Fxsalt czy Ducascopy? co wybrać

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Fxsalt czy Ducascopy? co wybrać

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

jak w temacie. Szukam broka ECN, wybrałem tych dwóch. Gra ktoś u nich. Jakieś uwagi i spostrzeżenia? Który lepszy?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Do 10.000 USD FxSalt powyżej Dukas i tyle ;]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Yogi czy w fxsalt można podczas gry, zmieniać dźwignię czy jest od razu jakaś przypisana do konta? nie mogę nic znaleźć a support nie odpisuje.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Jedno zdanie n/t Dukascopy-bez zastrzeżeń

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

DucasCopy jest pewniejsze i ma renomę.
FxSalt ma dobre warunki handlu, ale istnieje od niedawna i różnie może być.
U zwykłych MM po przekroczeniu 5k $, zaczynając od 1k $ albo mniejszej kwoty, zaczynają się cyrki. W FxSalt na razie nic takiego się nie dzieje po przekroczeniu 50k $ i oby tak dalej.
Przy moim stylu gry lepszy jest FxSalt, bo oprócz natychmiastowej egzekucji to ważne są też koszty transakcyjne i brak poślizgów na zleceniach >15 lot.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

xkubas pisze:Yogi czy w fxsalt można podczas gry, zmieniać dźwignię czy jest od razu jakaś przypisana do konta? nie mogę nic znaleźć a support nie odpisuje.
Pojęcia nie mam, ale suport z PL jest bardzo dobry, jak nie odpowiada teraz to odpowie jak wróci do kompa.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

ok to czekam dalej na support :)

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Skoro FXSalt nie są regulowani przez FSA to ja bym im podziękował.

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

Szwajcar pisze:U zwykłych MM po przekroczeniu 5k $, zaczynając od 1k $ albo mniejszej kwoty, zaczynają się cyrki.
To bardzo cenna uwaga :wink:

Szwajcar na jakich TF grasz, zastanawiam się czy efektywne jest skalpowanie lub gra na M5 przy większych pozycjach (10-15, albo i więcej lotów) u brokerów ECN. A może przy większych pozycjach opłaca się grać jedynie średnioterminowo z uwagi na prowizje. Nie masz problemów z płynnością?

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

ziomekz pisze: Szwajcar na jakich TF grasz, zastanawiam się czy efektywne jest skalpowanie lub gra na M5 przy większych pozycjach (10-15, albo i więcej lotów) u brokerów ECN. A może przy większych pozycjach opłaca się grać jedynie średnioterminowo z uwagi na prowizje. Nie masz problemów z płynnością?
Płynność ma znaczenie ponad 50 lotów. A styl gry taki sam od kilku lat piramidowanie, czasami szybki skalp. Zresztą zależnie od rynku. U mnie zlecenia wiszą praktycznie cały czas, bo gram trading dyskrecjonalny w uproszczeniu można rzec uznaniowy z SL często mentalnym, ale w skalpie zawsze 10 pips i szybkie przestawienie na BE. Właśnie w skalpie mam doświadczenia z większymi pozycjami, bo piramiduję mniejszymi.

Odnośnie regulacji to oficjalnie broker bez licencji i jest strach o większe środki. Jednak wypłaca bez problemu, a mój MM w dużej mierze opiera się na niskim DrawDown i wypłacaniu zysków.

ODPOWIEDZ