Masz racje z pewnością można było tutaj zagrać na swoje nieszczęście nie patrzyłem wtedy na srebro tylko na złoto a tam 1:1 było trochę wcześniej i zostało przebite.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.
Wiec tak odnosnie tego butterfly.... to generalnie zauważyłem że korzystasz z jakiegos wskaznika.... ktory rysuje Ci patterny. Jakbyś pomierzyć sobie sam tego niby butterfly o ktorego pytasz to bys widział że proporcje nie sa najlepsze.... i ciezko powiedziec gdzie wypada wejscie na tym motylu. Jak dla mnie logiczne było 161.8 BC... ale nie repsektował. I generalnie jak dla mnie ciezko mowic zeby na tym Twoim rysunku był jeszcze jakiś butterfly
A odnośnie dzisiejszego dnia to wstawiam jedno z ABCD jakie dzisiaj udało mi się znaleźć. Tym razem para gbp/chf. Wejście zakończone powodzeniem.
Dopiero zaczynam próby z formacjami harmonicznymi, tak więc może nie być to prawidłowa formacja. Choć mam nadzieję, że jest Ok. Tak naprawdę to dopiero tworzenie się tej formacji, ostatniej fali, i za jakiś czas może być okazja do Shorta.
w twoim wykresie nie pasuje mi, że potencjalny punkt D jest nieomal w linii (a faktycznie nieco powyżej punktu x. Mi się zdaje, że zadziałało najbliższe wsparcie i dolar może dalej słabnąć. Wyszedł mi inny motyl, ale też zastrzegam, że jestem zupełnym amatorem i rysuję intuicyjnie, a zasięg spadku dolara ciągle wydaje mi się niemały, więc nawet nie zmieścił mi się w screenie