Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Pewnie tak, choć wydaje mi się, że w końcu zrobią porządne platformy pod Androida. Ale to kwestia kilku miesięcy.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

chee
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: chee »

czy może ktoś wie, jak zmusić platformę webową (testuje demo) do pokazywania wartości docelowych zysków/strat?
Jak dotąd testuję platformę FXCM Active Trader i tam dla przykładu ustalając Profil/Loss dla danej pozycji mogę wybrać wyświetlanie docelowych wartości pieniężnych zysków i strat. Jest to dla mnie bardzo wygodne z punktu widzenia oceny ryzyka względem dostępnych środków na koncie.
Dziś zacząłem przygodę z demem webowej platformy Duka (i z samą Duka) i nie widzę możliwości takiego wyświetlania.

Przeczytałem 60 stron tego forum, i muszę przyznać że to zbiór bardzo cennych informacji na start. Może i dla mnie znajdzie się jakaś podpowiedź :)
greets

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Chciałbym się upewnić w jednej kwestii mianowicie poniżej cytat z ForexClub:

"Gwarancje bankowe

Gwarancje bankowe obejmują konta z depozytem minimum 250 000 USD"

To jak to w końcu z tymi gwarancjami? Od 250K gwarancje są, a jak mam na koncie powiedźmy 20K to już nie?

A jak ktoś posiada konto VIP to ten jego milion też jest gwarantowany przez bank w razie upadku broka? Jaka jest górna granica środków gwarantowanych? Domyślam się, że jest, inaczej nikt by tam takiej kasy nie trzymał, ale czemu się nie upewnić u źródła :wink:

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

chee pisze:czy może ktoś wie, jak zmusić platformę webową (testuje demo) do pokazywania wartości docelowych zysków/strat?
Docelowych czyli ile wyniesie strata bądź zysk w momencie osiągnięcia SL lub TP? Niestety w Dukascopy trzeba to sobie przeliczyć samemu lub wyposażyć się w jakieś narzędzie dla JForex.
RAY of Sunshine pisze:"Gwarancje bankowe

To jak to w końcu z tymi gwarancjami? Od 250K gwarancje są, a jak mam na koncie powiedźmy 20K to już nie?
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Sprostujemy to niebawem na stronie. Otóż jak wygląda sprawa. Zanim Dukascopy uzyskało szwajcarską licencję bankową to środki były gwarantowane tylko powyżej 250 000 USD ponieważ dzięki temu mieliśmy możliwość trzymania depozytu w tzw. banku kustoszowym (innym, wybranym przez klienta banku z odziałem w Szwajcarii) nie wpłacając ani centa na rachunek Dukascopy.

Obecnie jednak, z racji uzyskania w/w licencji, gwarantowane jest 100% depozytu do kwoty 100 000 CHF.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

raposo pisze:Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Sprostujemy to niebawem na stronie. Otóż jak wygląda sprawa. Zanim Dukascopy uzyskało szwajcarską licencję bankową to środki były gwarantowane tylko powyżej 250 000 USD ponieważ dzięki temu mieliśmy możliwość trzymania depozytu w tzw. banku kustoszowym (innym, wybranym przez klienta banku z odziałem w Szwajcarii) nie wpłacając ani centa na rachunek Dukascopy.

Obecnie jednak, z racji uzyskania w/w licencji, gwarantowane jest 100% depozytu do kwoty 100 000 CHF.
Dziękuję za odpowiedź :) Czyli konto VIP jest tylko dla odważnych przy braku gwarancji? :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Czy jest planowana wersja PL dla softu JP i jak tak to kiedy?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Póki co nie ma żadnych bliższych dat kiedy ewentualnie platformy byłyby po polsku.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Szkoda bo wydaje się, że koszt tłumaczenia takiej platformy nie powinien być duży

Dodano po 1 minutach:

Ja pamiętam jeszcze jak grałem w ava i też pisałem o PL język to powiedzieli że mają dla mnie propozycję skorzystania z wersji RU. Śmieszni byli
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

raposo pisze:
chee pisze:czy może ktoś wie, jak zmusić platformę webową (testuje demo) do pokazywania wartości docelowych zysków/strat?
Docelowych czyli ile wyniesie strata bądź zysk w momencie osiągnięcia SL lub TP? Niestety w Dukascopy trzeba to sobie przeliczyć samemu lub wyposażyć się w jakieś narzędzie dla JForex.
RAY of Sunshine pisze:"Gwarancje bankowe

Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Sprostujemy to niebawem na stronie. Otóż jak wygląda sprawa. Zanim Dukascopy uzyskało szwajcarską licencję bankową to środki były gwarantowane tylko powyżej 250 000 USD ponieważ dzięki temu mieliśmy możliwość trzymania depozytu w tzw. banku kustoszowym (innym, wybranym przez klienta banku z odziałem w Szwajcarii) nie wpłacając ani centa na rachunek Dukascopy.

tak z czystej ciekawości
czy jeżeli są dwa konta należące do tej samej osoby to każde jest objęte gwarancja (200 000 CHF) czy tylko: jeden człowiek = maksymalna ochrona 100 000 CHF
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

RAY of Sunshine pisze: Czyli konto VIP jest tylko dla odważnych przy braku gwarancji?
Kwota 100 000 CHF jest gwarantowana niezależnie od rodzaju konta i w momencie, gdy depozyt wpłacany jest na rachunek Dukascopy, nie banku kustoszowego. W koncie VIP mamy możliwość wyboru właśnie banku kustoszowego co rozwiązuje problem ryzyka ;).
forexpolska pisze:Czy jest planowana wersja PL dla softu JP i jak tak to kiedy?
Jak Cyb napisał. Data nie jest znana.Nie ma co ukrywać, że język polski nie jest dominującym lub nawet jednym z dominujących języków choćby w Europie dlatego został odłożony na dalszy plan ale ow, ma się pojawić. Niemniej na samej platformie nie ma zbyt wiele trudnych/nietypowych słów i z pomocą przychodzi też nasz Tutorial, a jeśli tam czegoś nie ma lub translator sobie nie radzi to wystarczy zapytać ;).
TARKIN pisze:czy jeżeli są dwa konta należące do tej samej osoby to każde jest objęte gwarancja (200 000 CHF) czy tylko: jeden człowiek = maksymalna ochrona 100 000 CHF
W Dukascopy każdy może posiadać tylko jeden rachunek w jednej walucie więc problem rozwiązany... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ