System PNB - Prościej Nie Będzie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Skarbek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skarbek »

no właśnie
czyli raczej
kupuj
kiedy ma13 przecięła ma55 od dołu, obie są skierowane w górę, cena ponad nimi to jakby stawiasz zlecenie oczekujące blisko ma13
czy czekasz na cofniecie i potem wchodzisz kiedy przebije max'a znów jakby oczekującym

tak w ogóle stawiasz oczekujące czy jedziesz z ręki?
na m5 to wymaga ciągłego śledzenia wykresu

Proszę o usunięcie linków z podpisu, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem forum- mod Astra
Pozdrawiam :-) Skarbek

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejL »

Idealnie jest wtedy, kiedy średnie są rano blisko siebie (czyli kiedy Azjaci nie poszaleli). Wtedy wyczekuję rozjazdu w stronę zgodną z trendem D1 i H4. Rzadziej próbuję zająć pozycję, kiedy średnie po sporym rozjeździe przecinają się ostro w przeciwną stronę.
Dziś na przykład jest bryndza jak smok, więc mogę w miarę sprawnie odpisywać na Twoje posty.
Czy trzeba długo przy tym siedzieć? Zależy od dnia. Jak włączasz platformę i widzisz, że wszystko jest porozjeżdżane, to wiadomo, że średnie się w 5 min czy w kwadrans nie zwężą. W godzinę być może też nie. A z drugiej strony, kiedy od rana jest ok, a na większych TF nie ma pieprzonego boczniaka (takiego jak dziś), to po wejściu na rozjazd mijają godzina lub dwie na przyjemnej jeździe, że aż szkoda od kompa odchodzić :)

Awatar użytkownika
Skarbek
Bywalec
Bywalec

achhaaa
właśnie ustawiłem sobie EurUsd
i się w to lampie ale kicha
jedyne co ewentualnie widzę to wczoraj o 19:15 ale wiadomo jak się patrzy na historię to widać wszystko
czy dziś o 17:15 można by się pokusić o long ?

Umieszczanie linków w podpisie jest niezgodne z regulaminem. Ponownie proszę o ich usunięcie !!! mod Astra

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejL »

Z dwojga złego wolę to o 15:15, ale i tak dzisiaj jest kicha. Porównaj D1 z H4 i zobacz gdzie była cena. Średnie są tu odwrotnie na tych 2 TF, a na H4 cena się między nimi zakleszczyła na cały dzień :x
W tym tygodniu - jak dotąd, a kończy się czwartek - fajny był tylko poniedziałek.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła Twoja metoda. Wrzuciłem średnie na mój wykres, otworzyłem dla sprawdzenia dwie pozycje i voila, obie zamknięte przez TP, będę nadal testował jako uzupełnienie dla Price Action jednak po dzisiejszym dniu muszę stwierdzić, że temat jest jak najbardziej godny uwagi. Zwłaszcza, że to naprawdę godny uwagi sposób inwestowania na małych TF.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Skarbek
Bywalec
Bywalec

Good Will Hunting pisze: otworzyłem dla sprawdzenia dwie pozycje i voila, obie zamknięte przez TP
kiedy? i na czym?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

EUR/USD, TF M15, 15:13 i 15:22, źle ustawiłem TP stąd to drugie wejście o 15:22, warto w tym systemie mieć jakiś zegar odmierzający czas do pojawienia się następnej świeczki
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Skarbek
Bywalec
Bywalec

wygooglaj luktom infobar używam go do ustalenia godziny ale to nie licznik tylko czas ostatniego tick'a
nie dam Ci linka bo jakiś admin przed chwilą się do mnie zwrócił że mi nie wolno zewnętrznych linków umieszczać

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

strona luktom jest teraz stroną komercyjną, więc nie wolno umieszczać do niej linków, ale wystarczy w google poszukać "luktom". Zresztą na forum to EA też jest umieszczone

Awatar użytkownika
Skarbek
Bywalec
Bywalec

znów coś źle zrobiłem? ... a te reklamy na górze to idą pewnie na fundacje

ODPOWIEDZ