Masz rację, nie jest to wynik rewelacyjny, w sumie jeszcze miesiąc się nie skończył, może być równie dobrze na plus jak i na minus

Nie jestem typem gracza który na początku kariery chce zarabiać 1000% miesięcznie (a często bywają tacy na tym forum). Forexem zajmuję się niezbyt długo bo dopiero około roku ale też widzę w sobie potencjał

Muszę popracować nad kilkoma mankamentami z którymi się zmagam. Czasami jest tak że po stratnym trejdzie ponoszą mnie emocje i zajmuję kolejną pozycję która również jest skazana na straty. Czasami zbyt wcześnie przenoszę SL co sprawia że nie wyciągam z trejdu tyle ile dała by mi strategia a jedynie jakąś niewielką część, (jak pod koniec grudnia na jenie, w tamtym tygodniu na australijczyku, czy w tym tygodniu również na jenie). Wiem że to do czego dążę jest do osiągnięcia. Moim celem jest stabilny średni zysk miesięczny na poziomie kilkunastu %.
Wracając do zajmowanych pozycji to właśnie miałem wejście na UCH, niestety nie udało się wejść po cenie którą ustawiłem bo minęło mnie o 3p, więc wszedłem kilka pipsów niżej, tym samym SL uległ powiększeniu 2,9% ryzyka.
pozdrawiam