kiedyś myślałem tak jak Tyumma86 pisze:Dla mnie osobiście kwotowanie do 5-go miejsca po przecinku jest rozmienianiem się na drobne i lekko działa mi na nerwy
BOSSAFX
-
m_skiba[bossafx.pl]
- Stały bywalec

Witam serdecznie
można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam
umma86 pisze:Ze względów bezpieczeństwa obrotu wszystkich swoich Klientów, DM BOŚ S.A. zastrzega sobie prawo do czasowego odłączenia rachunku Klienta, w przypadku gdy ten w istotny sposób obciąża System Transakcyjny poprzez generowanie znacznej ilości zapytań do serwera transakcyjnego
umma86 pisze:Zaraz zaraz, jak ja mogę w istotny sposób obciążyć serwer? Co takiego mogę robić?
Dokładnie, grając z palca nikt nie jest w stanie istotnie obciążyć serwera, jednak niektóre EA mogą. Najczęściej jest to związane z błędem w takim ekspercie.Grając "z palca" nie jesteś w stanie w istotny sposób obciążyć serwera. Chodzi o stosowanie EA.
przed rozłączeniem klient jest proszony o zoptymalizowanie systemu i dopiero jeżeli tego nie zrobi rachunek może zostać odłączony. W takich przypadkach klient ma zawsze prawo zamknąć zlecenia telefonicznie.umma86 pisze:nie chciałbym dostać telefonu, że odłączą mi system na cały dzień ot tak bo za dużo zapytań Smile a tam otwarte zlecenia i inne historie...
Rachunek jest już aktywny, na czas konkursu obniżony został próg wpłaty do otwarcia rachunku do 1 tys pln. Otworzyl Pan u nas rachunek więc może Pan grać.rosomak pisze:Mam pytanie do p. Skiby. Czy jeżeli brałem udział w konkursie to mój rachunek w bossa jest już aktywny? Chodzi mi o to, czy żeby rozpocząc handel to muszę najpierw wpłacic 5 000 czy mogę handlowac już z mniejszym depozytem?
umma86 pisze:A ja także mam pytanie może nie tyle co do samej bossy ale do kwotowania w mt4. Dla mnie osobiście kwotowanie do 5-go miejsca po przecinku jest rozmienianiem się na drobne i lekko działa mi na nerwy a w forexie mam ich i tak sporo Smile
Zawsze takie zmiany jednym polepszają innym pogarszają, jednak tendencje na FX są takie że wszystko zmierza do 5 miejsc..kris007 pisze:kiedyś myślałem tak jak Ty Smile a teraz życzyłbym sobie aby wszystkie instrumenty a nie tylko kilka były kwotowane do 5 cyfr Wink
można się przyzwyczaić.
niestety nie ma takiej opcji.umma86 pisze:Czy jest jakaś możliwość, żeby włączyć sobie stare dobre kwotowanie do 4-go miejsca po przecinku czy nie ma takiej opcji?
Pozdrawiam
No dobrze a jak to jest z tym hedgingiem. Wiem, że jest wykluczony ale rozważmy jeden przykład.
Chodzi mi o następującą sytuację:
- mam 1 lota i dotarł on do pewnego poziomu. Nie wiem czy pójdzie dalej w moim kierunku ale chcę zatrzymać część zysku. Otwieram 0,5 lota w przeciwnym kierunku. I co wtedy? Zostanie mi 0,5 lota? Czyli odejmie z mojej pierwotnej pozycji?
Chodzi mi o następującą sytuację:
- mam 1 lota i dotarł on do pewnego poziomu. Nie wiem czy pójdzie dalej w moim kierunku ale chcę zatrzymać część zysku. Otwieram 0,5 lota w przeciwnym kierunku. I co wtedy? Zostanie mi 0,5 lota? Czyli odejmie z mojej pierwotnej pozycji?
-
Norman
ale Ty kombinujeszumma86 pisze:Aha czyli w takiej sytuacji najlepiej zawrzeć 2 zlecenia po 0.5 lota i jedno zamknąć?
np jak masz otwartego 1 lota zamknąć 0,1 0,2 itd pozostała część zostanie,
wystarczy przy zamykaniu zmienić wolumen jednostki na taką jaką chcesz zamknąć.
nie chodzi mi tu ,ze ktos zrobi mi numer zmojego kompa,chodzi mi o przypadek ,gdy ktos z sieci przechwyci moje haslo i sie pobawi moim depo.Dlatego pytanie moje dotyczylo o rodzaj zabezpieczen jakie stosuje Bossafx i jakie srodki zastosowac ,aby sie ustrzec takiech sytuacji(chodzi o srodki bezpieczenstwa z mojej strony)Uważam, że nie trzeba tak przesadzać. Każdy jest odpowiedzialny za swoje depo i jest wiele zabezpieczeń, które możesz wykorzystać do ochrony depo. Na przykład hasło w systemie, hasło w mt4 (niezapamiętane), szyfrowanie bezprzewodowego połączenia, ewentualnie dobre drzwi antywłamaniowe + kraty w oknach
Nie wiem dlaczego tak się boisz, chyba że z Twojego kompa korzysta kilka innych osób i młodszy brat, chcąc się pobawić, pootwiera Ci pozycje.