Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

vvstudio pisze:Witajcie ;]
Znalazłem opis tego systemu na forum. Przeczytałem 19 stron wątku, obejrzałem screany, gram już jeden dzień(demo) miałem kilka wejść, w sumie na zero .
Jestem początkujący na forexie (jeśli chodzi o praktykę) i nie za bardzo rozumiem w jaki sposób mam patrzeć na kropki generowane przez tro dynamic fibs.

Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam
Po pierwsze ciesze się że nowy kolega dołączył do tematu - czym nas więcej tym lepiej :)

Te kropki to lokalne szczyty i dołki - więcej na ich temat w temacie o PA
łatwo zauważyć że czasie trejdingu ilość kropek zmienia - czym więcej kropek tym dany punkt bardziej ważniejszy
jak przełączysz TF na wyższy to liczba kropek maleje bo dane miejsce w szerszej perspektywie czasu jest mniej ważne (zazwyczaj)
kropeczki mają zastosowanie w wyznaczaniu TP i SL
oraz przy wyznaczaniu trendu - jak sie układają do góry to trend wzrostowy jak w dół to spadkowy
trzecie zastosowanie to potwierdzenie wejścia w rynek - niektórzy gracze czekają aż przy ostatnim dołku (przy kupowaniu) będzie odpowiednia ilość kropek:
to znaczy - wszystkie wymagani systemu spełnione i tylko czekamy aż ten dołek przybierze na ważności
Przeczytaj temat do końca i rób screeny na swój użytek - to pozwoli Ci analizować poszczególne wejścia ( najlepiej przed samy wejściem oraz długo po )
i jeszcze :
wesołych świąt :D
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

DonForex:-) pisze:
Moritz pisze:
DonForex:-) pisze:czy możecie mi wytłumaczyć tak mocno łopatologicznie jak uruchomić ten G7:) przenoszę go na wykres, na dole mi się pkazuuje (ustawiam na false tak jak texs pokazał) i tylko widzę kolorowe skróty walut, żadnych wykresów
sprawdzałeś na różnych TF'ach ?
ok, zadziałało:) a co do TF to mam pytanie. Czy jest różnica pod względem skuteczności tego wskaźnika? Np na TF 15 jest często jakaś waluta poza przedzaiłem <-1;1>. Ja akurat gram na TF H4 i na tym TF G7 bardzo rzadko wychodzi poza <-1;1>.
Ponawiam pytanie dotyczące G7 :) Sory że tak męczę, ale bardzi interesuje mnie użycie tego na H4
Z góry dziękuję

vvstudio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: vvstudio »

Dzięki za szybką odp. Tarkin

Jak na razie ładnie mi wchodzą po 5-10 pips, raz bym miał 30 dziś ale na tp mi wywaliło ;/ a poszedłem tylko po herbatę, no ale nic to i tak tylko demo. Było i kilka błędów, niestety.

Chciałbym jeszcze dopytać odnośnie tych kropek. ;D
Wiem że jeżeli pojawią się na dole to prawdopodobnie pójdzie do góry i na odwrót, ale jakie ma znaczenie ich odległość od świec no i jeżeli idą równo ?? tzn. pojawiają się i czerwone, i niebieskie tzn. że jest konsolidacja ??

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

vvstudio - zawsze będą się pojawiać oba kolory - cena porusza sie falą.
zamiast TP spróbuj TS
To zawsze chodziło o to aby kopić tanio i sprzedać drogo - kupujesz w dołku sprzedajesz w górce :)
Odległość od świecy w pionie to knot świecy - a więc jak sie świeca kształtowała.
Jak rynek idzie poziomo to konsolidacją - ten system nie ma na to lekarstwa (tylko czekać).

DonForex:-) - to tak zawsze będzie czym wyższy TF tym bardziej płaski wykres
grasz NLA na H4 ?

vvstudio
Bywalec
Bywalec

Ojejku, wiem co to knot świecy ;D Chodziło mi tylko o odległość tych kropek, no i jak zawsze będą równo szły to gdzie mam wyczekiwać ich pojawienia się. Tzn. potwierdzenia. Powiedzmy, że świece H1 i D1 są czerwone. Kanał idzie w dół, kurs jest poza kanałem no i co z tymi kropkami.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

przestałem rozumieć :)

prosty przykład:
na wykresie
D1 zielone
H1 zielone
cena nad kanałem
BUY przecięta

linia buy i sell znajdują sie pomiedzy lokalnym szczytem i dołkiem
a więc wiesz o jaki dołek chodzi
teraz:
wchodzisz jak ostatni warunek został spełniony - np h1 zrobiła sie zielona (od razu)
albo czekasz aż liczba kropek przy dołku osiągnie założona przez ciebie wielkość
teraz patrzysz ile kropek jest przy tym dołku
i jeżeli cena będzie szła do góry to ilość kropek sie będzie zwiekszała

to jest jeden ze sposobów potwierdzenia ruchu ceny w zakładanym kierunku
inne sposoby to :
czasowo (czekasz odpowiednia ilość minut i dopiero wtedy wchodzisz)
ilościowa ( jak cena zrobi zakładana ilość pipsów w dobra stronę wtedy wchodzisz)

vvstudio
Bywalec
Bywalec

zyskowne wejście nawet 2

zyskowne wejście nawet 2. Co o tym myślicie ?? 9 pips i 7 pips Chyba wszystko gra ;]

Już kapuję z tymi kropkami, przepraszam za głupie pytania. Czasem tak jest, że człowiek czegoś po prostu nie zauważa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

nie nie
to wejście z końcówka 727
h1 zielona w czasie wejścia
cena nad kanałem

to drugie wejście
cena w kanale

kanał strasznie płaski
"kropeczki" także
Stosunek wielkości TP do SL tragiczny

19bialy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: 19bialy »

Czy ktoś mi może napisać co zle zrobilem wszedłem 0 20:04 wskazniki były na czerwono swieczka przekroczyła linię sell i dałem Sell. Cena nagle wróciła H1 i H4 na zielono co zle zrobiłem ?? Może za wczesnie wszedłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

19bialy pisze:Czy ktoś mi może napisać co zle zrobilem wszedłem 0 20:04 wskazniki były na czerwono swieczka przekroczyła linię sell i dałem Sell. Cena nagle wróciła H1 i H4 na zielono co zle zrobiłem ?? Może za wczesnie wszedłem.
można było spojrzeć na TF5 - tam cena była już nad kanałem
jak kanały sie tak bardzo róznią to ja nie gram
dopuszczam cene w kanale ( nieznacznie) na nizszym TF ale juz z "drugiej " strony to nie
w sumie zależy jakie SL ustawiłeś :) - cena od 3 godzin up a więc wąsko bym nie grał
czas pokaże

ODPOWIEDZ