Tańczący z pipsami
z EA jakoś tam sobie poradziłem, zarabia ale cholernie duże odstępy czasowe miedzy transakcjami
. A teraz próbuje wracać do podstaw czyli PA, zerkanie na godziny wyjścia ważnych danych fundamentalnych, a zajęcie pozycji utwierdzam dwoma MACD. Zobaczymy co to będzie. Akcja jest na nowym mikro koncie z levarem 1:500 pozycje 0,05 lot i SL 20-30pkt pozycje 0,1 lot tylko gdy myślę że poziom jest tak mocny że jest dokładny wtedy SL rzędu 5-10pkt. Screeny itd jak się przekonam że będzie szło dobrze, bo już dosyć naśmieciłem sobie w dzienniku. Pozycje fakt duże depo początkowe 150zł, move stop expert pod ręką. TP już nie tak wielkie, ewentualnie pozycja 0,05+0,05 jedna w zamykana w połowie ruchu, druga na BE aż do decyzji czy będziesz dłuższy ruch czy bierzemy ile się dało. Tyle z mojej strony.
Pozycje na teraz:
Oczekujące sell limit 81.97 USD/JPY wielkość 0,1lot SL 82.10 TP max 80.00
Oczekujące buy limit 1,3740 EUR/USD wielkość 0,1lot SL 1,3720 TP 1,3940
wielkość 0,1 ponieważ jeżeli będą zrealizowane to w miejscu TP pozycji aktywnych, co da mi potrzebny margin.
Jeśli chodzi o EA, to jedno dosyć dobrze przemyślane i darmowe całkowicie jest tutaj: http://www.xerofx.com/free-ea.html
Też się męcze nad kodem troszke zmodyfikowanej MACD sample ale na zupełnie innych parametrach, może się przy okazji czegoś nauczę.
Pozdrawiam

Pozycje na teraz:
Oczekujące sell limit 81.97 USD/JPY wielkość 0,1lot SL 82.10 TP max 80.00
Oczekujące buy limit 1,3740 EUR/USD wielkość 0,1lot SL 1,3720 TP 1,3940
wielkość 0,1 ponieważ jeżeli będą zrealizowane to w miejscu TP pozycji aktywnych, co da mi potrzebny margin.
Jeśli chodzi o EA, to jedno dosyć dobrze przemyślane i darmowe całkowicie jest tutaj: http://www.xerofx.com/free-ea.html
Też się męcze nad kodem troszke zmodyfikowanej MACD sample ale na zupełnie innych parametrach, może się przy okazji czegoś nauczę.
Pozdrawiam

Czerwone linie to sell, niebieskie buy. SL ustawiony będzie na poziomie 50pkt, wielkość pozycji jeszcze się zastanawiam. Sygnał na podstawie dwóch ustawień MACD i jednej stochastic oscilator. Do tej pory wynik 4/4 trafione zobaczymy jak pójdzie dalej. Wykres H1 lub H4. Dla zabezpieczenia wejść będę używał Swiss Army EA 1.5 właśnie bawię się konfiguracją. Zależy mi na tym żeby po otwarciu pozycje same zabezpieczały się SL, później BE i TP. Obserwuje jeszcze wykres historii żeby określić w którym momencie powinienem zbierać zysk, czyli czy jest jakiś sygnał pośredni o zmianie kierunku. Efekty będę zamieszczał tutaj, razem z sygnałami w miarę możliwości. Pozdrawiam.
PS. Gdyby był ktoś chętny by napisać mi bardzo prosty EA oparty na stochastic oscilator to byłbym wdzięczny. Założenia to linia główna przecina linię sygnału( linia główna => linii sygnału) wtedy BUY, linia główna przecina linię sygnału(linia główna <= linii sygnału) wtedy SELL. zależy mi żeby otwierało tylko to zlecenie podczas czy zaraz po przecięciu, nie więcej. Oczywiście SL i TP.

podłapałem ile się dało z tego EU teraz siedze w Sce na USD/CHF
tłumacze jak działa, ustawienia też są więc 2gi MAC i stocha dają moment wejścia. Linia wychodzi z "górek" na MACD to sygnał wejścia, linia przecięcia stocha to sygnał wejścia, jak się pokrywają te dwa wskaźniki to mam wejście. Po co drugie MACD? Na trend długoterminowy, a skąd wiadomo czy stocha już nazbierała mocy jak ja to sobie mówie potocznie

Wszystko wygląda ładnie do tej pory. Czas systemik przerzucić na realne konto i zobaczyć jak tam wyniki. Przerzucę troszke środków na nowe konto nie wiem, może na początek 300zł. Otwarcie pozycji z analizą będę wrzucał tutaj, podepnę twitter i myfxbook.
Korzystam z H4 i fibo też przy nim więc:
Kapital poczatkowy: 300zł
SL rzędu 50pkt
Pozycje: po otwarciu jednej 0,05 druga będzie otwierana po 20pkt straty pozycji pierwszej ale bez zamykania pierwszej, z SL również 50pkt. Do tej pory się sprawdzało.
TP w zależności od tego co wykres pokaże ale chciałbym 50pkt pierwsza 100pkt druga minimum.
Start pod koniec tygodnia.
Zobaczymy ile wytrzymam na takich warunkach. Pozdrawiam
P.S.
Proponuje zakup S&P bo idzie podręcznikowo w górę, porównuje sobie też S&P i GBP/USD bo ruch w górę zaczęły mniej więcej w tym samym czasie, całkiem możliwe że GBP/USD wyciągnie jeszcze sporo w górę.
Korzystam z H4 i fibo też przy nim więc:
Kapital poczatkowy: 300zł
SL rzędu 50pkt
Pozycje: po otwarciu jednej 0,05 druga będzie otwierana po 20pkt straty pozycji pierwszej ale bez zamykania pierwszej, z SL również 50pkt. Do tej pory się sprawdzało.
TP w zależności od tego co wykres pokaże ale chciałbym 50pkt pierwsza 100pkt druga minimum.
Start pod koniec tygodnia.
Zobaczymy ile wytrzymam na takich warunkach. Pozdrawiam
P.S.
Proponuje zakup S&P bo idzie podręcznikowo w górę, porównuje sobie też S&P i GBP/USD bo ruch w górę zaczęły mniej więcej w tym samym czasie, całkiem możliwe że GBP/USD wyciągnie jeszcze sporo w górę.