Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Gringoss pisze:Widzę teraz że nie doceniałem wartości kanału. Myślałem że wystarczy sugerować się Tro dynamic fibs, w ocenie coraz wyższych/niższych dołków. Chyba jeszcze przede mną dużo pracy w ograniu... :(
Kanał jak kanał ale jak się opatrzysz z wykresami to zobaczysz że cena porusza sie falami .
My się czatujemy na taka falę gdzie cena ruszyła w jedna strone (trend lokalny) i w pewnym momencie na chwilę zawróciła (pullback) i potem znowu wraca do trendu
ja sobie to interpretuje tak że część graczy tego rynku albo realizują zyski z pozycji albo stwierdzili że w tym momencie cena jest dla nich odpowiednia do wymiany i te transakcje tworzą fale powrotną która nie powinna odwrócić / złamac trendu lokalnego

w twoim przypadku "fala powrotna" na moje oko zbyt długo trwała co ukazuje nam tf5 i az trzy zielone świece H1
podkreślam że to moje prywatne przemyślenia
- pierwsza świeca na twoim wejściu miał z 10 pipsów - jak byś skalpował to byś był juz ustawiony na TP z TS lub co najmniej BE.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Gringoss
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gringoss »

ja wszedłem na filetowej świecy H1 i maksymalny profit jaki mógłbym uzyskać to +6. Żeby było +10 to bym od razu przestawił na BE.

Teraz i mi się wydaje że te trzy zielone H1 to nie korekta a zmiana trendu.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

123PatternsV6 - WSKAŹNIK

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Witam,
w załączniku wysyłam wskaźnik jaki znalazłem. Jak widać na obrazach wejścia jakby odpowiadały zasadom NLA.
Ustawienia wskaźnika są niezmienione, oprócz kolorów. Może są lepsze ustawienia.
Wysyłam dwie fotki ze względu na trudność w dobraniu kolorów, żeby było widać NLA i 123PatternsV6

Jubileuszowy post :D 100
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

Gringoss
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam takie małe pytanko odnośnie kanału.
TeXs opisał że składa się z dwóch średnich EMA 50 close i open. Kiedy dodaje na wykres to te średnie nakładają się na siebie. Co jest nie tak?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

"We właściowościach ustawiasz metodę Exponential i dla jednej średniej wybierasz High a dla drugiej Low"
cytat z pdf - jak tak zrobiłem i jest ok
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Gringoss
Stały bywalec
Stały bywalec

Faktycznie, pomyliło mi się low z close.
Dzięki wielkie. :oops:

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czy możecie mi wytłumaczyć tak mocno łopatologicznie jak uruchomić ten G7:) przenoszę go na wykres, na dole mi się pkazuuje (ustawiam na false tak jak texs pokazał) i tylko widzę kolorowe skróty walut, żadnych wykresów
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Moritz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Moritz »

DonForex:-) pisze:czy możecie mi wytłumaczyć tak mocno łopatologicznie jak uruchomić ten G7:) przenoszę go na wykres, na dole mi się pkazuuje (ustawiam na false tak jak texs pokazał) i tylko widzę kolorowe skróty walut, żadnych wykresów
sprawdzałeś na różnych TF'ach ?

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Moritz pisze:
DonForex:-) pisze:czy możecie mi wytłumaczyć tak mocno łopatologicznie jak uruchomić ten G7:) przenoszę go na wykres, na dole mi się pkazuuje (ustawiam na false tak jak texs pokazał) i tylko widzę kolorowe skróty walut, żadnych wykresów
sprawdzałeś na różnych TF'ach ?
ok, zadziałało:) a co do TF to mam pytanie. Czy jest różnica pod względem skuteczności tego wskaźnika? Np na TF 15 jest często jakaś waluta poza przedzaiłem <-1;1>. Ja akurat gram na TF H4 i na tym TF G7 bardzo rzadko wychodzi poza <-1;1>.

vvstudio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: vvstudio »

Witajcie ;]
Znalazłem opis tego systemu na forum. Przeczytałem 19 stron wątku, obejrzałem screany, gram już jeden dzień(demo) miałem kilka wejść, w sumie na zero .
Jestem początkujący na forexie (jeśli chodzi o praktykę) i nie za bardzo rozumiem w jaki sposób mam patrzeć na kropki generowane przez tro dynamic fibs.

Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ