Price Action - GTK Journal
- Damian_GTK
- Pasjonat
A ja przeciwnie, grałem short i nadal utrzymuję, że będzie short, ale i tak czas pokaże. Zobaczymy jak świece będą się układać i gdzie cena będzie wędrowała. Tak czy inaczej stawiam, że cena doleci do 1.3000
i tego na razie się trzymam. A dlaczego... cena skakała już na tym poziomie wielokrotnie, a to znaczy, że jest duża szansa na przebicie bo już na odbiciach można było zarobić. Czekam na pullback i daję shorta.

- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK
- Pasjonat
Jednak Edek poszedł lekko dołem. Trzeba się wykazać więc cierpliwością i czekać na ewentualny setup. Narazie nie jestem na poziomie który mnie by zainteresował. Ewentualne najbliższe poziomy na których czekał bym na wejścia to okolice: 1,3180 oraz 1,3060, teraz jesteśmy gdzieś po środku 
USD/CAD wyskoczył sobie z IB piątkowego (na 4H) w górę. Również nie byłem zainteresowany takim rozwojem sytuacji więc też brak setupu. Narazie w tych okolicach w których cena się znajduje widzę zbyt dużo obszarów S/R więc też raczej jestem zmuszony czekać na dalszy rozwój wydarzeń.
AUD/USD - niestety przeoczyłem całkiem fajne wejście na pinbar z piątku. Cena była na poziomie który mnie interesował, ponadto powstał tam ładny pinbar (z resztą w tych okolicach w poprzednim tygodniu były już 3 pinbary) i cena w niedzielę wieczorem wróciła do poziomu 50% pinbaru gdzie czekał bym ze zleceniem, ale tak się nie stało więc teraz mogę sobie pogdybać
USD/CHF - cena postanowiła dalej pozostać w ramach boxu w którym się znajduje od ostatniego wtorku, to było do przewidzenia. Niestety jednak nie miałem wejścia według strategii więc pozostaje mi czekać.
pozdrawiam!

USD/CAD wyskoczył sobie z IB piątkowego (na 4H) w górę. Również nie byłem zainteresowany takim rozwojem sytuacji więc też brak setupu. Narazie w tych okolicach w których cena się znajduje widzę zbyt dużo obszarów S/R więc też raczej jestem zmuszony czekać na dalszy rozwój wydarzeń.
AUD/USD - niestety przeoczyłem całkiem fajne wejście na pinbar z piątku. Cena była na poziomie który mnie interesował, ponadto powstał tam ładny pinbar (z resztą w tych okolicach w poprzednim tygodniu były już 3 pinbary) i cena w niedzielę wieczorem wróciła do poziomu 50% pinbaru gdzie czekał bym ze zleceniem, ale tak się nie stało więc teraz mogę sobie pogdybać

USD/CHF - cena postanowiła dalej pozostać w ramach boxu w którym się znajduje od ostatniego wtorku, to było do przewidzenia. Niestety jednak nie miałem wejścia według strategii więc pozostaje mi czekać.
pozdrawiam!

TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
- Damian_GTK
- Pasjonat
Ciekawie sytuacja wygląda na GBP/USD, trzy pinbary na 4H w ostatnim czasie. Każdy z tych pinbarów kolejno ma wyższe minima i wyższe maksima co może świadczyć o chwilowym odwróceniu się trendu. Może to być dobra okazja do kupna, tym bardziej że te PB znajdują się na odpowiednim poziomie. Jednak od wejścia w tą pozycję "odstrasza" mnie mnogość linii wsparcia i oporu w najbliższej okolicy nad pinbarami, a nie zamierzam skalpować 

co o tym sądzicie?

co o tym sądzicie?
Wczoraj późnym wieczorem na edku dał się zauważyć sygnał do wzrostów
i jak widać w nocy podskoczyło trochę i pewnie jeszcze trochę pójdzie do góry i jak będą miały być spadki to zrobi się może jakaś szpilka na H4 na linii trendu. Pisałem o shortach i jak widać liczy się zawsze to co "tu i teraz", a o przyszłości można jedynie snuć luźne dywagacje
Pozdrawiam i aby do przodu.

- Damian_GTK
- Pasjonat
racja, teraz na wykresie chciałbym zobaczyć dojście do poziomu 1,3180, fałszywe przebicie i piękny pinbar w dółczerwinek pisze:Ciężko powiedzieć co może się wydarzyć. Wydaje mi się, że lepiej poczekać na jakiś lekki wzrost i ewentualny sygnał na S, bo jak to wszędzie piszą należy grać z trendem

no niestety jeszcze nie miałem sygnału na kupno, było coś przypominającego pinbar, później doji i objęcie, ale teraz tak jak mówisz trzeba poczekać na szpilę 4H na sell.rayzeel pisze:Wczoraj późnym wieczorem na edku dał się zauważyć sygnał do wzrostów i jak widać w nocy podskoczyło trochę i pewnie jeszcze trochę pójdzie do góry i jak będą miały być spadki to zrobi się może jakaś szpilka na H4 na linii trendu. Pisałem o shortach i jak widać liczy się zawsze to co "tu i teraz", a o przyszłości można jedynie snuć luźne dywagacje Pozdrawiam i aby do przodu.
Pozdrawiam

- Damian_GTK
- Pasjonat
- Damian_GTK
- Pasjonat
no wiec tak:
GBP/USD - long na poziomie 1,5484 ze SL na 1,5449 (swoja droga pewnie niedlugo zostane zdjety)
USD/CHF - long 0,9582, SL 0,9553
w obu przypadkach powodem wejscia bylo odbicie od istotnych poziomow + pinbar w gore.
Jezeli GU poszedl by w gore zarzadzal bym w nastepujacy sposob: przy poziomie 1,5550 SL na BE a nastepnie ewentualnie przy poziomie 1,5670 wyjscie z 2/3 pozycji i aktywne zarzadzanie w postaci Trailing Stops na kolejne dolki na wykresie 4H
Jezeli UCH poszedl by w gore zarzadzal bym w nastepujacy sposob: przy poziomie 0,9640 SL laduje na BE, w okolicach 0,9700 wychodze z 2/3 pozycji i jak wyzej zarzadzam TS
bledem strategicznym bylo to ze wszedlem w dwa longi na dwoch przeciwstawnych sobie parach
GBP/USD - long na poziomie 1,5484 ze SL na 1,5449 (swoja droga pewnie niedlugo zostane zdjety)
USD/CHF - long 0,9582, SL 0,9553
w obu przypadkach powodem wejscia bylo odbicie od istotnych poziomow + pinbar w gore.
Jezeli GU poszedl by w gore zarzadzal bym w nastepujacy sposob: przy poziomie 1,5550 SL na BE a nastepnie ewentualnie przy poziomie 1,5670 wyjscie z 2/3 pozycji i aktywne zarzadzanie w postaci Trailing Stops na kolejne dolki na wykresie 4H
Jezeli UCH poszedl by w gore zarzadzal bym w nastepujacy sposob: przy poziomie 0,9640 SL laduje na BE, w okolicach 0,9700 wychodze z 2/3 pozycji i jak wyzej zarzadzam TS
bledem strategicznym bylo to ze wszedlem w dwa longi na dwoch przeciwstawnych sobie parach