Price Action - GTK Journal
- Damian_GTK
- Pasjonat
- klonmarcin
- Maniak
Dlaczego szukasz oznak odwrotu - skoro można szukać oznak kontynuacji i nieźle na tym wyjść ???Damian_GTK pisze:GBP/USD - long na poziomie 1,5484 ze SL na 1,5449 (swoja droga pewnie niedlugo zostane zdjety)

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Damian_GTK poznaje twojego nicka z journala asamo pisałes tam, że sie duzo nauczyłes ja podobnie duzo wyniosłem stamtąd. Odnosze wrażenie , że za wcześnie otwierasz pozycje. Nie czekasz na zamkniecie swiecy. Dla przykładu kabel gdzie próbowałes L na H4 i D1 nie było żadnego "znaku" który by wsazywał na L. Ale to tylko moje wrażenie może błędne. Formacje jak i same swieczki na niższych TF mają niewielkie znaczenie
kabel lecimy do 1.5400qartek pisze:Damian_GTK poznaje twojego nicka z journala asamo pisałes tam, że sie duzo nauczyłes ja podobnie duzo wyniosłem stamtąd. Odnosze wrażenie , że za wcześnie otwierasz pozycje. Nie czekasz na zamkniecie swiecy. Dla przykładu kabel gdzie próbowałes L na H4 i D1 nie było żadnego "znaku" który by wsazywał na L. Ale to tylko moje wrażenie może błędne. Formacje jak i same swieczki na niższych TF mają niewielkie znaczenie

- Damian_GTK
- Pasjonat
Masz rację, czasami mnie ponosi i gram przeciwko trendowi, a to najprostsza droga do porażki na FX. Przed tym zanim zacząłem grać tą strategią zrobiłem trochę analiz na danych historycznych i wynikało z tego że wejścia przeciwko trendowi mają mniej więcej o połowę mniejszą skuteczność niż wejścia z trendem. Muszę się więc pilnowaćklonmarcin pisze:
Dlaczego szukasz oznak odwrotu - skoro można szukać oznak kontynuacji i nieźle na tym wyjść ???

qartek: Czemu uważasz że nie czekam na zamknięcie świecy? dwa moje dzisiejsze wejścia były prawie zgodne ze strategią, poczekałem na zamknięcie świecy 4H i utworzenie się pinbarów i dopiero wówczas złożyłem zlecenie oczekujące na odpowiednim poziomie. Piszę że były "prawie zgodne ze strategią" bo moja strategia zakłada wejścia głównie zgodnie z trendem a te raczej takie nie były. Poza tym że zagrania przeciwko trendowi, wejścia te spełniały wszystkie inne kryteria które sobie założyłem.
dzięki za komentarze, pozdrawiam

- Damian_GTK
- Pasjonat
dzisiejsze wejścia:
GBP/USD - wejście na poziomie zielonej linii, SL na poziomie czerwonej linii (-36p)

USD/CHF - wejście na poziomie zielonej linii, SL na poziomie czerwonej linii poniżej pinbaru (w trakcie)

GBP/USD - wejście na poziomie zielonej linii, SL na poziomie czerwonej linii (-36p)

USD/CHF - wejście na poziomie zielonej linii, SL na poziomie czerwonej linii poniżej pinbaru (w trakcie)

TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
- Damian_GTK
- Pasjonat
No i niestety kolejna pozycja zamknięta ze stratą, USD/CHF -29p.
Podstawowym błędem w tych pozycjach było to że inwestowałem przeciwko trendowi. Na obu parach (GU i UCH) był ewidentny trend spadkowy a ja wszedłem w longi.
Podstawowym błędem w tych pozycjach było to że inwestowałem przeciwko trendowi. Na obu parach (GU i UCH) był ewidentny trend spadkowy a ja wszedłem w longi.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
- Damian_GTK
- Pasjonat
dziękijizz pisze:przeczytałem Twój pierwszy post, i poczułem się jakbym czytał samego siebie
będę z ciekawością śledził Twoje poczynania
3mam kciuki za Ciebie i życze powodzenia

Ustawiam zlecenie oczekujące na EUR/USD sell 1,3137, SL 1,3155
powody wejścia:
- trend spadkowy
- jesteśmy na lokalnie ważnym poziomie na którym cena kilka razy zawracała
- odrzucenie 50% fibo poprzedniego ruchu spadkowego
- pinbar na 4H wg strefy czasowej londyńskiej oraz wczorajszy pinbar na D1

nieśmiertelny paint:

Ewentualne zarządzanie w trakcie trejdu:
- w okolicach 1,3080 SL przesuwam na BE i ewentualnie wychodzę z 1/3 pozycji
- w okolicach 1,3000 wychodzę z 1/3 pozycji
- pozostałą część pozycji zarządzam aktywnie poprzez Trailing Stops, na kolejne wierzchołki na 4H
- Damian_GTK
- Pasjonat