Never Lose Again by DRAGON33
Nic tylko pogratulować koledzeKroolas pisze:Zastosowalem Twoje fibo TeXs i wszedlem w tego shorta, result: + 20 pipsow

Ciekawe, czy edek powtórzy poprzedni setup (jest trochę daleko od kanału i jeszcze za wcześnie na wchodzenia ale poniżej mamy 61F i pewnie tam docelowo dolecimy - w każdym bądź razie można obserwować co zrobi rynek )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ja narazie tez\poluje na edka ale dopiero teraz
Dodano po 1 godzinach 19 minutach:
TExs cholera jak ty korzystasz z tego g7? jak ja weszlem w pozycje to waluty byly ponad mocno ponad 1 i pod -1 a po 10 min już byly pomiedzy -1 a 1... i trend wzrostowy sie powoli zaczyna... ja chyba wracam do starych metod:P:P
Dodano po 1 godzinach 19 minutach:
TExs cholera jak ty korzystasz z tego g7? jak ja weszlem w pozycje to waluty byly ponad mocno ponad 1 i pod -1 a po 10 min już byly pomiedzy -1 a 1... i trend wzrostowy sie powoli zaczyna... ja chyba wracam do starych metod:P:P
Pieniądze są krwią tego świata...
@Texas
Nie bardzo kumam to powiązanie G7 z Fibo. Mógłbyś to jakoś bardziej łopatologicznie ? Poza tym mam taka uwagę. Chyba popełniacie mały błąd patrząc na ekstrema. Analizowałem pod tym kątem wczoraj przez 2 h i ... to nie działa. Co z tego, że siła danej waluty słabnie jak wykres pary tego nie potwierdza. Inna sprawa, że wczoraj i dziś od rana jest taki horyzont, że aż mnie strzyka. Żaden system nie działa . Następuje ruch zgodnie z sugestią systemu, ale w chwilę później dynamiczne odbicie i ciężko nawet ustawić zyskownego SL.
Generalnie co do G7 mam inną koncepcję. Najlepiej ustawić sobie parametr true i obserować tylko jedną parę walut. Wejście powinno następować po przecięciu się linii. G7 zaskoczył mnie, że daje sygnał jednocześnie zarówno na M15 jak i M30 i H1 i H4 . Trochę to dziwne. Oczywiście różne są punkty wejscia. Zajmować pozycję należy na open drugiej świeczki po przecięciu (najlepiej na M15) oczywiście kupujemy tą walute, która przebija się z dołu do góry. Mam nadzieję, że to jasne , iż kupując jedną z walut możemy zająć szorta lub longa na parze w zależności od tego, która waluta z pary idzie do góry.
Osobną kwestią jest zamykanie pozycji. Tu niestety G7 daje plame. Chwilowo przyjąłem jako przymus zamknięcia gdy wykres przetnie średnią ważoną o wartości 10. Ale szczegóły są jeszcze do ustalenia.
Dopiero wczoraj zaciągnąłem ten wskaźnik więc jeszcze trochę analiz przede mną, ale jak na razie jestem podekscytowany i miło zaskoczony. G7 jest zajebisty i wyprzedza w dawaniu sygnału mój system oparty o średnie. Wczoraj wyhaczyłem dzięki niemu pół figury na kablu. Dziś można było tyle samo wyhaczyć na edku , ale niestety za późno się przytelepałem do domu i skoro przeleciało już 30 pipsów to wolałem nic nie robić.. Wchodzenie na spóźniony sygnał to głupota często popełniana przez początkujących.
Generalnie myślę, że G7 daje spore możlwiości skoro działa nawet w takim męczącym horyzoncie jak wczoraj i dziś. Jak się skończy horyzont powinien dać więcej wyhaczyć.
PS. Z ostatniej chwili . Przestawiałem trochę ustawienia G7 i najlepsze jak na razie wydaje się ustawienie :
SMA Variable 3
SMA Base 9
SMA Unit 60
Warto dodać, że należy mieć osobny własny wyróżnik kierunku. Chodzi o to, że nie warto wchodzić na każde przecięcie. Jeśli system nadrzędny preferuje szorta to na G7 wypatrujemy tylko okazji do szort i olewając sygnały do long.
Nie bardzo kumam to powiązanie G7 z Fibo. Mógłbyś to jakoś bardziej łopatologicznie ? Poza tym mam taka uwagę. Chyba popełniacie mały błąd patrząc na ekstrema. Analizowałem pod tym kątem wczoraj przez 2 h i ... to nie działa. Co z tego, że siła danej waluty słabnie jak wykres pary tego nie potwierdza. Inna sprawa, że wczoraj i dziś od rana jest taki horyzont, że aż mnie strzyka. Żaden system nie działa . Następuje ruch zgodnie z sugestią systemu, ale w chwilę później dynamiczne odbicie i ciężko nawet ustawić zyskownego SL.
Generalnie co do G7 mam inną koncepcję. Najlepiej ustawić sobie parametr true i obserować tylko jedną parę walut. Wejście powinno następować po przecięciu się linii. G7 zaskoczył mnie, że daje sygnał jednocześnie zarówno na M15 jak i M30 i H1 i H4 . Trochę to dziwne. Oczywiście różne są punkty wejscia. Zajmować pozycję należy na open drugiej świeczki po przecięciu (najlepiej na M15) oczywiście kupujemy tą walute, która przebija się z dołu do góry. Mam nadzieję, że to jasne , iż kupując jedną z walut możemy zająć szorta lub longa na parze w zależności od tego, która waluta z pary idzie do góry.
Osobną kwestią jest zamykanie pozycji. Tu niestety G7 daje plame. Chwilowo przyjąłem jako przymus zamknięcia gdy wykres przetnie średnią ważoną o wartości 10. Ale szczegóły są jeszcze do ustalenia.
Dopiero wczoraj zaciągnąłem ten wskaźnik więc jeszcze trochę analiz przede mną, ale jak na razie jestem podekscytowany i miło zaskoczony. G7 jest zajebisty i wyprzedza w dawaniu sygnału mój system oparty o średnie. Wczoraj wyhaczyłem dzięki niemu pół figury na kablu. Dziś można było tyle samo wyhaczyć na edku , ale niestety za późno się przytelepałem do domu i skoro przeleciało już 30 pipsów to wolałem nic nie robić.. Wchodzenie na spóźniony sygnał to głupota często popełniana przez początkujących.
Generalnie myślę, że G7 daje spore możlwiości skoro działa nawet w takim męczącym horyzoncie jak wczoraj i dziś. Jak się skończy horyzont powinien dać więcej wyhaczyć.
PS. Z ostatniej chwili . Przestawiałem trochę ustawienia G7 i najlepsze jak na razie wydaje się ustawienie :
SMA Variable 3
SMA Base 9
SMA Unit 60
Warto dodać, że należy mieć osobny własny wyróżnik kierunku. Chodzi o to, że nie warto wchodzić na każde przecięcie. Jeśli system nadrzędny preferuje szorta to na G7 wypatrujemy tylko okazji do szort i olewając sygnały do long.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2010, 20:42 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Panowie,
czy dobrze prowadzić samochód nauczyliście się już pierwszego dnia
każda nowa zabawka wymaga pewnego okresu na jej poznanie więc dajcie sobie trochę czasu.
Co do G7, to po pierwsze nie starajcie się wykorzystywać tego jako narzędzia do zajmowania pozycji
To tylko wskaźnik, który ma za zadanie (ale to jest tylko moje zdanie) pokazać które waluty w danej chwili są w mocnym trendzie po to aby skleić z nich odpowiednią parę i tam dopiero poszukać odpowiedniego wejścia (NLA)
Mario,
NLA to zwykły trend folower, fibo dodane tylko po aby określić punkt zwrotu a G7 aby określić czy na danej parze może występować dość silny trend tak aby setup zakończył się sukcesem.
Nic więcej i nie przypisujcie temu wskaźnikowi nie wiadomo czego.
czy dobrze prowadzić samochód nauczyliście się już pierwszego dnia

każda nowa zabawka wymaga pewnego okresu na jej poznanie więc dajcie sobie trochę czasu.
Co do G7, to po pierwsze nie starajcie się wykorzystywać tego jako narzędzia do zajmowania pozycji
To tylko wskaźnik, który ma za zadanie (ale to jest tylko moje zdanie) pokazać które waluty w danej chwili są w mocnym trendzie po to aby skleić z nich odpowiednią parę i tam dopiero poszukać odpowiedniego wejścia (NLA)
Mario,
NLA to zwykły trend folower, fibo dodane tylko po aby określić punkt zwrotu a G7 aby określić czy na danej parze może występować dość silny trend tak aby setup zakończył się sukcesem.
Nic więcej i nie przypisujcie temu wskaźnikowi nie wiadomo czego.
@Texas
Czy ja wiem ? Jak na razie wydaje mi się, że patrząc na przecięcie można go traktować jako sygnał wejścia. Ja stosuje system oparty na średnich więc zawsze staram się podążać za trendem i G7 pasuje mi jak ulał.
Oczywiście każdy MUSI dopasować system indywidualnie do siebie. Jeśli się nie "czuje" danego wskaźnika to lepiej z niego zrezygnować.
Dlatego przyznaję Ci rację, że należy brać poprawke na KAŻDY wskaźnik i najpierw go przetestować na sucho na danych historycznych.
Czy dałbyś radę dopisać do G7 złotówkę ? Trochę jej brakuje. Rzadko grywam na niej, ale przydałoby się to do ogólnego poglądu. Zwykle jak słabną waluty EM to indeksy ruszają na południe.
Czy ja wiem ? Jak na razie wydaje mi się, że patrząc na przecięcie można go traktować jako sygnał wejścia. Ja stosuje system oparty na średnich więc zawsze staram się podążać za trendem i G7 pasuje mi jak ulał.
Oczywiście każdy MUSI dopasować system indywidualnie do siebie. Jeśli się nie "czuje" danego wskaźnika to lepiej z niego zrezygnować.
Dlatego przyznaję Ci rację, że należy brać poprawke na KAŻDY wskaźnik i najpierw go przetestować na sucho na danych historycznych.
Czy dałbyś radę dopisać do G7 złotówkę ? Trochę jej brakuje. Rzadko grywam na niej, ale przydałoby się to do ogólnego poglądu. Zwykle jak słabną waluty EM to indeksy ruszają na południe.
Trust no bit**es.
Mario,
to nie mój wskaźnik ale poszukam kodu i jak coś to Ci go podeślę,
Mario,
odniosę się do Twojego postu poniżej, gdyż nie ma sensu abyśmy tworzyli kolejne wpisy w wątku poświęconym NLA

2. Dokładnie miałem to samo na myśli pisząc powyżej, że należy traktować go jako dodatek wskazujący siłę na danej parze.
3. Możliwe, że masz starszą wersję. Pod tym linkiem powinien być najbardziej aktualny.
4. Pewnie można, załączam źródło do poprzedniej wersji (jeśli będziesz miał problemy to napisz do chłopaków w sekcji programowanie - na pewno pomogą)
Mario,
odniosę się do Twojego postu poniżej, gdyż nie ma sensu abyśmy tworzyli kolejne wpisy w wątku poświęconym NLA

1. Bardzo mnie to cieszy, że mogłem Ci pomócMarioDM pisze: 1. … Generalnie G7 mi się podoba i dzięki Texs za jego upublicznienie na forum.
2. … Należy jednak pamiętać, że G7 sam z siebie nie jest dobrym rozwiązaniem. Jest świetny tylko w powiązaniu z istniejącym i skutecznym systemem.
3. … Próbowałem ustawić wszystkie waluty na G7 na jednym wykresie i nie udaje mi się to. Zmieniam parametr true na false przy walutach i zero efektu.
4. … Czy G7 ne da się jakoś napisać tak aby można go było stosować do indeksów ?

2. Dokładnie miałem to samo na myśli pisząc powyżej, że należy traktować go jako dodatek wskazujący siłę na danej parze.
3. Możliwe, że masz starszą wersję. Pod tym linkiem powinien być najbardziej aktualny.
4. Pewnie można, załączam źródło do poprzedniej wersji (jeśli będziesz miał problemy to napisz do chłopaków w sekcji programowanie - na pewno pomogą)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 13:05 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm. Nie wiem czy sam dam rade to zrobić. Nie jestem programistą i mogę polec.TeXs pisze:Mario,
Dodano po 14 godzinach 42 minutach:
@Texs
Przeanalizowałem G7 na edku w zakresie ostatniego tygodnia i ... masz rację. Nie należy za bardzo go przeceniać. Jest on wskaźnikiem pomocniczym. Do wyznaczania kierunku zajmowanej pozycji trzeba posługiwać się własnym sprawdzonym systemem. Jedno co mogę o nim powiedzieć to , że daje wcześniej sygnał wejścia niż mój system, dzięki czemu można wejść wcześniej o te 20-30 pipsów. Dodatkowo pozwala wejść ponownie po korekcie w sytuacji gdy mój system troche jest zagubiony i nie daje już jasnego sygnału ponownego wejscia. Oczywiście miniony tydzień był męczącym horyzontem i każdy system dałby słaby wynik. Przeliczyłem ile dałoby się zarobić TEORETYCZNIE na moim systemie opartym na H1 i na sygnałach G7 15M powiązanych z H1 i na sygnałach wyjścia z mojego systemu opartego o H1.
Mój system dałby zarobić na edku w ten tydzień 70 pipsów.
G7 dałby zarobić 300 pipsów.
Różnica jest znacząca i dlatego G7 wejdzie na stałe do mojego systemu. Nie należy się tak podniecać tymi wirtualnymi zyskami bo wiadomo, że na wszystkie zyskowne sygnały się nie wejdzie bo , a to człowiek nie jest przy kompie, a to się zagapił na coś innego lub inna pozycja w tym czasie go męczy i nie rusza innych, albo czasem ma po prostu watpliwości i woli nic nie robić.
Ja np. w tym tygodniu wyczesałem 50 pipsów na kablu (dzięki G7) i wcześniej 20 pipsów na edku (własny system) bo ustawiłem zbyt bliskiego SL. Poza tym męcze się z ropą bo za wcześnie zająłem szorta. Oczywiście był to typowy brak dyscypliny bo mój system zasugerował szorta na ropie dopiero w piątek i dał zarobić pół $. Oczywiście nie zarobiłem bo już mam szorta i nie zwiększam pozycji. Tyle, że mój szort został zajęty sporo niżej i teraz staram się przeczekac te wzrosty.
Generalnie G7 mi się podoba i dzięki Texs za jego upublicznienie na forum.
Należy jednak pamiętać, że G7 sam z siebie nie jest dobrym rozwiązaniem. Jest świetny tylko w powiązaniu z istniejącym i skutecznym systemem.
PS. Próbowałem ustawić wszystkie waluty na G7 na jednym wykresie i nie udaje mi się to. Zmieniam parametr true na false przy walutach i zero efektu.
Doradż Texs co robię nie tak.
PS 2 Czy G7 ne da się jakoś napisać tak aby można go było stosować do indeksów ?
Trust no bit**es.
Texs a nie zdarzyło ci się tak że G7 osiagał ekstremalne wartości dla pary tylko weszleś (zgodnie z NLA)g7 polecial na leb na szyje i równocześnie twój wykres. Chodzi mi o to ze g7 gdy nie wzrasta dalej w kierunku bardziej ekstremalnych wartosci to ten silny trend sie nie utrzymuje... nawet jak pewne waluty osiagaja najbardziej ekstremalne wartosci z wsszystkich ale juz osiagnely swoje ekstremum to tak naprawde bardzo spada zmiennosc i nawet zaczyna sie pojawiac trend odwrotny... naprawde tego TEXS nie zauwazyles?
Dodano po 1 minutach:
Dodano po 1 minutach:
niewiem czemu ci to nei dziala: a jakie masz kolory linni w wskazniku?? aha czy ty masz wlaczony NISKI TF przy wyzszych chyba g7 nie dziala wlacz m15 i zobaczMarioDM pisze:PS. Próbowałem ustawić wszystkie waluty na G7 na jednym wykresie i nie udaje mi się to. Zmieniam parametr true na false przy walutach i zero efektu.
Doradż Texs co robię nie tak.
PS 2 Czy G7 ne da się jakoś napisać tak aby można go było stosować do indeksów ?
Pieniądze są krwią tego świata...
@Texs
Faktycznie miałem inną wersję. Choć i przy tej co podałeś musiałem kombinować. Na wykresie Usd/Pln ustawiłem sobie podgląd na wszystkie waluty tyle, że musiałem pozostawić parametr true przy walutach i false tylko ustawić na : auto select.
Myślisz, że w dziale programowania ktoś dopisze do G7 możliwość użycia na indeksach ? A na ropie i innych rzeczach ? Myślałem, że G7 pokazuje tylko siłę danej waluty. W takim razie jak właściwie działa ten G7 ?
@HunterPL
G7 działa od M1 do H4 .
PS Właśnie wyczaiłem, że na forum jest dział poświecony indykatorom do MT4. Jestem na forum od dwóch tygodni więc wyczajam wszystko po kolei. Zanim przejrze wszystko co ważne miną lata
Faktycznie miałem inną wersję. Choć i przy tej co podałeś musiałem kombinować. Na wykresie Usd/Pln ustawiłem sobie podgląd na wszystkie waluty tyle, że musiałem pozostawić parametr true przy walutach i false tylko ustawić na : auto select.
Myślisz, że w dziale programowania ktoś dopisze do G7 możliwość użycia na indeksach ? A na ropie i innych rzeczach ? Myślałem, że G7 pokazuje tylko siłę danej waluty. W takim razie jak właściwie działa ten G7 ?
@HunterPL
G7 działa od M1 do H4 .
PS Właśnie wyczaiłem, że na forum jest dział poświecony indykatorom do MT4. Jestem na forum od dwóch tygodni więc wyczajam wszystko po kolei. Zanim przejrze wszystko co ważne miną lata

Trust no bit**es.