Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Nie chce już więcej pozycji otwartych trzymać ale proponowałbym sell USD/JPY po cenie 83.60 z SL 50 i TP 100 co najmniej :) pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

ruch na parach był wymuszony i wkurzający, pozamykałem na niewielkich zyskach koło 30 pkt bo tyle BE slide było, i teraz otwieram ponownie te same pozycje tylko w dalszej odległości niż poprzednio. Czyli kupuje EU, Sprzedaje USDCHF i sprzedaje USDJPY. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

żeby nie było że na wiatr słowa rzucam a nic nie robie to screen z konta tzw na strzała, czyli tam gdzie ładuje za ile mam :]
Obrazek
Wyjdzie nie wyjdzie, na drugim koncie pozycje zajęte wcześniej i na 20pkt BE.

TP i SL wpisałem po screenie. W sumie przy takim obciążeniu to MC zrobi za SL nie zerując konta ponieważ sporo zostało dołożone już po zysku w locie. A co do TP to dla EU 1,3599 a dla USDCHF spodziewam się dłuższego ruchu bo ta para często wkurza mega konsolą więc 0,9520. Pozdrawiam i care profits.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

O ho ho, narobił bym głupoty z EU. Zerkam właśnie na Daily fibo i stocha i co widzę: od cholery siły stocha nazbierała, a dno które było teraz dwa razy testowane bo uprzednim powrocie z próby sforsowania to 61.8 fibo. Co znaczy że ja tu ryzykuje dłuższy ruch w górę niż 1,3600, wstępnie daje 1,3700 jako TP ale będę kombinował czy nie dać wyżej jak wrócę ze spaceru. Bo przypuszczam że dużo osób zauważy ten fakt a wtedy dwie możliwości: a) powrót do 1,4400 lub udawanie grzecznego odbicia i ruch w górę do 1,3860 tam gdzie ostatni szczyt ciekawszy. W każdym razie pasuje mi to do scenariusza pełnej konsolki na USD CHF czyli szczyt równy szczytu dno równe dna i właśnie na poprzednim dnie bym szukał tam TP. Ruchy cen w miarę by się zgadzały na obu parach. To trzymam kciuki za otwarte pozycje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

o ho ho śliczne wejście się kroi na USD CHF, sprzedaje teraz ile mogę z TP 0,9522 i tam daje do kotła ile się da na Buy z Sl 20pkt i BE po 30pkt a TP 50 pkt :) Pozdrawiam, polecam zerknąć na poziom, wszystko widać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

uuu na hedge straciłem, SL zaliczony ale odrobił dalszy ruch w dół więc bez tragedii, teraz już trzymam tylko otwarte sell usdchf i buy EU. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kto się nie załapał na BUY EU może jeszcze się załapać na sell USDCHF z sl 30 do tp 0,9330 :] do dna jak mówią, pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

Obrazek

Próbuje jeszcze mały hedge : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie mam za bardzo czasu na chart. NZDUSD nadal oczekujące przy 50fibo wygląda ładnie. Aktywne własnie zapuszczaone sell USDJPY 83.14 z TP 82.50 i SL 83.40 i sell GBP JPY 134.87 z TP 133 i SL 135.30.
Obrazek

ODPOWIEDZ