Reload by thefear
Dobrym pomysłem jest np. drugi system którego celem jest granie na wąskim bądź wyjątkowo zwrotnym rynku (mówiąc wprost jakiś mega skalper). Przykładowo: mamy system do gry z trendem - wchodzimy po wybiciu - z konsolidacji, 3 razy łapiemy stopa ponieważ ceny wracają do kanału - wtedy zamiast kopać się z rynkiem włączamy nasz drugi system który dobrze radzi sobie na konsolidującym rynku i niwelujemy nim poprzednie straty np. o połowę - dzięki takim rozwiązaniom można dość mocno obniżyć DD w niekorzystnych okresach.
Ale dzisiaj dostałem kopa w .... Za bardzo zaufałem swojej analizie i otworzyłem 3 Ski, ale tak jak pisał Max, dali dzisiaj chłopcy czadu..
Jeśli chodzi o MM to w miare jako tako się sprawdza jak do tej pory, mając ostatnio ze 20 pozycji na SL jestem jeszcze sporo do przodu..
Jeśli chodzi o drugi system to jest całkiem dobry pomysł. Tylko nie można grać dwoma systemami na raz bo jeden może wykluczać sygnały drugiego, przynajmniej tak mi się zdaje.. Ostatnio myślałem nad takim drugim systemem np. na podstawie średnich..
Aktualnie otworzyło mi się zlecenie SELL LIMIT 1.3060. Jest to dokładne miejsce z mojej analizy zrobionej w niedziele z którego powinny nastąpić spadki.. Jeśli to zaneguja, robię chyba jakiś urlop
Jeśli chodzi o MM to w miare jako tako się sprawdza jak do tej pory, mając ostatnio ze 20 pozycji na SL jestem jeszcze sporo do przodu..
MaxRipper pisze:Dobrym pomysłem jest np. drugi system którego celem jest granie na wąskim bądź wyjątkowo zwrotnym rynku (mówiąc wprost jakiś mega skalper). Przykładowo: mamy system do gry z trendem - wchodzimy po wybiciu - z konsolidacji, 3 razy łapiemy stopa ponieważ ceny wracają do kanału - wtedy zamiast kopać się z rynkiem włączamy nasz drugi system który dobrze radzi sobie na konsolidującym rynku i niwelujemy nim poprzednie straty np. o połowę - dzięki takim rozwiązaniom można dość mocno obniżyć DD w niekorzystnych okresach.
Jeśli chodzi o drugi system to jest całkiem dobry pomysł. Tylko nie można grać dwoma systemami na raz bo jeden może wykluczać sygnały drugiego, przynajmniej tak mi się zdaje.. Ostatnio myślałem nad takim drugim systemem np. na podstawie średnich..
Aktualnie otworzyło mi się zlecenie SELL LIMIT 1.3060. Jest to dokładne miejsce z mojej analizy zrobionej w niedziele z którego powinny nastąpić spadki.. Jeśli to zaneguja, robię chyba jakiś urlop
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
Konsekwencja i psycha - jeśli przetestowałeś system i wiesz, że działa to wiesz też, że takie rzeczy będą się zdarzały. Chyba, że w czasie testów tyle strat pod rząd nigdy nie miało miejsca więc w tej sytuacji faktycznie należy przestać tradować i pochylić się nad systemem aby znaleźć źródło problemu.thefear pisze:Jeśli to zaneguja, robię chyba jakiś urlop
- inwestor86
- Pasjonat
thefear pisze:Aktualnie otworzyło mi się zlecenie SELL LIMIT 1.3060. Jest to dokładne miejsce z mojej analizy zrobionej w niedziele z którego powinny nastąpić spadki.. Jeśli to zaneguja, robię chyba jakiś urlop
1.31 rownie ciekawy poziom, wejscie spoznione:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wiem co im się dzisiaj stało. Pewnie i Ty już wyłapałeś SL..inwestor86 pisze:thefear pisze:Aktualnie otworzyło mi się zlecenie SELL LIMIT 1.3060. Jest to dokładne miejsce z mojej analizy zrobionej w niedziele z którego powinny nastąpić spadki.. Jeśli to zaneguja, robię chyba jakiś urlop
1.31 rownie ciekawy poziom, wejscie spoznione:
Zastanawia mnie tylko czy robią taką zmyłkę że niby longi, a jutro ostro w dół. Czy faktycznie jedziemy na półnoć. Na dzis dzien jestem w kropce. Jutro to się będzie działo

8:30am EUR ECB Press Conference
8:30am USD PPI m/m
8:30am USD Trade Balance
8:30am USD Unemployment Claims
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- inwestor86
- Pasjonat
wylapalem, niejednego ostatnio zreszta.. ale to moja wina, nie skupialem sie na fx za bardzo ostatnio, moze nie tyle na fx co na analizie wykresowthefear pisze:Nie wiem co im się dzisiaj stało. Pewnie i Ty już wyłapałeś SL..
co do shortow na EU, mysle, ze trzeba poczekac na index dolca, zeby dotarl w okolice 79.50, tam jest pierwsze wsparcie
Witam po krótkiej przerwie 
Postaram się w dalszym ciągu kontynuować dziennik, może jeszcze nie tak intensywnie ale w miarę możliwości..
Mam tylko mały problem na jednym z komputerów musiałem przeinstalować MT4 i nie mam hasła do konta, na drugim kompie jest tylko zakropkowane. Idzie w jakiś sposób to odzyskać?

Postaram się w dalszym ciągu kontynuować dziennik, może jeszcze nie tak intensywnie ale w miarę możliwości..
Mam tylko mały problem na jednym z komputerów musiałem przeinstalować MT4 i nie mam hasła do konta, na drugim kompie jest tylko zakropkowane. Idzie w jakiś sposób to odzyskać?