Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Dziękuje bardzo. :)
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Mam małe pytanie: od czego zależy godzina startu wykresu po przerwie weekendowej??
Czyżby od brokera? Każdy puszcza go wg własnego uznania?
Zaobserwowałem, ze sesja kończy się w piatek o godzinie:22 rozpoczyna o 23 w niedziele. Jednak nie zawsze-dotyczy tego drugiego, więc? :mrgreen:
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

dokladnie, zalezy od broka

niektórzy zaczynaja 18 w niedziele (GMT), koncza o 23 w piatek :idea: :idea: :idea:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Arquadel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arquadel »

Witam.
Jako totalny laik chciałbym zadać bardzo proste pytanie.
Stworzyłem konto demo na MT4 z depozytem 1000PLN oraz dźwignią 1:500. Otworzyłem pozycję kupna z wolumenem 1.10 i następująco zamknąłem po zdobyciu ponad 100pips. W zakładce handel pokazało mi iż zarobiłem prawie 300PLN. Pytanie brzmi, czy gdybym wpłacił 1000PLN na realne konto i taka sytuacja miałaby miejsce to zarobiłbym faktycznie 300zł?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Arquadel pisze:Witam.
Jako totalny laik chciałbym zadać bardzo proste pytanie.
Stworzyłem konto demo na MT4 z depozytem 1000PLN oraz dźwignią 1:500. Otworzyłem pozycję kupna z wolumenem 1.10 i następująco zamknąłem po zdobyciu ponad 100pips. W zakładce handel pokazało mi iż zarobiłem prawie 300PLN. Pytanie brzmi, czy gdybym wpłacił 1000PLN na realne konto i taka sytuacja miałaby miejsce to zarobiłbym faktycznie 300zł?
tak
tylko wszelkie prawidła forexu wskazują na to że nie powinieneś ryzykować na jednej transakcji nie więcej niż jeden, dwa procent kapitału
zakładając że Twój depozyt to wszystko co chcesz przeznaczyć na forex to zbyt dużo ryzykujesz
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Jeżeli broker na real oferuje takie same warunki jak w demo, przy tej transakcji zarobiłbyś 300zł o ile byś się nie spocił i nei zamknął pozyciji szybciej :mrgreen: Najprawdopodobnieji przy kolejnej transakcji straciłbyś tyle samo albo i więcej :D
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Arquadel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arquadel »

@Szybkiszmal

Dokładnie tak było. Tego samego dnia straciłem około 250zł :]

@Tarkin
Dobrze wiem iż nie powinienem tyle ryzykować. Po prostu chciałem sprawdzić w praktyce jak wygląda obsługa MT4.

Chciałbym również spytać gdzie w MT4 sprawdza się wielkość dźwigni i czy można ją zmieniać na jednym koncie?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Arquadel pisze:@Szybkiszmal
@Tarkin
Dobrze wiem iż nie powinienem tyle ryzykować. Po prostu chciałem sprawdzić w praktyce jak wygląda obsługa MT4.

Chciałbym również spytać gdzie w MT4 sprawdza się wielkość dźwigni i czy można ją zmieniać na jednym koncie?
jak piszesz ze jesteś zielony to ja odpowiadam jak do zielonego :)
wielkość dźwigni zależy wyłącznie od brokera - jeżeli broker oferuje kilka dźwigni to powinna byc możliwość wyboru / zmiany.
Bardzo bym się jednak zdziwił gdyby to było można zrobić w prosty sposób poprzez klikniecie - ale nie wykluczam że jakiś broker to oferuje.
Ja sprawdzałem dźwignie w mt4 tylko przez obliczenia - otwierasz pozycje i liczysz ile kapitału Ci zamroziło.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

TARKIN pisze:Ja sprawdzałem dźwignie w mt4 tylko przez obliczenia - otwierasz pozycje i liczysz ile kapitału Ci zamroziło.
Ponieważ innej możliwości nie ma by to sprawdzić z poziomu MT4. Zazwyczaj definiujesz dźwignię przy zakładaniu rachunku lub w tzw. panelu klienta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Arquadel pisze:Chciałbym również spytać gdzie w MT4 sprawdza się wielkość dźwigni i czy można ją zmieniać na jednym koncie?
wskaźnik jest do tego.. chyba info account. czy jakos tak.. zmienić tylko w panelu klienta ... zwykle po zamkniętch transakcjach lub wystarczajaco wysokim margin.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ