FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

jeśli nie ma na stronie, to można napisać do supportu, czasem (podobnie jak z multiterminalem) dopiero po kontakcie z supportem można dostać jakąś "customizowaną" wersję MT4

Andrzejak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzejak »

za dużo chcę za transakcje

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Ogólnie pytanie takie jeśli commision jest tutaj takie duże 10$ to + spread opłata za otwarcie rachunku jest raczej dosyć spora. U innych brokerów jest to ok. 4$.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

$10 to wartość jednego pipsa przy 1 locie. Spread waha się w przedziale 0.2-06pipsa rzadko kiedy powyżej tej wartości. Commissions jest naliczane tylko przy otwarciu pozycji, nie ma drugiego na zamknięcie. Wiec ogólnie rzecz biorąc, przy dobrej płynności i powyższym spredzie, całość jednej transakcji może wynieść Cię około 1,2-1,6 pipsa. Chyba nie jest to tak dużo?
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

transakcje maja jedne z tańszych na rynku i płynność należy do rewelacyjnych jak narazie testujemy

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale zauważyłem drobne opóźnienia w realizacji zleceń i dość częste blokowanie okna zleceń podczas sesji. Nie jest to zbyt atrakcyjne w momentach kiedy chce sie zamknąć pozycje, albo otworzyć, a okno przez kilka sekund jest nieaktywne.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Co masz na myśli mówiąc że okno jest nieaktywne? Zwykle jak brokerzy coś kombinują to mamy "zlecenie w trakcie realizacji". Jeśli dla Ciebie każda sekunda ma znaczenie, to wyłącz nieużywane instrumenty, chociaż FXSalt który ma ich mało to powinno być bez różnicy. W takim Broco i MRC różnica w egzekucji po wyłączeniu większości instrumentów jest zauważalna.

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

ustaw sobie odchylenie (slippage) od ceny np. 2,3 pipsy- to powinno Ci zapewnić bezproblemową egzekucję zleceń w okresie zwiększonej zmienności

wpis edytowany
masz rację pSV- tak to jest jak się robi 5 rzeczy na raz ;-)
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 21:14 przez astra, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

astra w FXSalt jest market execution a nie instant ;)

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

nam się ten problem jeszcze nie przytrafił z blokowaniem czegokolwiek jak narazie tow sumie nie było żadnych problemów :)

ODPOWIEDZ