Fxsalt czy Ducascopy? co wybrać
Fxsalt czy Ducascopy? co wybrać
jak w temacie. Szukam broka ECN, wybrałem tych dwóch. Gra ktoś u nich. Jakieś uwagi i spostrzeżenia? Który lepszy?
DucasCopy jest pewniejsze i ma renomę.
FxSalt ma dobre warunki handlu, ale istnieje od niedawna i różnie może być.
U zwykłych MM po przekroczeniu 5k $, zaczynając od 1k $ albo mniejszej kwoty, zaczynają się cyrki. W FxSalt na razie nic takiego się nie dzieje po przekroczeniu 50k $ i oby tak dalej.
Przy moim stylu gry lepszy jest FxSalt, bo oprócz natychmiastowej egzekucji to ważne są też koszty transakcyjne i brak poślizgów na zleceniach >15 lot.
FxSalt ma dobre warunki handlu, ale istnieje od niedawna i różnie może być.
U zwykłych MM po przekroczeniu 5k $, zaczynając od 1k $ albo mniejszej kwoty, zaczynają się cyrki. W FxSalt na razie nic takiego się nie dzieje po przekroczeniu 50k $ i oby tak dalej.
Przy moim stylu gry lepszy jest FxSalt, bo oprócz natychmiastowej egzekucji to ważne są też koszty transakcyjne i brak poślizgów na zleceniach >15 lot.
Pojęcia nie mam, ale suport z PL jest bardzo dobry, jak nie odpowiada teraz to odpowie jak wróci do kompa.xkubas pisze:Yogi czy w fxsalt można podczas gry, zmieniać dźwignię czy jest od razu jakaś przypisana do konta? nie mogę nic znaleźć a support nie odpisuje.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
To bardzo cenna uwagaSzwajcar pisze:U zwykłych MM po przekroczeniu 5k $, zaczynając od 1k $ albo mniejszej kwoty, zaczynają się cyrki.

Szwajcar na jakich TF grasz, zastanawiam się czy efektywne jest skalpowanie lub gra na M5 przy większych pozycjach (10-15, albo i więcej lotów) u brokerów ECN. A może przy większych pozycjach opłaca się grać jedynie średnioterminowo z uwagi na prowizje. Nie masz problemów z płynnością?
Płynność ma znaczenie ponad 50 lotów. A styl gry taki sam od kilku lat piramidowanie, czasami szybki skalp. Zresztą zależnie od rynku. U mnie zlecenia wiszą praktycznie cały czas, bo gram trading dyskrecjonalny w uproszczeniu można rzec uznaniowy z SL często mentalnym, ale w skalpie zawsze 10 pips i szybkie przestawienie na BE. Właśnie w skalpie mam doświadczenia z większymi pozycjami, bo piramiduję mniejszymi.ziomekz pisze: Szwajcar na jakich TF grasz, zastanawiam się czy efektywne jest skalpowanie lub gra na M5 przy większych pozycjach (10-15, albo i więcej lotów) u brokerów ECN. A może przy większych pozycjach opłaca się grać jedynie średnioterminowo z uwagi na prowizje. Nie masz problemów z płynnością?
Odnośnie regulacji to oficjalnie broker bez licencji i jest strach o większe środki. Jednak wypłaca bez problemu, a mój MM w dużej mierze opiera się na niskim DrawDown i wypłacaniu zysków.