BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Kilka pytań:

1. Jakie zabezpieczenia oferuje broker dla konta?

2. Jakie otrzymuje gwarancje klient od brokera na jego depozyt + środki zarobione u brokera?

3. Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

forexpolska pisze:Jakie zabezpieczenia oferuje broker dla konta?
Jeśli chodzi o samą platformę transakcyjną BOSSAFX to sposób autoryzacji użytkownika wynika z rozwiązań dostępnych w ramach technologii MT4 - autoryzacja następuje poprzez podanie loginu i hasła, które przekazywane są w sposób zaszyfrowany do serwera. W platformie transakcyjnej po poprawnym zalogowaniu nie da się jednak wypłacić środków na konto bankowe. Wypłaty zlecić można w odrębnym systemie internetowym, gdzie oprócz weryfikacji identyfikatora i pinu (również przesyłanych w bezpiecznym połączeniu) można jako opcję wykorzystać do autoryzacji dodatkowe rozwiązanie sprzętowe - token. Oczywiście wypłata może być zrealizowana w ten sposób tylko na wcześniej określone przez Klienta (w umowie) konto bankowe.
forexpolska pisze:Jakie otrzymuje gwarancje klient od brokera na jego depozyt + środki zarobione u brokera?
W przypadku niewypłacalności każdego licjencjonowanego domu maklerskiego w Polsce działa system rekompensat KDPW, który każdemu inwestorowi gwarantuje w takiej sytuacji zwrot zdeponowanych na rachunku inwestycyjnym środków:
- w 100% dla kwot do 3000EUR;
- w 90% dla nadwyżki ponad 3000EUR ale nie większej niż 22000EUR.
Więcej na temat tego systemu można znaleźć w oficjalnym materiale:
http://www.kdpw.pl/pl/publikacje/Docume ... pensat.pdf
forexpolska pisze:Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
W naturalny sposób deklarujemy pełną wolę współpracy z odpowiednimi organami państwowymi prowadzącymi ewentualne dochodzenia w sprawach tego typu przestępstw.

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Jak zachowa się broker jak ktoś nie powołany włamie się na konto i przegra wszystkie środki na koncie?
To Ty odpowiadasz za przesłane przez brokera dane dostepowe. Broker w naturalny sposob nie ma mozliwosci weryfikacji osoby realizujacej transakcje na rachunku - bo niby jak ? W umowie masz zadeklarowac laczenie sie z danego IP, miasta czy ulicy ? Jezeli ktos wlamie sie na Twoje konto to ze tak powiem - masz problem. Broker nic Ci nie pomoze - jedynie udostepni zapisy serwera z IP organom scigania.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Fajter - nie rozumiesz chyba pytania.

Twoim tokiem myślenia to broker ma zawsze racje i 99% ryzyka zostaje po twojej stronie,

W takim wypadku od razu oddaj kasę brokerowi :)

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

witam wszystkich
wlasnie zalozylem sobie konto w bossa fx,ale rowniez ,jak kolege Forexpolska nurtuje mnie mysl co sie stanie jak ktos dostanie sie mi na konto i pootwiera pozycje w taki sposob,zeby wyczyscic mi depo?wiadomym jest ,ze piniedzy nie moze przelac na inne konto,ale jakie to pocieszenie jak w inny sposob moze mnie zalatwic zerujac mi depo.powiedzmy ,ze z mojej strony dopelnie wszystkich wymog bezpiecenstwa tzn oryginalny sytem,antywirus ,i zapora,a mimo to ktos mi sie wlamie co wtedy?Dodam,ze chce korzystac z paltformy zarowno w domu,jaki na laptopie z internetem z orange.A wlasnie co z tym tokenem,czy majac token uzywam go tylko jako zabezpieczenie do wypalty gotowki,czy rowniez jako dodatkowe zabezpieczenie,zeby wogole zalogowac sie do platformy
Pozdr.

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

Takim zabezpieczeniem mogloby byc umowienie sie z brokerem w formie aneksu do umowy ze np . dziennie jesli spadnie wartosc konta o 10 % konto zostaje zablowowane a pozycje pozamykane , czy na takie cos bossa jest sklonna pojsc :?: , bo technicznie jest to zapewne bezproblemowa sprawa .

Awatar użytkownika
umma86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: umma86 »

glaca38 pisze:co sie stanie jak ktos dostanie sie mi na konto i pootwiera pozycje w taki sposob,zeby wyczyscic mi depo
Uważam, że nie trzeba tak przesadzać. Każdy jest odpowiedzialny za swoje depo i jest wiele zabezpieczeń, które możesz wykorzystać do ochrony depo. Na przykład hasło w systemie, hasło w mt4 (niezapamiętane), szyfrowanie bezprzewodowego połączenia, ewentualnie dobre drzwi antywłamaniowe + kraty w oknach :)
Nie wiem dlaczego tak się boisz, chyba że z Twojego kompa korzysta kilka innych osób i młodszy brat, chcąc się pobawić, pootwiera Ci pozycje.

Mnie natomiast nurtuje inne zagadnienie związane z regulaminem prowadzenia rachunków otc przez bossa:

"3. Ze względów bezpieczeństwa obrotu wszystkich swoich Klientów, DM BOŚ S.A. zastrzega sobie prawo do czasowego odłączenia rachunku Klienta, w przypadku gdy ten w istotny sposób obciąża System Transakcyjny poprzez generowanie znacznej ilości zapytań do serwera transakcyjnego. Odłączenie rachunku Klienta w takim przypadku poprzedzone zostanie przekazaniem Klientowi informacji o generowaniu przez niego zbyt dużej liczby zapytań do serwera transakcyjnego za pośrednictwem Systemu Transakcyjnego lub telefonicznie."

Zaraz zaraz, jak ja mogę w istotny sposób obciążyć serwer? Co takiego mogę robić? Przecież wysyłanie zapytań do systemu transakcyjnego jest normalną rzeczą. Czy jest gdzieś to wystandaryzowane, w jaki sposób mogę ten system aż tak obciążyć? Nie chciałbym dostać telefonu, że odłączą mi system na cały dzień ot tak bo za dużo zapytań :) a tam otwarte zlecenia i inne historie...

firma44
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: firma44 »

Grając "z palca" nie jesteś w stanie w istotny sposób obciążyć serwera. Chodzi o stosowanie EA. Niektóre z nich dość mocno obciążają serwery brokerów. W ten sposób BOŚ może utrudniać (uniemożliwiać) stosowanie robotów (oczywiście tych, które są dobre i wygrywają z brokerem :) ).

rosomak
Bywalec
Bywalec

pytanko

Nieprzeczytany post autor: rosomak »

Mam pytanie do p. Skiby. Czy jeżeli brałem udział w konkursie to mój rachunek w bossa jest już aktywny? Chodzi mi o to, czy żeby rozpocząc handel to muszę najpierw wpłacic 5 000 czy mogę handlowac już z mniejszym depozytem?

Awatar użytkownika
umma86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: umma86 »

A ja także mam pytanie może nie tyle co do samej bossy ale do kwotowania w mt4. Dla mnie osobiście kwotowanie do 5-go miejsca po przecinku jest rozmienianiem się na drobne i lekko działa mi na nerwy a w forexie mam ich i tak sporo :)
Czy jest jakaś możliwość, żeby włączyć sobie stare dobre kwotowanie do 4-go miejsca po przecinku czy nie ma takiej opcji?

ODPOWIEDZ