Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
umma86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: umma86 »

stefanjawny
Stafan nie graj na takich parach! Te Twoje GBP/NZD do niczego się nie nadaje bo masz SPREAD (dodaj do słownika)! U mnie teraz jest 30 pipsów :shock: A 30 pipsów to ja dziennie chciałbym mieć a nie oddawać od razu przy zawieraniu transakcji.
Graj na parach, gdzie spread masz >2 do 4 pips.
Podejrzewam, że to nie jest konto real więc pewnie niepotrzebnie się unoszę :)

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Don Forex napisał : Ponawiam pytanie dotyczące G7 :) Sory że tak męczę, ale bardzi interesuje mnie użycie tego na H4
Z góry dziękuję[/quote]

Cześć chłopie ! Mam takie przeświadczenie , że Twoja interpretacja wskaźnika G7 na tak dużym przedziale jakim jest H4 mija się z celem. Moim zdaniem ten wskaźnik obrazuje tylko poziom siły utrzymania trendu z możliwymi miejscami otwarcia zleceń. Ale miejsca te powinny być "przefiltrowane" jeszcze innym bardziej precyzyjnym wskaźnikiem. Jego podstawowym plusem jest to , że chodzi on równo z rynkiem - kiedy rynek jest słabszy i kurs spada, średnia waluty na wskaźniku spada poniżej zera , kiedy rynek się umacnia i kurs rośnie , średnia wybija się ponad zero. To jest moim zdaniem podstawowy atut G7. Może moja analiza różni się diametralnie od spojrzenia Texs'a ale myślę i nawet założe się o to że Texs otwierając zlecenia kładzie nacisk na KONTYNUACJĘ TRENDU . Jeżeli to czytasz Texs , powiedz czy się mylę ? Wiesz Don , jeżeli mogę Ci coś doradzić to zmień przedział czasowy na krótrzy - przynajmniej H1. Ja wałkuję m15 i m5 i tu naprawdę jest sporo czasu na zajęcie zlecenia a na H4 się nie doczekasz. Ale to już zależy od Ciebie :wink: Pozdrowienia ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

nic dodać nic ująć Krzyśku :)
pozdrawiam,

stefanjawny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stefanjawny »

dziekuje za pomoc :)

nie gram na parze GBP/NZD poprostu z ciekawosci ogladalem wykresy innych par niz zwykle i chcialem sprawdzic czy system zadziala w tym momencie... wyciagnalem takie wnioski, ze poprostu nie doczytalem dokladnie tego systemu heh

wykres przecial kanal z dolu do gory, byl juz po okresie konsolidacji, wreszcie wszedl nad kanal, wiec powinienem kupowac... dobrze mysle? chyba tak, bo patrzcie jak dalej potoczyl sie ten wykres.... wejscie bylo o 22.00 11 stycznie, druga czerwona strzalke zignorujcie ;)

prawie 400 pips w 16 godzin :D

ps. wiem, ze zadam teraz glupie pytanie,ale ktos moblby mi wyjasniec jaka role w systemie pelnia te czerwone i niebieskie kropki?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Te kropki to lokalne szczyty i dołki - więcej na ich temat w temacie o PA
łatwo zauważyć że czasie trejdingu ilość kropek zmienia - czym więcej kropek tym dany punkt bardziej ważniejszy
jak przełączysz TF na wyższy to liczba kropek maleje bo dane miejsce w szerszej perspektywie czasu jest mniej ważne (zazwyczaj)
kropeczki mają zastosowanie w wyznaczaniu TP i SL
oraz przy wyznaczaniu trendu - jak sie układają do góry to trend wzrostowy jak w dół to spadkowy
trzecie zastosowanie to potwierdzenie wejścia w rynek - niektórzy gracze czekają aż przy ostatnim dołku (przy kupowaniu) będzie odpowiednia ilość kropek:
to znaczy - wszystkie wymagani systemu spełnione i tylko czekamy aż ten dołek przybierze na ważności
Przeczytaj temat do końca i rób screeny na swój użytek - to pozwoli Ci analizować poszczególne wejścia ( najlepiej przed samy wejściem oraz długo po )
dwie strony wczesniej
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

frogus3
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: frogus3 »

Witam, mój pierwszy post,
od 2 miesięcy wertuje to forum i muszę podziękować Wszystkim za ilość wniesionych informacji. Szczególnie zainteresował mnie temat NLA (184 strony od deski do deski...). Do tej pory grałem tak trochę ze szklanej kuli ale na plus. Dzięki Wam ten plus troszkę się zwiększył :twisted: .

Testowałem już różne magiczne metody, ale efekty były raczej kiepskie, plus oczopląs na monitorze. Ta metoda generuje po malej filtracji 2-3 sygnały dziennie(gram na 3 parach).

Mam prośbę, może mi ktoś podesłać "darmowe wskaźniki" za dotacje ze strony TRO? Obiecuje nie wystawiać ich na żądnym innym forum oraz że sam prześle jakiś datek, jak tylko trochę uskubie ;).
Dzięki

Arch.Angel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arch.Angel »

frogus3 pisze: Mam prośbę, może mi ktoś podesłać "darmowe wskaźniki" za dotacje ze strony TRO? Obiecuje nie wystawiać ich na żądnym innym forum oraz że sam prześle jakiś datek, jak tylko trochę uskubie ;).
Dzięki
Pierwszy post i już rzucasz takimi prośbami. Ja na Twoim miejscu trochę bym się bał ;)

Darmowe wskaźniki w zupełności wystarczają do tego by zarobić. Jak piszesz, że ten plus się zwiększył to kilka dni i sam zapłacisz :)

pip value na 1usd i już dziś mógłbyś mieć sumkę na dotację i jeszcze na małe piwo by zostało :)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

przypominam że TRO nie każe bezwzględnie płacić za swoje cudeńka
można napisać do niego i krótko uzasadnić swój brak środków
nie zdziwiłbym się jakby przesłał paczkę

Arch.Angel - ładne wejście
kto rano wstaje temu ... :)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

TRO pomocny facet. Odpisze nawet w sprawie drobiazgów :)
TARKIN pisze:Arch.Angel - ładne wejście
kto rano wstaje temu ...
żona daje :)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Przykład z życia wzięty:

Ktoś mi pisze na PW i prosi, aby mu wytłumaczyć "w jaki sposób ma patrzeć na kropki generowane przez tro dynamic fibs".
No więc odpisuję.
Po czym widzę, że wysłana przeze mnie wiadomość przez ponad 3 tygodnie nie została odebrana ...

Trochę to zniechęca do tracenia czasu na odpisywanie ... nie sądzicie?
Skasowałem odpowiedź ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ