Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Kolejne wejście na wybicie z TL. krótki stop 10pips. po chwili na BE. minimalne ryzyko. na razie +70 pips

Obrazek
Ramzes pisze:commax zrobilbys moze filmik o tych fibo.
na razie brak czasu, roboty tyle że niema kiedy taczki załadować :D ale pomyślę. Na razie pogoogluj trochę jest mnóstwo materiałów w necie. jak będzie chwila to poszukam i wrzucę coś na ten temat.

Pozdrawiam
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Ramzes pisze:commax zrobilbys moze filmik o tych fibo.
może na początek zerknij na tą prezentacje,
dość prosta i w fajny sposób to Paweł opisał

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

asmodeus8
Jak by co to pytaj dalej.
Dzięki ASMO, jak znajdę jakiś setup będę.
Ja i tak tylko demuję od czasu do czasu, ale czemu nie robić tego coraz lepiej. Zapominam niestety o szerszym spojrzeniu, widziałem tam plusy, ale zawsze czyjeś opinie mogą poszerzyć horyzont i pokazać zagrożenia, których mało doświadczony, może nie zauważyć.
Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Zauważyłem dwa ciekawe setupy:
1. AUD/NZD
-engoulfing
-linia trendu
-fibo 38.2
- SMA 150

2. GBP/AUD
-opór
- wisielec ( jest to formacja świecy nie opisywanej w tym journalu ale również jest to jedna z formacji świadcząca o nadchodzących spadkach)
- LT
-fibo 23.6

Jak wy to widzicie?

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

commax pisze: I jeszcze jedno. Pisałem o tym we wcześniejszym poście o tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=790
A mianowicie o GBPJPY sytuacja rozwinęła się tak jak narysowałem na wykresie z 22.12.2010
z tą różnicą że punkt D wypadł na 161.8%fibbs. czyli idealnym dla formacji Gartley'a
Jak dalej COMMAX zapatrujesz się na tą parę widać, że Twój target dobiegł celu. Czekasz teraz na potwierdzenie jakieś w świecach i będziesz wchodził w shorta? Czy od razu wchodzisz w shorta po osiągnięciu targetu?

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć
A co sądzicie o tym?
Swieca jest nie zamknięta jeszcze.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

czerwinek pisze:
commax pisze: I jeszcze jedno. Pisałem o tym we wcześniejszym poście o tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=790
A mianowicie o GBPJPY sytuacja rozwinęła się tak jak narysowałem na wykresie z 22.12.2010
z tą różnicą że punkt D wypadł na 161.8%fibbs. czyli idealnym dla formacji Gartley'a
Jak dalej COMMAX zapatrujesz się na tą parę widać, że Twój target dobiegł celu. Czekasz teraz na potwierdzenie jakieś w świecach i będziesz wchodził w shorta? Czy od razu wchodzisz w shorta po osiągnięciu targetu?
Cześć czerwinek jestem jeszcze w tym setupie podniosłem wysoko stopy i na razie czekam, zejdź na H1 i zobacz co się dzieje. Całkiem możliwe że ten ruch się nie skończył. Jestem jeszcze longiem w GBPUSD :) i dlatego będę obserwował co się stanie GBPUSD ma jeszcze spory potencjał do wzrostu więc może pociągnąć za sobą i GBPJPY

czerwinek pisze:Zauważyłem dwa ciekawe setupy:
1. AUD/NZD
-engoulfing
-linia trendu
-fibo 38.2
- SMA 150
O AUDNZD pisałem od zeszłego tygodnia wygląda dobrze trendline jednak przyspieszyła i mamy piękny golf i to na mooooocnym supporcie! mam zamiar w niego wejść z H1 Po tej korekcie ustawiłem oczekujące na 61.8 fibbs.

Zaraz wrzucę screen bo teraz muszę spadać na chwilę
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

OK. Czekam na Twój screen :) i porównam ze swoim. Nie wrzucałem screena ale jeszcze ciekawie wygląda Aud/Usd podobna sytuacja co Aud/Nzd.
A jak się wypowiesz na temat Gbp/Aud wiem, że jesteś w setupie GBP/USD więc nie będziesz wchodził przeciwko funtowi ale te wejście jest ze stosunkowo małym SL, nad wczorajszą świeczką wzrostową.
Oczywiście te dwie pary nie wykluczają się bo zarówno funt jak i Aud może wzrastać i obie opcje mogą się sprawdzić :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Johnny pisze:Cześć
A co sądzicie o tym?
Swieca jest nie zamknięta jeszcze.
Pozdrawiam
Cześć Johnny.

Szczerze Ci powiem, że ja uważałbym z tym stupem. Wsparcie na W1 ja widzę w granicach 0.9800 - 0.9760 poza tym nic z Pinbara raczej nie będzie. Bardziej wygląda to na konsolidację lub lekką korektę do wczorajszej świeczki i dalsza jazda w dół, bo z tego co widzę zostało przebite dzisiaj wsparcie 0.9890 testowane kilka razy.
Ale to tylko moje zdanie, jednak ja bym nie wchodził w tego setupa, jednka nie powiedziane, że Ci się nie uda, jednak ja wolałbym szukać pewniejszych wejść niż liczyć że może się uda :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

czerwinek pisze:Zauważyłem dwa ciekawe setupy:
AUD/NZD

O ile wogóle zamknie sie jako engulfing bedzie to najprawdopodobniej tuz pod oporem.

GBP/AUD

Wygląda lepiej. Jest jeszcze ukryta dywergencja. Niemniej wisielec jest slabsza formacja i z tego co wyczytalem wymaga potwierdzenia. Pozatym moze sie okazac ze zamknie sie nad oporem.

Reasumujac : skoro mam byc wybredny to w tej chwili nie widze wejscia w transakcje.

ODPOWIEDZ