Było już szczegółowo opisywane w tym wątku. Trzeba czytać całość, a nie wybiórczo. Chodzi o to, że masz kwotowanie do pięciu cyfr po przecinku, a wskaźniki były pisane dla czterech liczb po przecinku. Sposób poradzenia sobie z problemem jest opisany na pierwszych stronach...
Z nudów poszukałem więc Ci podam namiar. Problem jest poruszony na 32 stronie, a prawidłowe rozwiązanie masz na stronie 37.
Czy ktoś gra Vegas H1 na świecach H4? Bo przy H1 ni w tą ni w tamtą, ani skalp ani patrzenie dwa razy dziennie na monitor, trzeba by było nosić lapka i sprawdzać co 3 godzinki co się dzieje z wykresem.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
fxlamer
Witam mam pytanko ustawilem w FF Tunel risk 2 ok ale jak ustawic poziomy tak zeby poziomy fibo byly oddalone od siebie o 89 0 144.Moj FF tunel jest waski:)
bede wdzueczny za podopwiedz
fxlamer
Witam wiec znowu pojawil sie problem:)
Edytowalem wskaznik i znalazlem ta formule lecz troche w innej formie niz pokazales mi powyzej:
case 0:
ExtMapBuffer3=ExtMapBuffer1+Fib1*Point;
ExtMapBuffer4=ExtMapBuffer1+Fib2*Point;
ExtMapBuffer5=ExtMapBuffer1-Fib1*Point;
ExtMapBuffer6=ExtMapBuffer1-Fib2*Point;
break;
case 1:
ExtMapBuffer3=ExtMapBuffer1+89*Point;
ExtMapBuffer4[i]=ExtMapBuffer1[i]+144*Point;
ExtMapBuffer5[i]=ExtMapBuffer1[i]-89*Point;
ExtMapBuffer6[i]=ExtMapBuffer1[i]-144*Point;
break;
case 2:
ExtMapBuffer3[i]=ExtMapBuffer1[i]+144*Point;
ExtMapBuffer4[i]=ExtMapBuffer1[i]+233*Point;
ExtMapBuffer5[i]=ExtMapBuffer1[i]-144*Point;
ExtMapBuffer6[i]=ExtMapBuffer1[i]-233*Point;
break;
mam pytanko jak widzisz cyfry sa zupelnie inne niz ty masz na screeenie czy mam jej zmienic zanim dorzuce do nich zera na takie jak masz ty?nie mam rowniez tej formuly if(RiskModel==1) jak widzisz mam jakies case:)Sory ze tak glowe zawracam ale na informatyce chodzilem na wagary:)
pozdrawiam cie