Po pierwsze ciesze się że nowy kolega dołączył do tematu - czym nas więcej tym lepiejvvstudio pisze:Witajcie ;]
Znalazłem opis tego systemu na forum. Przeczytałem 19 stron wątku, obejrzałem screany, gram już jeden dzień(demo) miałem kilka wejść, w sumie na zero .
Jestem początkujący na forexie (jeśli chodzi o praktykę) i nie za bardzo rozumiem w jaki sposób mam patrzeć na kropki generowane przez tro dynamic fibs.
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

Te kropki to lokalne szczyty i dołki - więcej na ich temat w temacie o PA
łatwo zauważyć że czasie trejdingu ilość kropek zmienia - czym więcej kropek tym dany punkt bardziej ważniejszy
jak przełączysz TF na wyższy to liczba kropek maleje bo dane miejsce w szerszej perspektywie czasu jest mniej ważne (zazwyczaj)
kropeczki mają zastosowanie w wyznaczaniu TP i SL
oraz przy wyznaczaniu trendu - jak sie układają do góry to trend wzrostowy jak w dół to spadkowy
trzecie zastosowanie to potwierdzenie wejścia w rynek - niektórzy gracze czekają aż przy ostatnim dołku (przy kupowaniu) będzie odpowiednia ilość kropek:
to znaczy - wszystkie wymagani systemu spełnione i tylko czekamy aż ten dołek przybierze na ważności
Przeczytaj temat do końca i rób screeny na swój użytek - to pozwoli Ci analizować poszczególne wejścia ( najlepiej przed samy wejściem oraz długo po )
i jeszcze :
wesołych świąt