Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

peterhere pisze:czy jest opcja w JForex pokazania określonego wykresu np. tickowego z danego okresu ?
Select Custom Range - ikonka trzecia od lewej nad wykresem, obok wyboru interwału i rodzaju wykresu ;).
freeman pisze:Wiem, że zamknięcie pozycji obmywa się tu przez otwarcie przeciwnej i potem to się w nocy jakoś bilansuje, ale wątpię, żeby aż takie różnice były... Na koncie demo było 100k usd
Po dwóch dniach się to bilansuje bodajże ;). Dziś jak to wygląda?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Pytanie:
Jak to jest z czasem otwierania i zamykani się świeczek w duka ?
Nigdzie nie znalazłem wskaźnika wskazującego czas do końca a z własnych obserwacji wynika że czas otwarcia i zamknięcia świeczki jest jak w zegarku platformy - musi zaistnieć tik aby się otworzyła.
Jeżeli jest inaczej proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.
Pozdrawiam
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

TARKIN pisze:Nigdzie nie znalazłem wskaźnika wskazującego czas do końca a z własnych obserwacji wynika że czas otwarcia i zamknięcia świeczki jest jak w zegarku platformy - musi zaistnieć tik aby się otworzyła.
No jeśli nie ma żadnej ceny w danym okresie to co ma pokazywać? :) Musi być choć jeden tick.
Co do wskaźnika. Rozmawiałem z luktomem i może niebawem coś takiego się pojawi ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

peterhere
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: peterhere »

raposo pisze:Select Custom Range - ikonka trzecia od lewej nad wykresem, obok wyboru interwału i rodzaju wykresu Wink.
dzięki wielkie. Nie wiem jak mogłem tego nie zauważyć :oops: Coraz bardziej podoba mi się ta platforma 8)
"ale jesli nie masz dużego kapitalu to nie zarobisz milionów :) " mówi moja kobieta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw pisze:Następna wersja Dukasa moglaby zawierac malą ,ale cieszącą funkcję.
Przypomnij mi o tym jak będę zbierał kolejną listę poprawek do przekazania ich działowi IT.
Na razie wiem, że wciąż nad czymś pracują dlatego czekam aż z tym skończą zanim prześlę im kolejną listę... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Dziwne rzeczy ostanio mi sie dzieja z jForexem po tych aktualizacjach.. az mnie chce trafić.. Działa wam dobrze shift ? Co przestawie to mi wraca do domyślnego po restarcie..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

reptile pisze:Działa wam dobrze shift ? Co przestawie to mi wraca do domyślnego po restarcie..
Mi działa dobrze. Natomiast zdarzało się, że czasem wykres przestawał się aktualizować natomiast kursy chodziły normalnie. Zgłaszałem im to - przy nowym update'cie (niedziela?) powinna być poprawa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na razie nie chcę "zalać" ich prośbami o różne poprawki skoro wciąż nad czymś pracują, bo to też bez sensu dlatego poczekajmy jeszcze trochę ;).
graw pisze:Jeszcze jedna sprawa (być moze jest ??) , to dwuklik na zmiane - wykresów / SL / idt. , można to "zamienić' na ,powiedzmy Alt+klik.myszą ?? Naprawde super sprawa ,ale czasem po całym dniu klikania - mam dość .
Nie ma nic takiego. Ogólnie platforma Dukasa póki co stroni od wprowadzania jakichkolwiek skrótów klawiszowych. Sam znam ledwo... 3 :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw
Ok, tylko prześlij mi to na mojego maila, bo za miesiąc kiedy przybędzie tu jeszcze z 20 stron wątku będzie problem żeby te poprawki odnaleźć... ;)

Póki co możesz analizować na eSignalu, a transakcje zawierać na Dukascopy. Obie platformy mają raczej zbliżony (i dobry) datafeed.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

FXMario
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXMario »

Podniesli wartosc transakcji minimalnej z 1000 jednostek na 10000 to chwilowo czy juz tak na stałe?
Moze powodem jest to ze ponizej 1000$ zszedłem bo na demo wszystko po staremu zostało
Wie ktos o co chodzi?

Pytanie nieaktualne wszystko wrociło do normy!

ODPOWIEDZ