No i zmiana, po info ekonomicznych tworzy się coś tak jakby pinbar, zobaczymy co się wydarzy do godziny 12.00 na GBP/USD ale teraz jestem nastawiony na sprzedaż. Będę jednak czekał na wyraźny sygnał i raczej nie będę próbował na siłę wchodzić. Jeżeli uda się uzyskać SL nie większy niż 40p i cena będzie dawała jasne sygnały to wtedy można zaryzykować
Na Edku cena przebija kolejne lokalne minima i idzie wyraźnym trendem w dół. Nie wiem czy to już można nazwać trendem, korektą czy konsolidacją, ale raczej trzeba się nastawić również na sprzedaż. Narazie nie ma jednak opcji do sprzedaży. Będę czekał na jakąś wyraźną korektę tego ruchu i się zobaczy.
Kusi mnie USD/CAD gdzie tworzy się drugie dno korekty. Jeżeli o 12.00 zakończy się to pinbarem lub objęciem, wtedy będę myślał nad zajęciem longa.
Adek (AUD/USD) cały czas wyraźnie w dół i nawet nie wiem o co tutaj mógłbym się zaczepić żeby w cokolwiek wejść, więc pozostaje raczej czekać. Teraz mamy mocną korektę w trendzie wzrostowym.
Szfajcar (USD/CHF) prawdopodobnie będzie myślał nad odwrotem mniej więcej na tym poziomie na którym jest. Ewentualnie jeżeli pojawił by się silny sygnał na sprzedaż, to bym w to wszedł.