Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

Jankes

dokładnie po 30 pipsach na TP
automatycznie
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

3 loty w sensie, np. 3 mikro, czy 3 mini.. nie wiem czym tam operujesz, ale jesli przykladowo nie mozesz pozwolic sobie na 3 mini loty, to zaloz konto z mikro i otwieraj 0.09, zamykasz 0.06 i 0.03 ;)

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

inwestor86, jasne, rozumiem, na miniloty jeszcze mnie stac.
Na razie musze jak pisalem od nowa sobie wszystko poukladac.
Asia to też dobrze :), a jak nie żałujesz straconych pipsów to jeszcze lepiej :)
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Jankes pisze:Asia to też dobrze , a jak nie żałujesz straconych pipsów to jeszcze lepiej
Jankes wiem, że łatwo się mówi ale naprawdę nie ma co żałować. Pipsów starczy dla wszystkich i w dodatku nie uciekną. Przez "złe" emocje są tylko same straty. Tak własnie u mnie wczoraj było... dzień zaczął się dobrze... ale dalej odezwał się greed z którym ostatnio mocno walczę i efekt końcowy przerósł moje najśmielsze oczekiwania ;)

ps. nie mam czym się martwić tylko dzięki MM ale to że zepsułem tydzień pracy to już wkurza....dobre w tym wszystkim jest to, że wiem dlaczego tak się stało i co muszę zmienić. A zaczęło się tak niewinnie z 2 tygodnie temu od zmiany wielkości SL(po testach wyszło że lepiej będzie jak minimalnie zwiększe). Zmiana ta przekroczyła moją "wewnętrzną" dopuszczalną granicę akceptowalnej straty. Na efekty nie trzeba długo czekać :). Nadmienie tylko, że przedtem już uporałem się z emocjami i nie miałem z nimi problemu od dłuższego czasu...

Pozdrawiam :)

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Kurcze czytam czytam te posty i mam wrażenie ze kolega Jankes cofnął się o jakieś pól roku w rozwoju na FX bo na moje oko znów gra bez planu. Łatwo to zauważyć bo często autor pisze, że wylazł za wcześnie lub się wahał z wejściem. Jankes jak to jest? Jaki jest twój trading plan? Kiedy wchodzisz kiedy wychodzisz?

P.S. Na końcu dodam, że jak się ma system to sygnał albo jest albo go nie ma. Nie ma czegoś takiego jak "pół sygnał" albo "niepełny sygnał". A sygnały są zawsze dwa (IN/OUT).

Jankes
Gaduła
Gaduła

MaxRipper już pracuję nad powrotem na właściwe tory ;).
Widzę, że Ty ruszyłeś do przodu.
Pozdr.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Jankes
Gaduła
Gaduła

WItam ponownie,
postanowiłem wrócić ijeszcze raz potestować ProFx, tym razem dla przyjemności i bez ciśnienia na kasę :).

Dzisiaj jedno wejście zamknięte na dwie raty.
Dłużej nie czekam bo musze odejść odkompa.
Wynik : +95 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Kolejny fajny trejd, niestety nie byłomnie przy kompie.

Maciek G
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maciek G »

Jankes pisze:bez ciśnienia na kasę
bez tego to raczej gry niema
na demo bedzie wychodzic a na realu bedzie wtopa za wtopa
zaden test

Jankes
Gaduła
Gaduła

Jeszcze jedno zagranie. Widać nie pozbyłem się starych nawyków.
Wynik : +33,1 pips

ODPOWIEDZ