Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
jaz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaz »

Tymek pisze:No to jak ASUS doda do tego GSM to kupuję ;)
Jestem ciekaw jaka jest matryca w tym cacku.
Bo jak 320x200 to do niczego, ale 640x480 (jak w MDA III) to może być
warte grzechu ;)
rozdzielczość WXGA -> 1280×768 (15:9)
oprócz tego:
768 MB RAM (w zależności od ceny)
7 cali dotykowy ekran
dysk do 60 GB
bluetooth 2.0
3 wtyki USB
czytnik kart SD
GPS (a jakże)
WiFi
2 godzinki na bateriach
czytnik odcisków palców :)
dodatkowo m.in. składana klawiaturka na bluetooth
minusem jest brak potu PCMCIA (lub pokrewnego) aby można było podłączyć elegancko się np. do blueconnecta
no ale są także modemy na USB (jak dla mnie mniej wygodne)

jaz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaz »

I co najważniesze (jak już było wcześniej powiedzane) można posadzić normalną windę (zalecana tablet edition) a na niej np. pełną wersję MT4. Bo ta mobilna jest chyba mocno okrojona - m.in. brak możliwości pisania własnych wskaźników.
Acha - procesor to celeron 900 ULV - raczej nie nadaje się do bicia rekordów wydajności (chociaż widziałem filmik jak posadzili na tym cudzie Vistę - i nie było tak źle)

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Nie uważacie, że trochę za duże jak na palmphone... lepiej mieć telefon z blueconnct który przez BT podłączymy do tego cuda i już. Bo jako telefon to zupełnie nie pasi. (moje osobiste zdanie)

banki7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: banki7 »

sokol pisze:polecam takie cudo:
Asus R2H
7-calowy, dotykowy panel LCD ze wsparciem dla pisma odręcznego
bluetooth, GPS, Wi-Fi
co najważniejsze działa na nim Windows XP i co za tym idzie wszystkie standardowe aplikacje pod windowsa - czyli działa z każdym programem
niestety kosztuje tyle co notebook (no bo to notebook, tylko wielkości palmtopa) - około 3500 zł

No proszę i to jest całe rozwiązanie mojego problemu.:)))

dzięki bardzo za podpowiedź. Już szukam gdzie go kupić .

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Witam wszystkich,
Ja tu jeszcze nie pisałem.
Mam taką sytuację. Posiadam MDA Vario, abonament w Erze blue connect. Wszystko śmiga bardzo dobrze, bez zrywania połączenia. Problem w tym, że jak do mnie ktoś dzwoni to w czasie gdy jestem w trakcie połączenia gprs to raz jestem poza zasięgiem a zaraz można się do mnie dodzwonić. Nie ma na to reguły.
Ma ktoś jakiś pomysł? Co z tym zrobić?http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... on_cry.gif
Crying or Very sad

JAREK67
Maniak
Maniak

rzecz w tym Tymek ,że tego MDA używam w 90% do śledzenia forexu i dlatego pytam czy ktoś ma taki sam problem z dodzwonieniem się na palmfona gdy ten ma otworzoną sesję gprs?
:wink:
Krótko mówiąc czy chcąc mieć podgląd na forex będę musiał zrezygnować z używania palmofona jako telefonu?

banki7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: banki7 »

[quote="JAREK67"]Witam wszystkich,
Ja tu jeszcze nie pisałem.
Mam taką sytuację. Posiadam MDA Vario, abonament w Erze blue connect. Wszystko śmiga bardzo dobrze, bez zrywania połączenia. Problem w tym, że jak do mnie ktoś dzwoni to w czasie gdy jestem w trakcie połączenia gprs to raz jestem poza zasięgiem a zaraz można się do mnie dodzwonić. Nie ma na to reguły.
Ma ktoś jakiś pomysł? Co z tym zrobić?http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... on_cry.gif
Crying or Very sad[/quote

Witam. A można wiedzieć jakiej platformy używasz lub inaczej u jakiego brokera grasz?]

JAREK67
Maniak
Maniak

X trade broker, Metatrader for mobile ma się rozumieć :P

JAREK67
Maniak
Maniak

Tymek pisze:Mam MDA Pro i nie mam żadnych problemów z GPRS i rozmawianiem jednocześnie.
W jakiej sieci masz telefon?
Ja mogę dzwonić i jednocześnie być 'na forexie'. Problem w tym ,że do mnie nie można się dodzwonić. :cry:

Awatar użytkownika
eranet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eranet »

mam ten sam problem, uzywam mda compact III, moge dzwonic jak jest właczony x-trade, do mnie w tym czasie dodzwonic sie nie da, więc problem jest większy niż tylko twoj, oczywiscie tez mam Era
pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....

ODPOWIEDZ