Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

bardzo ładne objęcie na miesięcznym może sugerować, że spadek zostanie zatrzymany, ale mogą wydarzyć się 3 rzeczy, może dojść do odbicia i zapoczątkowania trendu wzrostowego, może dojść do konsolidacji, lub może dojść do chwilowej korekty i następnie dalszego kontynuowania spadków, ja bym obstawiał konsolidację w okolicach tego poziomu
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
Trafek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trafek »

chcialem sie zapytac odnosnie obecnej sytuacji na kablu- na wyzszych interwalach widac odbicie od wsparcia + inside bary, czy to moze swiadczyc o szansie na zmiane kierunku na up? w razie czego prosze mnie poprawic jako ze stawiam pierwsze kroki w pa, jak rowniez na forexie dzialam od stosunkowo niedawna, z gory dzieki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Trafek pisze:chcialem sie zapytac odnosnie obecnej sytuacji na kablu- na wyzszych interwalach widac odbicie od wsparcia + inside bary, czy to moze swiadczyc o szansie na zmiane kierunku na up? w razie czego prosze mnie poprawic jako ze stawiam pierwsze kroki w pa, jak rowniez na forexie dzialam od stosunkowo niedawna, z gory dzieki
IB i konsolidacja według mnie wynika raczej z czasu w jakim tam dotarliśmy. Z technicznego punktu widzenia mamy test dołka po wyższym szczycie więc powinno służyć jako przynajmniej chwilowe wsparcie. Na świecach miesięcznych mamy OB, po którym następują dalsze spadki, podobnie na W1, więc w długiej perspektywie rynek niedźwiedzia. Wsparcie które opisałeś według mnie raczej jako chwilowe ewentualnie z tego miejsca korekta w górę i spadki :)

EU z fundamentalnego pkt widzenia zbliżają się spadki :), co potwierdza ruch na kablu.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2010, 19:28 przez Wa$$kII, łącznie zmieniany 1 raz.
Yaaa man

Awatar użytkownika
Trafek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trafek »

dzieki, troche sie rozjasnilo :)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Wa$$kII pisze:
Trafek pisze:chcialem sie zapytac odnosnie obecnej sytuacji na kablu- na wyzszych interwalach widac odbicie od wsparcia + inside bary, czy to moze swiadczyc o szansie na zmiane kierunku na up? w razie czego prosze mnie poprawic jako ze stawiam pierwsze kroki w pa, jak rowniez na forexie dzialam od stosunkowo niedawna, z gory dzieki
IB i konsolidacja według mnie wynika raczej z czasu w jakim tam dotarliśmy. Z technicznego punktu widzenia mamy test dołka po wyższym szczycie więc powinno służyć jako przynajmniej chwilowe wsparcie. Na świecach miesięcznych mamy OB, po którym następują dalsze spadki, podobnie na W1, więc w długiej perspektywie rynek byka. Wsparcie które opisałeś według mnie raczej jako chwilowe ewentualnie z tego miejsca korekta w górę i spadki :)

EU z fundamentalnego pkt widzenia zbliżają się spadki :), co potwierdza ruch na kablu.
sory, że się głupio czepiam ale chyba rynek niedźwiedzia co? :wink:

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

leszczu pisze:
Wa$$kII pisze:
IB i konsolidacja według mnie wynika raczej z czasu w jakim tam dotarliśmy. Z technicznego punktu widzenia mamy test dołka po wyższym szczycie więc powinno służyć jako przynajmniej chwilowe wsparcie. Na świecach miesięcznych mamy OB, po którym następują dalsze spadki, podobnie na W1, więc w długiej perspektywie rynek byka. Wsparcie które opisałeś według mnie raczej jako chwilowe ewentualnie z tego miejsca korekta w górę i spadki :)

sory, że się głupio czepiam ale chyba rynek niedźwiedzia co? :wink:
tak :) niedźwiedzia :) lub byk dla USD ;)
Yaaa man

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Bardzo ładna formacja nad i pod na parze EURUSD.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

para USD-PLN - wiem wiem - ogromny spread ale bardzo czesto jest tu wiele bardzo czytelnych okazji i ruchy po kilkaset pipsów . Testuje na demo bo realne konto jak juz pisałem po złamaniu zasad wyczyszczone niemal do zera około dwa tygodnie temu.

powody do zagrania -

utworzony pin bar na ostatnich świecach

poziom testowany kilkukrotnie w przeszłosci

+ fundamenty

lepsze od oczekiwanych dane z USA

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

skalpel_szczecin pisze:para USD-PLN - wiem wiem - ogromny spread ale bardzo czesto jest tu wiele bardzo czytelnych okazji i ruchy po kilkaset pipsów . Testuje na demo bo realne konto jak juz pisałem po złamaniu zasad wyczyszczone niemal do zera około dwa tygodnie temu.

powody do zagrania -

utworzony pin bar na ostatnich świecach

poziom testowany kilkukrotnie w przeszłosci

+ fundamenty

lepsze od oczekiwanych dane z USA
nie za szeroki ten poziom wsparcia? Mi wychodzi 130 pipsów.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

tak jak napisałem - para jest bardzo kiepska - chodziło mi bardziej o to żeby pokazać że sam system naprawdę działa

ODPOWIEDZ