Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Mi wystarcza 50 MB na miesiąc. Nie tylko na MT4, ale też na internet. Używam ok. 3 godz dziennie bez weekendów.
Hmmm, to bardzo malo ... 50MB to suma (dane pobrane i wyslane)?

Jesli ktos przeprowadzil test: ile danych (pobrane, wyslane) jest pobieranych w trakcie 1h polaczenia (MT4 mobile z 'aktywnym' wykresem). Oczywiscie chodzi o przyblizona wartosc...

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Baton pisze:Hmmm, to bardzo malo ... 50MB to suma (dane pobrane i wyslane)?
Zaznaczam, że nie zbieram danych tickowych a tylko obserwuje sobie dwa/trzy razy na godzinę. Nie muszę mieć non stop :) Tak, to jest suma danych :) Zgadza sie z moim charakterem gry :)

Na komputerze włączony MT przy 15 instrumentach przez 5 godzinek zjada mi około 2,5-3 MB :) Więc nie wiem skąd wam sie tyle bierze :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
eranet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eranet »

ja też jadę na palmie z reguły od 8 rano do 15-16, 6 par + internet, więcej jak 50 MB w miesiącu nie było, średnio ok 35-40 MB. Dobra metoda na oszczędzania MB jest byc cały czas online, ale ukryty program, który wywołuje sie 1 kliknieciem. Ja tak robie, ale taka specyfika pracy, w samochodzie natomiast cały czas na tapecie.
pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

brak dostepnosci

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

JAREK67 pisze:najgorsze jest to, że raz można się do mnie dodzwonić a za chwilę "abonent jest poza zasięgiem lub ma wylączony aparat'.
Rozwiązałem to w ten sposób, że ustawiłem sobie przekierowanie rozmów kiedy jestem poza zasiegiem lub zajety. I wszystko pasuje. Istotna wada palmfonów jest to, że wiszac na polaczeniu cały czas bateria nie starcza na długo, dlatego drugi telefon jest raczej nieodzowny i na niego mozna puscic przekierowanie.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

nadja
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nadja »

Witam. Czy moze ktos potwierdzic dzialanie MT4mobile na systemie WM6. Z gory dziekuje i Pozdrawiam

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luktom »

Potwierdzam, działa ;)
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

hula jak talala :-)

nadja
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nadja »

Dziekuje za odpowiedz. Przymierzam sie do zakupu Asusa P750 a tam wlasnie na pokladzie jest WM6

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

już w większości obecnych palmów/smartphonów jest Windows Mobile 6. Jest już nawet w sprzedaży klika z Windows Mobile 6.1, a i 7 ma wejść pod koniec tego roku.

ODPOWIEDZ