BOSSAFX
- forexpolska
- Pasjonat
Witam
Kilka pytań:
1. Jakie zabezpieczenia oferuje broker dla konta?
2. Jakie otrzymuje gwarancje klient od brokera na jego depozyt + środki zarobione u brokera?
3. Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
Kilka pytań:
1. Jakie zabezpieczenia oferuje broker dla konta?
2. Jakie otrzymuje gwarancje klient od brokera na jego depozyt + środki zarobione u brokera?
3. Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
Jeśli chodzi o samą platformę transakcyjną BOSSAFX to sposób autoryzacji użytkownika wynika z rozwiązań dostępnych w ramach technologii MT4 - autoryzacja następuje poprzez podanie loginu i hasła, które przekazywane są w sposób zaszyfrowany do serwera. W platformie transakcyjnej po poprawnym zalogowaniu nie da się jednak wypłacić środków na konto bankowe. Wypłaty zlecić można w odrębnym systemie internetowym, gdzie oprócz weryfikacji identyfikatora i pinu (również przesyłanych w bezpiecznym połączeniu) można jako opcję wykorzystać do autoryzacji dodatkowe rozwiązanie sprzętowe - token. Oczywiście wypłata może być zrealizowana w ten sposób tylko na wcześniej określone przez Klienta (w umowie) konto bankowe.forexpolska pisze:Jakie zabezpieczenia oferuje broker dla konta?
W przypadku niewypłacalności każdego licjencjonowanego domu maklerskiego w Polsce działa system rekompensat KDPW, który każdemu inwestorowi gwarantuje w takiej sytuacji zwrot zdeponowanych na rachunku inwestycyjnym środków:forexpolska pisze:Jakie otrzymuje gwarancje klient od brokera na jego depozyt + środki zarobione u brokera?
- w 100% dla kwot do 3000EUR;
- w 90% dla nadwyżki ponad 3000EUR ale nie większej niż 22000EUR.
Więcej na temat tego systemu można znaleźć w oficjalnym materiale:
http://www.kdpw.pl/pl/publikacje/Docume ... pensat.pdf
W naturalny sposób deklarujemy pełną wolę współpracy z odpowiednimi organami państwowymi prowadzącymi ewentualne dochodzenia w sprawach tego typu przestępstw.forexpolska pisze:Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
To Ty odpowiadasz za przesłane przez brokera dane dostepowe. Broker w naturalny sposob nie ma mozliwosci weryfikacji osoby realizujacej transakcje na rachunku - bo niby jak ? W umowie masz zadeklarowac laczenie sie z danego IP, miasta czy ulicy ? Jezeli ktos wlamie sie na Twoje konto to ze tak powiem - masz problem. Broker nic Ci nie pomoze - jedynie udostepni zapisy serwera z IP organom scigania.Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
- forexpolska
- Pasjonat
witam wszystkich
wlasnie zalozylem sobie konto w bossa fx,ale rowniez ,jak kolege Forexpolska nurtuje mnie mysl co sie stanie jak ktos dostanie sie mi na konto i pootwiera pozycje w taki sposob,zeby wyczyscic mi depo?wiadomym jest ,ze piniedzy nie moze przelac na inne konto,ale jakie to pocieszenie jak w inny sposob moze mnie zalatwic zerujac mi depo.powiedzmy ,ze z mojej strony dopelnie wszystkich wymog bezpiecenstwa tzn oryginalny sytem,antywirus ,i zapora,a mimo to ktos mi sie wlamie co wtedy?Dodam,ze chce korzystac z paltformy zarowno w domu,jaki na laptopie z internetem z orange.A wlasnie co z tym tokenem,czy majac token uzywam go tylko jako zabezpieczenie do wypalty gotowki,czy rowniez jako dodatkowe zabezpieczenie,zeby wogole zalogowac sie do platformy
Pozdr.
wlasnie zalozylem sobie konto w bossa fx,ale rowniez ,jak kolege Forexpolska nurtuje mnie mysl co sie stanie jak ktos dostanie sie mi na konto i pootwiera pozycje w taki sposob,zeby wyczyscic mi depo?wiadomym jest ,ze piniedzy nie moze przelac na inne konto,ale jakie to pocieszenie jak w inny sposob moze mnie zalatwic zerujac mi depo.powiedzmy ,ze z mojej strony dopelnie wszystkich wymog bezpiecenstwa tzn oryginalny sytem,antywirus ,i zapora,a mimo to ktos mi sie wlamie co wtedy?Dodam,ze chce korzystac z paltformy zarowno w domu,jaki na laptopie z internetem z orange.A wlasnie co z tym tokenem,czy majac token uzywam go tylko jako zabezpieczenie do wypalty gotowki,czy rowniez jako dodatkowe zabezpieczenie,zeby wogole zalogowac sie do platformy
Pozdr.
Uważam, że nie trzeba tak przesadzać. Każdy jest odpowiedzialny za swoje depo i jest wiele zabezpieczeń, które możesz wykorzystać do ochrony depo. Na przykład hasło w systemie, hasło w mt4 (niezapamiętane), szyfrowanie bezprzewodowego połączenia, ewentualnie dobre drzwi antywłamaniowe + kraty w oknachglaca38 pisze:co sie stanie jak ktos dostanie sie mi na konto i pootwiera pozycje w taki sposob,zeby wyczyscic mi depo

Nie wiem dlaczego tak się boisz, chyba że z Twojego kompa korzysta kilka innych osób i młodszy brat, chcąc się pobawić, pootwiera Ci pozycje.
Mnie natomiast nurtuje inne zagadnienie związane z regulaminem prowadzenia rachunków otc przez bossa:
"3. Ze względów bezpieczeństwa obrotu wszystkich swoich Klientów, DM BOŚ S.A. zastrzega sobie prawo do czasowego odłączenia rachunku Klienta, w przypadku gdy ten w istotny sposób obciąża System Transakcyjny poprzez generowanie znacznej ilości zapytań do serwera transakcyjnego. Odłączenie rachunku Klienta w takim przypadku poprzedzone zostanie przekazaniem Klientowi informacji o generowaniu przez niego zbyt dużej liczby zapytań do serwera transakcyjnego za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego lub telefonicznie."
Zaraz zaraz, jak ja mogę w istotny sposób obciążyć serwer? Co takiego mogę robić? Przecież wysyłanie zapytań do systemu transakcyjnego jest normalną rzeczą. Czy jest gdzieś to wystandaryzowane, w jaki sposób mogę ten system aż tak obciążyć? Nie chciałbym dostać telefonu, że odłączą mi system na cały dzień ot tak bo za dużo zapytań

A ja także mam pytanie może nie tyle co do samej bossy ale do kwotowania w mt4. Dla mnie osobiście kwotowanie do 5-go miejsca po przecinku jest rozmienianiem się na drobne i lekko działa mi na nerwy a w forexie mam ich i tak sporo 
Czy jest jakaś możliwość, żeby włączyć sobie stare dobre kwotowanie do 4-go miejsca po przecinku czy nie ma takiej opcji?

Czy jest jakaś możliwość, żeby włączyć sobie stare dobre kwotowanie do 4-go miejsca po przecinku czy nie ma takiej opcji?