mimo, ze fx zajmuje sie juz od jakiegos czasu, to generalnie nie pisze na forum - czasem przegladam tematy ktore mnie interesuja. twoj dziennik jednak wydal mi sie ciekawy, dlatego tez zdarzalo mi sie tu zerkac i czasem cos skrobnac...
co do twojego wyboldowanego pytania - nie odpowiem na nie, poniewaz nie analizowalem bardzo dokladnie twoich zagran. powiem tylko, ze w mojej grze rowniez wykorzystuje m.in. pinbary na kreskach h1 i h4, jednak z tego co zauwazylem, niewiele moich i twoich wejsc sie pokrywalo... wiaze sie to pewnie z tym, ze w rozny sposob wyznaczamy wazne poziomy rynkowe (nie mowie tu tylko o s/r).
generalnie dosc symptomatyczna wydala mi sie sytuacja z chyba 18/01, kiedy zagrales dluga pozycje na usdchf pod juz zanegowany pinbar na h4 (low swiecy bylo wybite). dodatkowo, na h1 pokazal sie gigantyczny negatywny pinbar oparty o linie trendu, ktory jasno sygnalizowal, ze czas zabierac tylek z rynku

podsumowujac, wydaje mi sie, ze powinienes popracowac nad prowadzeniem pozycji i identyfikacja waznych poziomow rynkowych... choc to tylko moje prywatne zdanie i nie odbieraj tego w zaden sposob jako zarzut. journal pokazal takze wiele dobrych cech twojego tradingu, dlatego glowa do gory. nie straciles duzo z depo, zdobyles doswiadczenie, momentami miales fajne stopy zwrotu