System PNB - Prościej Nie Będzie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
wojnowy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojnowy »

Wady:
Po pierwsze system jest super tylko szkoda, że działa jedynie w trendzie.
Po drugie system jest nie doprecyzowany - ale to chyba każdy może zrobić sam.

Zalety:
System można bardzo łatwo zaprogramować - ale nie liczyłbym na jakieś rezultaty...

Właśnie w takie systemy się bawiłem jakieś 2 lata temu (gdy dopiero zaczynałem przygodę z forexem)...
Powodzenia
(\(^.^)/)

milik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: milik »

wojnowy pisze:Właśnie w takie systemy się bawiłem jakieś 2 lata temu (gdy dopiero zaczynałem przygodę z forexem)...
Dwa lata to dużo czasu, w co się teraz „bawisz” ?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Kolega tutaj przedstawił swój system a już większość proponuje zmiany :D Rewelacja nie ma co :)

System imho w długim okresie czasu będzie zarabiał choć PNB to nie do końca takie PNB. Ja ze swojej strony jak widzę jakieś osoby które swoje decyzje kup/sprzedaj/zamknij podejmują na zasadzie średnich od razu pytam o wyniki ;)
Jednak jeżeli zabawilibyśmy się w mega przyczajonego tygrysa i posiadali byśmy mega dopracowane sygnały wejścia to nie ma (cenzura) aby nie było na + ... ale to tylko moja opinia.

Z chęcią bym pooglądał jakieś wejścia zagrane i przegrane i wygrane - jak wiadomo wtedy daje to większe podejście nt gry w szczególności jeżeli chodzi o średnie.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

sonictune pisze:3. Kurs robi cofkę , której szczyt/dołek wyznacza poziom SL-a
4. Wejście po rozbiciu dołka/szczytu z pkt.2
Moim zdaniem po cofce trzeba wejść szybciej, bo wtedy SL jest mniejszy.
Wchodząc po rozbiciu dołka / szczytu powiększasz SL i dodatkowo narażasz się na wejście na fałszywym wybiciu.
No ale oczywiście każdy ma swoje sposoby ... :lol:
Shadi pisze:Ja ze swojej strony jak widzę jakieś osoby które swoje decyzje kup/sprzedaj/zamknij podejmują na zasadzie średnich od razu pytam o wyniki
Uważasz, że się nie da zarabiać w ten sposób?
Ja ostatnio właśnie wróciłem do średnich (w zasadzie do jednej średniej) i jest OK. Przeniosłem się też na wyższy TF i czuję większy komfort psychiczny.
Największy problem z określeniem TP, bo zawsze "mogło być lepiej" :lol:
Jak ustawię blisko to idzie 3 razy dalej, jak ustawię daleko to nie dochodzi i tak w kółko ...
No ale najważniejsze żeby było na plus ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Mike_Scofield pisze: Uważasz, że się nie da zarabiać w ten sposób?
System imho w długim okresie czasu będzie zarabiał choć PNB to nie do końca takie PNB.

mbor112
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mbor112 »

hm ja bym próbował załapać się z sygnałem na otwarcie londynu :) wtedy fajne czyste sygnały są :)
:)

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejL »

mbor112 pisze:hm ja bym próbował załapać się z sygnałem na otwarcie londynu :) wtedy fajne czyste sygnały są :)
Owszem, są :)

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeśli ktoś z Was chce korzystać z krótszych tf, załączam template, który na M1 i M5 uruchamia 55 EMA, a na wyższych - jak dotąd - SMA. 13stka bez zmian.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Skarbek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skarbek »

witam
czy grasz-wchodzisz na początku czy na końcu świecy?

Awatar użytkownika
MaciejL
Stały bywalec
Stały bywalec

Wchodzę na początku świecy następującej po tej, która utworzyła setup z średnimi. Jeśli jednak ta "tworząca" zamknęła się dość daleko po przebiciu, czekam na cofkę i wchodzę kiedy cena jest znów blisko średnich, ale po właściwej stronie. To z kolei pozwala na krótki SL (zamknięcie po złej stronie średnich).

ODPOWIEDZ