Jankes dziennik
Styl Kolegi Analityka nie podoba mi się. Odbieram go jako arogancki i "woda sodowa do głowy" ale...po dwóch dniach refleksji on może mieć rację.
AT to może być właśnie graal. Bez podstaw AT żaden system, nawet ProFx nie przyniesie zysków, trzeba wiedzieć jak unikać fałszywych sygnałów. Tyle.
Ja przystopowałem, na razie skupiam się na lekturze. Mam nadzieję, że niedługo będę gotowy na "nowe otwarcie" dziennika....bo na razie to jestem w czarnej d***.
Powodzenia.
AT to może być właśnie graal. Bez podstaw AT żaden system, nawet ProFx nie przyniesie zysków, trzeba wiedzieć jak unikać fałszywych sygnałów. Tyle.
Ja przystopowałem, na razie skupiam się na lekturze. Mam nadzieję, że niedługo będę gotowy na "nowe otwarcie" dziennika....bo na razie to jestem w czarnej d***.
Powodzenia.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
No i pokusiłem się o małą analizę Kabla.
Niestety nie do końca rozumiem co wykres mówi.
Na TF : m15, m30, h1, d1 widzę kanały wzrostowe, na h4 spadkowy ale cena doszła do linii trendu (czerwonej) i może się na niej wesprzeć.
Pozostałe kanały wzrostowe testowane na dolnej bandzie więc może być odbicie w górę..ale nie musi.
No i tu jest pytanie, jak grać wobec tego.
Teraz nie zajął bym żadnej pozycji, poczekał bym na potwierdzenie odbicia lub na przebicie głębiej w dół i szukał jakiegoś wsparcia.
Niestety nie do końca rozumiem co wykres mówi.
Na TF : m15, m30, h1, d1 widzę kanały wzrostowe, na h4 spadkowy ale cena doszła do linii trendu (czerwonej) i może się na niej wesprzeć.
Pozostałe kanały wzrostowe testowane na dolnej bandzie więc może być odbicie w górę..ale nie musi.
No i tu jest pytanie, jak grać wobec tego.
Teraz nie zajął bym żadnej pozycji, poczekał bym na potwierdzenie odbicia lub na przebicie głębiej w dół i szukał jakiegoś wsparcia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
witam
jankes nie wiem dlaczego majac sprawdzony i dzialajacy sys tak kombinujesz
w załączeniu skreen z kabla w piatek, jak sie przyjrzysz uważniej to rozpoznasz wszystkie ważne czesci profixa.
na 4 parach ugralem w piatek ponad 130 p. skutecznosz od 20 kwietnia to ponad 80%
wystarczy dodatkowo umiejętność pracy z fibo i "spokojnie" mozna zarabiać
pozdrawiam
data w tytule skreena to pomylka powinno byc 30.04
jankes nie wiem dlaczego majac sprawdzony i dzialajacy sys tak kombinujesz
w załączeniu skreen z kabla w piatek, jak sie przyjrzysz uważniej to rozpoznasz wszystkie ważne czesci profixa.
na 4 parach ugralem w piatek ponad 130 p. skutecznosz od 20 kwietnia to ponad 80%
wystarczy dodatkowo umiejętność pracy z fibo i "spokojnie" mozna zarabiać
pozdrawiam
data w tytule skreena to pomylka powinno byc 30.04

Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli
Niestety nadal się staczam.
Zamiast trzymać trejd z rana i ustawić go na BE ja wyszedłem po 10 pipsach, potem drugie zagranie na "korektę" : - 30 pips.
Wynik dzienny : -19,8 pips.
...a do teraz kurs jest już 150 pips niżej mojego porannego wejścia, do dupy z takim systemem.
Zanim nie nauczę się cierpliwości i dyscypliny nici z Fx.
Zamiast trzymać trejd z rana i ustawić go na BE ja wyszedłem po 10 pipsach, potem drugie zagranie na "korektę" : - 30 pips.
Wynik dzienny : -19,8 pips.
...a do teraz kurs jest już 150 pips niżej mojego porannego wejścia, do dupy z takim systemem.
Zanim nie nauczę się cierpliwości i dyscypliny nici z Fx.
- klonmarcin
- Maniak
Ja zawsze staram się grać tylko z trendem - także zagranie na korektę jest bardzo ryzykowne.
Ale jeśli umiesz zidentyfikować rano prawdopodobny trend jaki będziemy mieć w ciągu dnia to już jest BARDZO DOBRZE - mi to się bardzo często udaje.
Pozostaje tylko odpowiednio wejść - i co najważniejsze i najtrudniejsze - odpowiednio zarządzać otwartą pozycją.
Żeby nie brać 10p staraj się wyznaczać prawdopodobne targety w okolicach poziomów s/r z h4.
Np. dzisiaj takim miejscem było 1,3000
ale to bardziej wynikające z AF, niż AT.
Z AT to ja bym wyznaczał np. poziom 1,3140 lub dalszy na 1,3113
I zobacz sobie na m15 jak przy tych poziomach cena się odbijała na chwilę lub skakała.
Także świadomość, że mamy dużą szansę na dojście do tego poziomu powinna spowodować, że nie wyjdziemy wcześniej z trejdu. Ja np. po +20 przestawiam na BE i czekam.
Ale najlepsze wyniki osiągam jak po zajęciu pozycji odchodzę od kompa.
pozdrawiam Marcin i walcz.
Ale jeśli umiesz zidentyfikować rano prawdopodobny trend jaki będziemy mieć w ciągu dnia to już jest BARDZO DOBRZE - mi to się bardzo często udaje.
Pozostaje tylko odpowiednio wejść - i co najważniejsze i najtrudniejsze - odpowiednio zarządzać otwartą pozycją.
Żeby nie brać 10p staraj się wyznaczać prawdopodobne targety w okolicach poziomów s/r z h4.
Np. dzisiaj takim miejscem było 1,3000

Z AT to ja bym wyznaczał np. poziom 1,3140 lub dalszy na 1,3113

I zobacz sobie na m15 jak przy tych poziomach cena się odbijała na chwilę lub skakała.
Także świadomość, że mamy dużą szansę na dojście do tego poziomu powinna spowodować, że nie wyjdziemy wcześniej z trejdu. Ja np. po +20 przestawiam na BE i czekam.
Ale najlepsze wyniki osiągam jak po zajęciu pozycji odchodzę od kompa.
pozdrawiam Marcin i walcz.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
klonmarcin dzięki za otuchę.
Na forum wielu jest "mistrzów gry z trendem" ale uważam, że to nie takie proste wyznaczyć trend do gry dziennej. Tym nie mniej czasem się udaje jak widać.
Co do otwartych pozycji z trendem i odejścia od kompa to prawda, też zawsze na takich pozycjach miałęm najwięcej pipsów.
Na razie dalej trenujemy, jak widać stan mojego depo nie jest wesoły.
Pozdr.
Na forum wielu jest "mistrzów gry z trendem" ale uważam, że to nie takie proste wyznaczyć trend do gry dziennej. Tym nie mniej czasem się udaje jak widać.
Co do otwartych pozycji z trendem i odejścia od kompa to prawda, też zawsze na takich pozycjach miałęm najwięcej pipsów.
Na razie dalej trenujemy, jak widać stan mojego depo nie jest wesoły.
Pozdr.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Jankes jak mogę Ci coś podpowiedzieć to ZAWSZE stawiaj SL. SL to miejsce w którym twoja poprzednia prognoza traci sens i nie ma co się trzymać dalej tego trejdu licząc na niewiadomo co.
ps. nawet jeśli dotychczas zawsze udawało Ci się wyjść na 0 z pozycji stratnej przez brak SL to wiedz, że przyjdzie taki czas, że już nie będziesz miał z czego wychodzić.
Pozdrawiam i niepoddawaj się
ps. nawet jeśli dotychczas zawsze udawało Ci się wyjść na 0 z pozycji stratnej przez brak SL to wiedz, że przyjdzie taki czas, że już nie będziesz miał z czego wychodzić.
Pozdrawiam i niepoddawaj się