Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

jak dla mnie ok, przy czym bedzie raczej testowane wsparcie na 1,3300, pozniej raczej powolny spacer w gore, spojrz na wykres tygodniowy, jakby nie patrzac trend wzrostowy musi byc...

hmm...chociaz juz patrzac na miesieczny to nie koniecznie sie to musi sprawdzic ;)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

kobas8 pisze:jak dla mnie ok, przy czym bedzie raczej testowane wsparcie na 1,3300, pozniej raczej powolny spacer w gore, spojrz na wykres tygodniowy, jakby nie patrzac trend wzrostowy musi byc...

hmm...chociaz juz patrzac na miesieczny to nie koniecznie sie to musi sprawdzic ;)
Dlaczego trend wzrostowy musi być?

Rule #1 Wszystko może się zdarzyć.

PB dzienny nie został narysowany bez powodu. Na h1 widać, że po ostrym spadku od 1.35 mieliśmy już test 1.3433. Jest nawet formacja nad i pod w tym miejscu.

Zobaczcie na wykres miesięczny i poszukajcie OB :) Po każdym jest ruch średnio na 2 000 pips w jego kierunku. Dlaczego teraz miałoby być inaczej?

wykres dzienny zaczyna przypominać ostry trend spadkowy. Tak zwane schody cenowe. Oczywiście nic nie jest potwierdzone więc w dalszym ciągu możliwy jest ruch na 300-500 pips i dopiero spadki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

wzrostowy dlatego ze na tygodniowym mamy duzego mlota i na h4 wlasnie sie tez utowrzyl... poza tym na tygodniowce powinno byc odbicie od linii trendu!

a propo mojej prognozy na spadek i wzrost z poprzedniego postu to narazie bardzo SI :)

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Na USD/CAD powstaje właśnie dobry pinbar na 4H, a przede wszystkim odrzuca on bardzo ważny poziom 1,0000. Cena 1,5 godziny temu poszła mocno w dół, siła sprzedających nagle się wyczerpała, doszła dokładnie co do pipsa do poziomu 1,0000 i ruszyła mocno w górę.
Moim zdaniem będzie to dobra okazja do zajęcia longa.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Damian_GTK pisze:Na USD/CAD powstaje właśnie dobry pinbar na 4H, a przede wszystkim odrzuca on bardzo ważny poziom 1,0000. Cena 1,5 godziny temu poszła mocno w dół, siła sprzedających nagle się wyczerpała, doszła dokładnie co do pipsa do poziomu 1,0000 i ruszyła mocno w górę.
Moim zdaniem będzie to dobra okazja do zajęcia longa.
7 grudnia mieliśmy OB :) sytuacja identyczna jak około miesiąc wcześniej gdzie po OB mieliśmy test dna .
Yaaa man

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

oo dobry przykład ;) oby tym razem też tak poszło, ahhhhhhhhh!
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

a&z

Nieprzeczytany post autor: a&z »

A ja tak sobie myślę , że czas zamknąć kramik do końca roku. O ile pierwsze 2 tygodnie grudnia były super to dziś z trudem wyczołgałem się z rynku z 4 pipsami straty :). Rynki zamiast zafundować rajd świętego Mikołaja to niewyraźnie pełzną sobie w bok. Ani tego kontrować ani wchodzić z trendem.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

a&z pisze:A ja tak sobie myślę , że czas zamknąć kramik do końca roku. O ile pierwsze 2 tygodnie grudnia były super to dziś z trudem wyczołgałem się z rynku z 4 pipsami straty :). Rynki zamiast zafundować rajd świętego Mikołaja to niewyraźnie pełzną sobie w bok. Ani tego kontrować ani wchodzić z trendem.
Koniec roku - święta - piątek to ostatni dzień na rozsądną grę - przynajmniej z mojego doświadczenia - może na dłuższy termin się da. Ale ja osobiście od poniedziałku do - posylwestrze mam wolne od FX - i to wcale nie dlatego, że chcę tak rozsądek i doświadczenie podpowiada. Także real konta schować - bawić się na demo :wink:

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Witam ;)
Co sądzicie na temat EUR/USD? Na wykresie 4H pojawił się pinbar odrzucający po raz kolejny w ciągu 2 tygodni (4 razy) poziom 1,3180. Czy i tym razem cena odbije się i poszybuje mocno w górę?

Obrazek
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Flagi trzepocące na koniec roku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

ODPOWIEDZ