BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

umma86 pisze:Dla mnie osobiście kwotowanie do 5-go miejsca po przecinku jest rozmienianiem się na drobne i lekko działa mi na nerwy
kiedyś myślałem tak jak Ty :) a teraz życzyłbym sobie aby wszystkie instrumenty a nie tylko kilka były kwotowane do 5 cyfr ;)

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Witam serdecznie
umma86 pisze:Ze względów bezpieczeństwa obrotu wszystkich swoich Klientów, DM BOŚ S.A. zastrzega sobie prawo do czasowego odłączenia rachunku Klienta, w przypadku gdy ten w istotny sposób obciąża System Transakcyjny poprzez generowanie znacznej ilości zapytań do serwera transakcyjnego
umma86 pisze:Zaraz zaraz, jak ja mogę w istotny sposób obciążyć serwer? Co takiego mogę robić?
Grając "z palca" nie jesteś w stanie w istotny sposób obciążyć serwera. Chodzi o stosowanie EA.
Dokładnie, grając z palca nikt nie jest w stanie istotnie obciążyć serwera, jednak niektóre EA mogą. Najczęściej jest to związane z błędem w takim ekspercie.
umma86 pisze:nie chciałbym dostać telefonu, że odłączą mi system na cały dzień ot tak bo za dużo zapytań Smile a tam otwarte zlecenia i inne historie...
przed rozłączeniem klient jest proszony o zoptymalizowanie systemu i dopiero jeżeli tego nie zrobi rachunek może zostać odłączony. W takich przypadkach klient ma zawsze prawo zamknąć zlecenia telefonicznie.
rosomak pisze:Mam pytanie do p. Skiby. Czy jeżeli brałem udział w konkursie to mój rachunek w bossa jest już aktywny? Chodzi mi o to, czy żeby rozpocząc handel to muszę najpierw wpłacic 5 000 czy mogę handlowac już z mniejszym depozytem?
Rachunek jest już aktywny, na czas konkursu obniżony został próg wpłaty do otwarcia rachunku do 1 tys pln. Otworzyl Pan u nas rachunek więc może Pan grać.
umma86 pisze:A ja także mam pytanie może nie tyle co do samej bossy ale do kwotowania w mt4. Dla mnie osobiście kwotowanie do 5-go miejsca po przecinku jest rozmienianiem się na drobne i lekko działa mi na nerwy a w forexie mam ich i tak sporo Smile
kris007 pisze:kiedyś myślałem tak jak Ty Smile a teraz życzyłbym sobie aby wszystkie instrumenty a nie tylko kilka były kwotowane do 5 cyfr Wink
Zawsze takie zmiany jednym polepszają innym pogarszają, jednak tendencje na FX są takie że wszystko zmierza do 5 miejsc..
można się przyzwyczaić.
umma86 pisze:Czy jest jakaś możliwość, żeby włączyć sobie stare dobre kwotowanie do 4-go miejsca po przecinku czy nie ma takiej opcji?
niestety nie ma takiej opcji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
umma86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: umma86 »

No dobrze a jak to jest z tym hedgingiem. Wiem, że jest wykluczony ale rozważmy jeden przykład.

Chodzi mi o następującą sytuację:
- mam 1 lota i dotarł on do pewnego poziomu. Nie wiem czy pójdzie dalej w moim kierunku ale chcę zatrzymać część zysku. Otwieram 0,5 lota w przeciwnym kierunku. I co wtedy? Zostanie mi 0,5 lota? Czyli odejmie z mojej pierwotnej pozycji?

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

BossaFx

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Hedging jest niedostępny u tego brokera i zlecenie zostanie anulowane z komunikatem hedge is prohibited a pozycje jakie masz na danej parze zostaną.

Awatar użytkownika
umma86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: umma86 »

Aha czyli w takiej sytuacji najlepiej zawrzeć 2 zlecenia po 0.5 lota i jedno zamknąć?

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

Dodatkowo musisz uwazac z odwracaniem pozycji , jak dasz na tej samej cenie to nie zatwierdzi , musisz dawac bezpiecznie 2 albo 3 punkty dalej , a to poto aby sie ceny minely , oraz jak rozszerza spred i sie cena pokryje :lol: ,

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

umma86 pisze:Aha czyli w takiej sytuacji najlepiej zawrzeć 2 zlecenia po 0.5 lota i jedno zamknąć?
ale Ty kombinujesz :) przecież możesz zamykać dowolną część,
np jak masz otwartego 1 lota zamknąć 0,1 0,2 itd pozostała część zostanie,
wystarczy przy zamykaniu zmienić wolumen jednostki na taką jaką chcesz zamknąć.

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

Uważam, że nie trzeba tak przesadzać. Każdy jest odpowiedzialny za swoje depo i jest wiele zabezpieczeń, które możesz wykorzystać do ochrony depo. Na przykład hasło w systemie, hasło w mt4 (niezapamiętane), szyfrowanie bezprzewodowego połączenia, ewentualnie dobre drzwi antywłamaniowe + kraty w oknach :)
Nie wiem dlaczego tak się boisz, chyba że z Twojego kompa korzysta kilka innych osób i młodszy brat, chcąc się pobawić, pootwiera Ci pozycje.
nie chodzi mi tu ,ze ktos zrobi mi numer zmojego kompa,chodzi mi o przypadek ,gdy ktos z sieci przechwyci moje haslo i sie pobawi moim depo.Dlatego pytanie moje dotyczylo o rodzaj zabezpieczen jakie stosuje Bossafx i jakie srodki zastosowac ,aby sie ustrzec takiech sytuacji(chodzi o srodki bezpieczenstwa z mojej strony)

wewtorek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wewtorek »

Mam pytanie dotyczące startu. 5000 tys. jest potrzebne tylko do aktywacji rachunku? Jeśli mam ochotę pobawić się powiedzmy 2tysiami , to mogę sobie po aktywacji konta 3 tys. przelać spowrotem na konto? Dobrze rozumiem? Generalnie ma być na rachunku wymagany depozyt zależny od transakcji, tak?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Jest tak jak Pan napisał. Klienci na swoich rachunkach sami decydują o tym, kiedy wypłacić swoje pieniądze.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ