System PNB - Prościej Nie Będzie
Wady:
Po pierwsze system jest super tylko szkoda, że działa jedynie w trendzie.
Po drugie system jest nie doprecyzowany - ale to chyba każdy może zrobić sam.
Zalety:
System można bardzo łatwo zaprogramować - ale nie liczyłbym na jakieś rezultaty...
Właśnie w takie systemy się bawiłem jakieś 2 lata temu (gdy dopiero zaczynałem przygodę z forexem)...
Powodzenia
Po pierwsze system jest super tylko szkoda, że działa jedynie w trendzie.
Po drugie system jest nie doprecyzowany - ale to chyba każdy może zrobić sam.
Zalety:
System można bardzo łatwo zaprogramować - ale nie liczyłbym na jakieś rezultaty...
Właśnie w takie systemy się bawiłem jakieś 2 lata temu (gdy dopiero zaczynałem przygodę z forexem)...
Powodzenia
(\(^.^)/)
Kolega tutaj przedstawił swój system a już większość proponuje zmiany
Rewelacja nie ma co 
System imho w długim okresie czasu będzie zarabiał choć PNB to nie do końca takie PNB. Ja ze swojej strony jak widzę jakieś osoby które swoje decyzje kup/sprzedaj/zamknij podejmują na zasadzie średnich od razu pytam o wyniki
Jednak jeżeli zabawilibyśmy się w mega przyczajonego tygrysa i posiadali byśmy mega dopracowane sygnały wejścia to nie ma (cenzura) aby nie było na + ... ale to tylko moja opinia.
Z chęcią bym pooglądał jakieś wejścia zagrane i przegrane i wygrane - jak wiadomo wtedy daje to większe podejście nt gry w szczególności jeżeli chodzi o średnie.

System imho w długim okresie czasu będzie zarabiał choć PNB to nie do końca takie PNB. Ja ze swojej strony jak widzę jakieś osoby które swoje decyzje kup/sprzedaj/zamknij podejmują na zasadzie średnich od razu pytam o wyniki

Jednak jeżeli zabawilibyśmy się w mega przyczajonego tygrysa i posiadali byśmy mega dopracowane sygnały wejścia to nie ma (cenzura) aby nie było na + ... ale to tylko moja opinia.
Z chęcią bym pooglądał jakieś wejścia zagrane i przegrane i wygrane - jak wiadomo wtedy daje to większe podejście nt gry w szczególności jeżeli chodzi o średnie.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Moim zdaniem po cofce trzeba wejść szybciej, bo wtedy SL jest mniejszy.sonictune pisze:3. Kurs robi cofkę , której szczyt/dołek wyznacza poziom SL-a
4. Wejście po rozbiciu dołka/szczytu z pkt.2
Wchodząc po rozbiciu dołka / szczytu powiększasz SL i dodatkowo narażasz się na wejście na fałszywym wybiciu.
No ale oczywiście każdy ma swoje sposoby ...

Uważasz, że się nie da zarabiać w ten sposób?Shadi pisze:Ja ze swojej strony jak widzę jakieś osoby które swoje decyzje kup/sprzedaj/zamknij podejmują na zasadzie średnich od razu pytam o wyniki
Ja ostatnio właśnie wróciłem do średnich (w zasadzie do jednej średniej) i jest OK. Przeniosłem się też na wyższy TF i czuję większy komfort psychiczny.
Największy problem z określeniem TP, bo zawsze "mogło być lepiej"

Jak ustawię blisko to idzie 3 razy dalej, jak ustawię daleko to nie dochodzi i tak w kółko ...
No ale najważniejsze żeby było na plus ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Wchodzę na początku świecy następującej po tej, która utworzyła setup z średnimi. Jeśli jednak ta "tworząca" zamknęła się dość daleko po przebiciu, czekam na cofkę i wchodzę kiedy cena jest znów blisko średnich, ale po właściwej stronie. To z kolei pozwala na krótki SL (zamknięcie po złej stronie średnich).