nie do końca bo zawsze zapłacisz spred na otwarcie pozycji a więc będzie to mniej niż 300,000 tysięcyminsc pisze: No więc z tymi moimi 3000 nie za dużo zwojują więc wybieram dźwignię 1:100. Teraz mogę inwestować nawet do 300,000 zł.
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
- freshman89
- Gaduła
Teoretycznie wszystkie zniesienia fibo to wyznaczają jednak dwa które wymieniłeś, są najbardziej popularne.freshman89 pisze:linie fibo 61,8 i 32,2(chyba) wyznaczaja R/S?
Dokładnie.freshman89 pisze:przy trendzie wzrosotowym zaczynam od zaznaczenia minimum na wykresie i ciagne do gory i na odwrot?
Oznacza zaznaczony zakres ruchu.freshman89 pisze:co oznacza ta lini przerywana po lewej stronie, ktora rosnie pod katem ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
??? Poziomy S/R są wyznaczane w określony sposób, a najlepiej jak się pokrywają z poziomami fibo ( wtedy działają jakby z podwójną mocą ).raposo pisze:freshman89 napisał:
linie fibo 61,8 i 32,2(chyba) wyznaczaja R/S?
Teoretycznie wszystkie zniesienia fibo to wyznaczają jednak dwa które wymieniłeś, są najbardziej popularne.
Poziomy fibo i poziomy S/R to coś innego.
Solą życia jest kasa.
Zniesienia fibo wskazują potencjalne miejsca wsparć/oporów. Skrót myślowy.personov pisze:Poziomy fibo i poziomy S/R to coś innego.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- freshman89
- Gaduła
kolejna porcja pytan 
1 na czym polega model garmana?(nie wiem czy dobrze napisalem nazwisko bo uslyszalem je tylko raz na szkoleniu) podobno tlumaczy w jaki sposob poruszaja sie ceny?
2 odnosnie PA, jest jakis sposob na przewidzenie jak wysoko odbije sie od jakiegos poziomu R/S cena? Wiem pytanie jest troche banalne ale czesto tam gdzie przewiduje wybicie, kurs wedruje o kilka pipsow a potem gwaltownie spada. Nie mam pojecia gdzie robie blad.
3. Jak w mt4 narysowac zwykle kolko? czesto na wykresach traderzy zaznaczaja miejsca kolkiem a ja poza elipsa nie moge znalezc tego narzedzia.
ps zeby nie spamowac dodtatkowych postow, dziekuje za odpowiedzi, ktorych mi udzielacie.

1 na czym polega model garmana?(nie wiem czy dobrze napisalem nazwisko bo uslyszalem je tylko raz na szkoleniu) podobno tlumaczy w jaki sposob poruszaja sie ceny?
2 odnosnie PA, jest jakis sposob na przewidzenie jak wysoko odbije sie od jakiegos poziomu R/S cena? Wiem pytanie jest troche banalne ale czesto tam gdzie przewiduje wybicie, kurs wedruje o kilka pipsow a potem gwaltownie spada. Nie mam pojecia gdzie robie blad.
3. Jak w mt4 narysowac zwykle kolko? czesto na wykresach traderzy zaznaczaja miejsca kolkiem a ja poza elipsa nie moge znalezc tego narzedzia.
ps zeby nie spamowac dodtatkowych postow, dziekuje za odpowiedzi, ktorych mi udzielacie.
- freshman89
- Gaduła
http://www.bankier.pl/inwestowanie/walu ... eksie.html
przeczytalem przed chwila krotki opis metody"Arbitrażu" i nasuwa mi sie jedno pytanie:
"
"Można również wykorzystać rozbieżności wyceny danej przy na dwóch różnych platformach transakcyjnych. "
Przykład:
Na platformie A kurs pary walutowej euro-dolar bid/ask = 1,5452/1,5454 EURUSD. Natomiast na platformie B 1,5456/1,5458 EURUSD. Inwestor może więc kupić euro po kursie 1,5454 EURUSD i jednocześnie sprzedać je po kursie 1,5456 EURUSD.
"
otoz jak mam "przeteleportowac" lota np z xtb do tms? bo nie rozumiem o co autorowi chodzilo
przeczytalem przed chwila krotki opis metody"Arbitrażu" i nasuwa mi sie jedno pytanie:
"
"Można również wykorzystać rozbieżności wyceny danej przy na dwóch różnych platformach transakcyjnych. "
Przykład:
Na platformie A kurs pary walutowej euro-dolar bid/ask = 1,5452/1,5454 EURUSD. Natomiast na platformie B 1,5456/1,5458 EURUSD. Inwestor może więc kupić euro po kursie 1,5454 EURUSD i jednocześnie sprzedać je po kursie 1,5456 EURUSD.
"
otoz jak mam "przeteleportowac" lota np z xtb do tms? bo nie rozumiem o co autorowi chodzilo
teoretycznie tak. Są nawet EA służące do wyłapywania takich różnic. W praktyce jednak broker stosuje takie poślizgi przy zawieraniu transakcji, że zlecenie nie wchodzi lub wchodzi po niekorzystnej cenie. W grudniu XTB wprowadziło do regulaminu punkt, który mówi o rozwiązaniu umowy stosując wykorzystywanie takich niedociągnięć w kwotowaniu i różnicach cenowych.
Osobiście testowałem tą metodę. Dysponowałem nawet robotem do tego - nie sprawdziło się.
Osobiście testowałem tą metodę. Dysponowałem nawet robotem do tego - nie sprawdziło się.
Solą życia jest kasa.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
W książce autorstwa Piotra Surdela pt. "FOREX Podstawy giełdy walutowej" spotkałem się z zagadnieniem tzw. formacji (formacje kontynuacji i konsolidacji trendu, formacje odwrócenia trendu itd.). Kilka tygodni po przeczytaniu ww. książki przeglądając forum natrafiłem na opinie wyśmiewające kreślenie trójkątów i prostokątów z wykresów. Stąd też moje pytanie brzmi: czy warto zaprzątać sobie głowę formacjami czy może lepiej pominąć ten dział i w graniu nie sugerować się żadnymi "spodkami" i "parasolami"?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
co trader to inna opiniaGood Will Hunting pisze:W książce autorstwa Piotra Surdela pt. "FOREX Podstawy giełdy walutowej" spotkałem się z zagadnieniem tzw. formacji (formacje kontynuacji i konsolidacji trendu, formacje odwrócenia trendu itd.). Kilka tygodni po przeczytaniu ww. książki przeglądając forum natrafiłem na opinie wyśmiewające kreślenie trójkątów i prostokątów z wykresów. Stąd też moje pytanie brzmi: czy warto zaprzątać sobie głowę formacjami czy może lepiej pominąć ten dział i w graniu nie sugerować się żadnymi "spodkami" i "parasolami"?

ba nawet niektórzy niejednokrotnie zmieniają poglądy
filtruj informację zawarte na forum - nie wszystkie są przydatne
"Tylko silnych los obdarza hojnie "