System PNB - Prościej Nie Będzie
no właśnie
czyli raczej
kupuj
kiedy ma13 przecięła ma55 od dołu, obie są skierowane w górę, cena ponad nimi to jakby stawiasz zlecenie oczekujące blisko ma13
czy czekasz na cofniecie i potem wchodzisz kiedy przebije max'a znów jakby oczekującym
tak w ogóle stawiasz oczekujące czy jedziesz z ręki?
na m5 to wymaga ciągłego śledzenia wykresu
Proszę o usunięcie linków z podpisu, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem forum- mod Astra
czyli raczej
kupuj
kiedy ma13 przecięła ma55 od dołu, obie są skierowane w górę, cena ponad nimi to jakby stawiasz zlecenie oczekujące blisko ma13
czy czekasz na cofniecie i potem wchodzisz kiedy przebije max'a znów jakby oczekującym
tak w ogóle stawiasz oczekujące czy jedziesz z ręki?
na m5 to wymaga ciągłego śledzenia wykresu
Proszę o usunięcie linków z podpisu, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem forum- mod Astra
Pozdrawiam
Skarbek

Idealnie jest wtedy, kiedy średnie są rano blisko siebie (czyli kiedy Azjaci nie poszaleli). Wtedy wyczekuję rozjazdu w stronę zgodną z trendem D1 i H4. Rzadziej próbuję zająć pozycję, kiedy średnie po sporym rozjeździe przecinają się ostro w przeciwną stronę.
Dziś na przykład jest bryndza jak smok, więc mogę w miarę sprawnie odpisywać na Twoje posty.
Czy trzeba długo przy tym siedzieć? Zależy od dnia. Jak włączasz platformę i widzisz, że wszystko jest porozjeżdżane, to wiadomo, że średnie się w 5 min czy w kwadrans nie zwężą. W godzinę być może też nie. A z drugiej strony, kiedy od rana jest ok, a na większych TF nie ma pieprzonego boczniaka (takiego jak dziś), to po wejściu na rozjazd mijają godzina lub dwie na przyjemnej jeździe, że aż szkoda od kompa odchodzić
Dziś na przykład jest bryndza jak smok, więc mogę w miarę sprawnie odpisywać na Twoje posty.
Czy trzeba długo przy tym siedzieć? Zależy od dnia. Jak włączasz platformę i widzisz, że wszystko jest porozjeżdżane, to wiadomo, że średnie się w 5 min czy w kwadrans nie zwężą. W godzinę być może też nie. A z drugiej strony, kiedy od rana jest ok, a na większych TF nie ma pieprzonego boczniaka (takiego jak dziś), to po wejściu na rozjazd mijają godzina lub dwie na przyjemnej jeździe, że aż szkoda od kompa odchodzić

achhaaa
właśnie ustawiłem sobie EurUsd
i się w to lampie ale kicha
jedyne co ewentualnie widzę to wczoraj o 19:15 ale wiadomo jak się patrzy na historię to widać wszystko
czy dziś o 17:15 można by się pokusić o long ?
Umieszczanie linków w podpisie jest niezgodne z regulaminem. Ponownie proszę o ich usunięcie !!! mod Astra
właśnie ustawiłem sobie EurUsd
i się w to lampie ale kicha
jedyne co ewentualnie widzę to wczoraj o 19:15 ale wiadomo jak się patrzy na historię to widać wszystko
czy dziś o 17:15 można by się pokusić o long ?
Umieszczanie linków w podpisie jest niezgodne z regulaminem. Ponownie proszę o ich usunięcie !!! mod Astra
Pozdrawiam
Skarbek

- Good Will Hunting
- Pasjonat
Powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła Twoja metoda. Wrzuciłem średnie na mój wykres, otworzyłem dla sprawdzenia dwie pozycje i voila, obie zamknięte przez TP, będę nadal testował jako uzupełnienie dla Price Action jednak po dzisiejszym dniu muszę stwierdzić, że temat jest jak najbardziej godny uwagi. Zwłaszcza, że to naprawdę godny uwagi sposób inwestowania na małych TF.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat