FXsalt , www.fxsalt.com
$10 to wartość jednego pipsa przy 1 locie. Spread waha się w przedziale 0.2-06pipsa rzadko kiedy powyżej tej wartości. Commissions jest naliczane tylko przy otwarciu pozycji, nie ma drugiego na zamknięcie. Wiec ogólnie rzecz biorąc, przy dobrej płynności i powyższym spredzie, całość jednej transakcji może wynieść Cię około 1,2-1,6 pipsa. Chyba nie jest to tak dużo?
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
-
- Gaduła
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale zauważyłem drobne opóźnienia w realizacji zleceń i dość częste blokowanie okna zleceń podczas sesji. Nie jest to zbyt atrakcyjne w momentach kiedy chce sie zamknąć pozycje, albo otworzyć, a okno przez kilka sekund jest nieaktywne.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Co masz na myśli mówiąc że okno jest nieaktywne? Zwykle jak brokerzy coś kombinują to mamy "zlecenie w trakcie realizacji". Jeśli dla Ciebie każda sekunda ma znaczenie, to wyłącz nieużywane instrumenty, chociaż FXSalt który ma ich mało to powinno być bez różnicy. W takim Broco i MRC różnica w egzekucji po wyłączeniu większości instrumentów jest zauważalna.
ustaw sobie odchylenie (slippage) od ceny np. 2,3 pipsy- to powinno Ci zapewnić bezproblemową egzekucję zleceń w okresie zwiększonej zmienności
wpis edytowany
masz rację pSV- tak to jest jak się robi 5 rzeczy na raz ;-)
wpis edytowany
masz rację pSV- tak to jest jak się robi 5 rzeczy na raz ;-)
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 21:14 przez astra, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Gaduła