Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

asmodeus8 pisze:Złoto od 1970 właściwie nie zyskało na wartości, podrożało z powodu wesołego drukowania banknotów
Kiedyś przeliczyłem cenę Forda T z pocz. XX w. na współczesne pieniądze opierając się na wartości złota. Wyszło mi, że kosztowałby ok. 120 000 PLN, czyli tyle co dobry samochód współczesny

Warto wziąć pod uwagę, że złoto, a zwłaszcza srebro, oprócz miernika wartości jest też towarem wykorzystywanym przemysłowo, mającym określone koszty produkcji, podlegającym prawom popytu i podaży itd. Jego zaletą w porównaniu np. z ropą czy soją jest łatwość przechowywania (w warunkach domowych

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Asmo jak tam trade na USD/JPY trzymasz jeszcze?Czy wyszedłeś po czwartku? Dosyć mocny spadek był w piątek. Zastanawiam się czy próbować wejść jednak ta długa świeca piątkowa trochę mnie powstrzymuje. Jednak jakby pojawił się jakiś fajny pinbar to można by spróbować wejść.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Lunaris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lunaris »

Dzięki za odpowiedzi dotyczące zakupu fizycznego złota. Zdecydowałem, że wstrzymam się z zakupem złota czy też srebra i zainwestuję w co innego.

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin.ino »

asmodeus8 powiedz wreszcie ile jesteś na plusie hehhe a nie o jakimś mi tu piszesz fizycznym złocie

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

marcin.ino pisze:asmodeus8 powiedz wreszcie ile jesteś na plusie hehhe a nie o jakimś mi tu piszesz fizycznym złocie
:) Na koniec stycznia 5% z USD/JPY z 5.01 jakieś 175 pip przy 3% risk było. Jeden trade. Drugie wejście w USD/JPY jest teraz na break even. Nie przykładałem sie w styczniu. Za dużo "życiowych" spraw.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

PA a gra na kontraktach

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

asmodeus8 pisze:
:) Na koniec stycznia 5% z USD/JPY z 5.01 jakieś 175 pip przy 3% risk było. Jeden trade. Drugie wejście w USD/JPY jest teraz na break even. Nie przykładałem sie w styczniu. Za dużo "życiowych" spraw.
Witam wszystkich.

Price Action to moja "nadzieja", więc przyłączam się do Was i jestem wdzięczny współtwórcom tego forum za wysiłek dzielenia się swoim doświadczeniem i wiedzą. :)

Asmodeus8

myślę, że potencjał masz niezwykły, ale praca w czasie giełdy i jakaś nadzwyczajna dyscyplina (a nawet ostrożność) powoduje, że tak mało grasz.

Co do mnie, to obok forexu chcę stosować PA w grze na cac40, FK100 czy Dax (oczywiście CFD) . Niebawem , jeżeli nie będziecie mieli nic przeciwko , przyładuję jakieś wykresy. Tak na marginesie , wydaje mi się, że indeksy są bardziej przewidywalne niż forex i dzięki temu s/l chyba nie muszą być tak duże, jak to czasami wymusza PA na parach walutowych..

Pozdrawiam

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć
Co o tym myślicie?
+Pinbar jest (co dla niektórych he he)
+Dywergencja jest.
- w pobliżu jest wsparcie

Asmo jak możesz nagraj coś o zachowaniu się ceny w okolicach S/R, kiedy jest prawdopodobne, że S lub R wytrzyma, a kiedy że zostanie przebite- taka propozycja, albo o psychologii jak to James pisał - Forex is mind game.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

master3333
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: master3333 »

Witam, przylaczam sie do prosby Johnnego, moglbys Asmo nagrac jakis filmik z informacjami o miejscach gdzie bys wchodzil i dlaczego (jakies nowe informacje w stylu poprzednich filmikow)

Pozdrawiam.

sunday_87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sunday_87 »

Jestem w temacie PA jakiś czas [mniej więcej od początku tego wątku]
Co do Twojej propozycji to wg mnie:
1. to nie jest PinBar [jego korpus nie jest w zakresie poprzedniego dnia, stosunek korpusu do calosci tez nie jest za ciekawy, nie zamyka sie az tak blisko minimum]
2. generalnie wejscie jesli nastapi/nastapilo to jest wbrew trendowi [ja np takich staram sie nie brac i J16 tez chyba nie radzil :) ]

To tyle ode mnie :) Pozdrowienia
Johnny pisze:Cześć
Co o tym myślicie?
+Pinbar jest (co dla niektórych he he)
+Dywergencja jest.
- w pobliżu jest wsparcie

Asmo jak możesz nagraj coś o zachowaniu się ceny w okolicach S/R, kiedy jest prawdopodobne, że S lub R wytrzyma, a kiedy że zostanie przebite- taka propozycja, albo o psychologii jak to James pisał - Forex is mind game.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

czerwinek Wziąłem sobie revers Twojego seta z czwartku.

Wejście ZO BUY LIMIT na 50% fibbs

Obrazek

Zobaczcie na zachowanie ceny po utworzeniu każdego z nowych dołków

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

ODPOWIEDZ