Fxsalt czy Ducascopy? co wybrać

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
forekrz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forekrz »

Ciekawe że w zakładce "Wpłaty wypłaty" opisane są tylko wpłaty.
Czy ktoś już wypłacał od nich pieniądze ?

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

Szwajcar pisze: Odnośnie regulacji to oficjalnie broker bez licencji i jest strach o większe środki. Jednak wypłaca bez problemu, a mój MM w dużej mierze opiera się na niskim DrawDown i wypłacaniu zysków.
Z tego wynika, że Szwajcar już wypłacał i to z pełnym sukcesem, ale poczekajmy niech się sam zainteresowany wypowie.

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

inso pisze:xkubas z tego co pisza na ich stronie dostepny jest jeden rodzaj konta indywidualnego wlasnie z dzwignia 1:500. Przeciez na wiekszosc pytan tutaj zadanych odpowiedz jest na ich stronie, wystarczy zajrzec...
Inso: stronę ich znam już jak własną kieszeń, ale wydawało mi się to troszkę podejrzane i dlatego moje pytania do osoby która tam już działa. A kolejna sprawa Support to do tej pory nic mi nie odpowiedział. Jutro ponowie pytania do nich. Levar 1:500 wydaje mi się lekko dziwny, że aż taki proponują. Dlatego wolę się podpytać troszkę. Wyznaję zasadę kto pyta nie błądzi. 8)

Dodano po 2 minutach:
forekrz pisze:Ciekawe że w zakładce "Wpłaty wypłaty" opisane są tylko wpłaty.
Czy ktoś już wypłacał od nich pieniądze ?
Też to zauważyłem i się tak samo się uśmiałem. To już wiem dlaczego dają możliwość gry z levarem 1:500 he he

Awatar użytkownika
forekrz
Stały bywalec
Stały bywalec

Znalazłem taką informację, że gość też miał problemy z supportem ale to dlatego że jest obywatelem USA (przynajmniej tak on twierdzi)

http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=3495823

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

ziomekz pisze: Z tego wynika, że Szwajcar już wypłacał i to z pełnym sukcesem, ale poczekajmy niech się sam zainteresowany wypowie.
Wypłacałem na trzy sposoby: przez przelew z zagranicznego banku Barclays, Moneybookers i z karty dołączanej do konta. Wszystko jest podpisane przez FxPrimus, czyli oni obsługują finansowo klientów FxSalt.
Zresztą już pisałem o tym. Wejdźcie na stronę FxPrimus i tam jest trochę więcej opisane.

Wypłata przelewem to koszt około 50 $ tak jak piszą na stronie w wersji angielskiej, przez Moneybookers nie ma opłat a karta do konta to też opłaty wg ich cennika. Ja polecam Moneybookers, bo najszybciej i po dość dobrym kursie przewalutowania $ na PLN otrzymujemy środki. Wypłacałem kilka razy kwoty do 15k $ i zawsze w ciągu 24h były u mnie.

A odnośnie strony brokera i informacji to trochę zalatuje amatorszczyzną i brakiem aktualizacji, bo oni są w pełni zależni od FxPrimus, u którego zresztą też mam konto.

Ja w żadnym razie nie chcę robić temu brokerowi reklamy. Stwierdzam tylko fakty, że jest dobry pod względem technicznych spraw dla tradera na FX. Mam pogląd, bo u każdego oficjalnego brokera zakładałem rachunek a nawet testowałem z traderami z USA ich podpięcie do rynku bez filtracji cen. Jednak mieli problem z cofaniem się ofert i okresowym spadkiem płynności (szybki wzrost spreadu). Ogólnie to niedawno przerabiałem brokera Exness, bo miał dość dobrą ofertę, bo średni spread w dzień 0.8 pipsa bez commision i szybką egzekucję a do tego czysto prowadził cenę z mocnym filtrowaniem szumów. Powiem tyle, wystarczyło wejść w pozycję i tylko przestawiać SL za ceną. Nie sposób było nie zarobić. Jednak zmienił diametralnie ofertę jak w szybkim czasie osiągałem podwojenia depozytu i wypłaty. Oferta na gorszą niż requotujące AM, Z dowolnej odległości zleceń od ceny na 2-krotność spreadu i opóźnienie 5 sek na zleceniach po markecie skutecznie wyeliminowały możliwość normalnej gry w skalpie. To tylko przykład kombinowania jednego z Market Makerów. Ja nie mam ograniczeń i z chęcią przejdę na kilku set tysięczne konto u brokera nawet MM, ale musi spełnić kilka warunków i trzeba to robić z głową, bo każdy broker myśli tylko jak tu zakombinować. A wystarczy, że da opóźnienie traderowi i już jego szanse na zyski spadną tak, że będzie tracił. Pogorszenie oferty i zwiększenie spreadu ma podobny skutek. Już to pisałem, że na rynku z pełną zagregowaną ofertą od dostarczycieli płynności jest spread w sesji europejskiej od -0.2 do 0.3 z chwilowymi wyskokami na max 2 pips, ale przy małym filtrze można utrzymać zawsze poniżej 0.4 pips. Oferty jakie są każdy widzi. DucasCopy ma mało tych dostawców płynności, albo skupia się tylko na wybranych i spread i poślizgi ma nieciekawe. Podejrzewam, że FxPrimus ma oferty od Ducasa w standardzie i jeszcze kilku innych liquity providerów.
Może podniesie się ogólne larum, że ja się nie znam, ale każdy widzi jakie są spready i ogólne koszty transakcyjne.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 22:27 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
forekrz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki Szwajcar za przydatne informacje.
Jeśliby chcieć się u nich pobawić na mikrolotach z kontem za 250$ to sens transferu pieniędzy jest tylko przez Moneybookers.

Wątek zrobił się ciekawy zwłaszcza po ostatnim dopisaniu szczegółów przez Szwajcara.

Wnioskuje do admina lub moda o przeniesienie tego wątku do działu "Platformy transakcyjne" żeby te ciekawe informacje nie zniknęły.

Jeszcze jedno pytanie na koniec: czy FXSalt ma mobilną wersje MT4 bo nie zauważyłem na ich stronie ?

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

na stronie z formularzem do założenia konta real:

https://www.fxsalt.com/office/en/individual/new

można sobie wybrać dostępną dźwignię (od 1:50 w górę) i walutę konta

a tu:

http://fxsalt.com/accounts.php

piszą o połączeniu kont Micro i Classic

FXSALT have merged the Micro and Classic account together. This way you can you can trade on an account that offers leverage from 1:1 up to 500:1 and trade lots from 0.01 up to no limit depending on the size of your account and leverage options.

opcja 1:1 pewnie dla ogromniastych rachunków i zleceń, których nikt
nie miałby ochoty i możliwości zabezpieczać...

bombel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bombel »

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

nie przejmujcie się tym, że na stronie nie ma nic o wypłatach. Często tak jest. Wypłaty robi się albo przez dedykowany panel www, albo pdf, który dostępny jest tylko dla zarejestrowanych klientów.

ugangu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ugangu »

Wypłaty:
- przelew zagraniczny -> nie sprawdzalem wiec nie wiem ile kosztuje
- moneybookers -> najszybszy i bardzo wygodny. Koszt jak sie nie myle to 2$
- przelew za posrednictwem Global Collect - trafia na polskie konto ING -> Koszt 5$
- karta przedpłacona -> Koszt podany w tabelce na stronie: http://fxsalt-pl.com/debitcard.php

Wypłaty mozna zlecac po zalogowaniu sie do swojego profilu klienta w tzw. Back Office

Najszybsza metoda wpłaty -> Karta kredytowa
Wpłaty przetestowalem wszystkie jakie tylko sa dostepne.

Dźwignia do wyboru: od 1:1 aż do 1:500
Ja używam 1:100

Jak widze nie kazdy zauwazyl, ze stronka jest rowniez w języku polskim:
www.fxsalt.pl

Mam u nich konto (a wlasciwie kilka kont) juz bardzo dlugo wiec jak potrzebujecie wiecej informacji to prosze smialo do mnie pisac. Z pewnoscia nie wiem wszystkiego... no ale postaram sie pomoc.

ODPOWIEDZ