Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Trochę dawno mnie tutaj nie było, czas odrobić zaległości :)

Moje ostatnie wejśćie, wejście pod spadającą gwiazdą (poziom ok. 3.0225) Dodatkowe potwierdzenie - przecięcie ze średnią kroczącą 150 dniową. Na realizację zysku musiałem czekać przez kilka dni, ale było warto 200 pkt do przodu (wyjście na pierwszym wsparciu).

Skracam jeszcze ropę, ale zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

bigben pisze:Pełnomocnik będe wdzięczny jak pokażesz swoje wejście na mniejszym interwale. Na H1 zdarzało mi się wejść , na H4 nigdy

hej bigben
moge ci wrzucić na H1 ale ja sygnał miałem z H4 wiec na niewiele ci sie to przyda.
Wyszedłem z kabla z palca 20 pipsów powyżej TP, w okolicach ostatniego dołu, cena zaczeła szaleć i nie wytrzymałem :roll: . Jak się okazało to była słyszna decyzja... :lol:

GBP/USD
+60 pipek 8)

Dzisiejsze wejście

SELL
GBP/JPY

S/R
fibsy
bliskosć okrągłej ceny
dywergencja
double top
objęcie bessy
troszkę ciasno ale poszło :lol:

wyjście na najbliższym SR

+ 50 pipek 8)

swoją drogą co to tak poszło wszystko up? na kilku parach na 3,4 taki wzrost.. danych ważnych nie było!
Ktoś coś wie?czyzby mikołaj? :wink:

qartek
Bywalec
Bywalec

edek

Nieprzeczytany post autor: qartek »

czekamy na c.d. Osobiście czekam na odbicie :?

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

qartek
Jakie masz te średnie na obrazku?
Ja używam MA 200 exponential, teraz edek zbliża się do niej na H4,zakładam ,że się odbije :D Tak jak napisałeś MA 150 simple też się zbliża , ciekawe czy się odbije jeśli nie to zwątpię w moje umiejętności.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 20:36 przez besot, łącznie zmieniany 3 razy.

qartek
Bywalec
Bywalec

besot 150 - red - pieknie na kablu chodzi na edku tez
34 i druga 34 z 8 zesunieciem

bawiłem sie srednia 200 na giełdzie, forex jest dynamiczny i 200 poprostu Mi nie spasowała
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 21:02 przez qartek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Bardzo ciekawy dzień:)

USD/JPY

Właściwie bardziej Naked trade z naprawdę silnego S/R z silnym trendem. Zafiksowałem sie na słabego dolara przed świętami, Kiedy podglądałem na Finvisie to wygadało to jak engoulfing. Stop był naprawdę mały, dolar leciał na pysk wiec instynktownie pociągnąłem za spust.

Bardzo miły prezent.:)

Gratuluje wszystkim udanego poniedziałku

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

qartek
Bywalec
Bywalec

eurchf

asmodeus8 jak jestes pytanko do wykresu. Czekac na zamkniecie swiecy cz ładować sie w długiego juz teraz. Na chwile obecna posiłkuję sie tylko dolnym ograniczeniem kanału które było testowane juz trzy razy na D1 widac lepiej. Pisze szybko by zasięgnąc twojej opini - póki jesteś :oops:

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Re: eurchf

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

qartek pisze:asmodeus8 jak jestes pytanko do wykresu. Czekac na zamkniecie swiecy cz ładować sie w długiego juz teraz. Na chwile obecna posiłkuję sie tylko dolnym ograniczeniem kanału które było testowane juz trzy razy na D1 widac lepiej. Pisze szybko by zasięgnąc twojej opini - póki jesteś :oops:
Zawsze zawsze zawsze czekaj na zamkniecie świecy. Odpuścił bym sobie, intradaytrady z mniejszych niż h4, kiedy sesja Londyńska jest zamknięta z Nowego Yorku dobiega końca, nie zwiastują żadnych spektakularnych zmian.

Jak szalejesz z h1(Co mam nadzieje najpierw ćwiczysz na demo) chcesz sie rozglądać za setupami w godzinach 8 - 11 (Londyn), 15 - 18 (Nowy York).

Sam setup tez nie jest spektakularny, owszem masz pin bara ale ze względu na jego wielkość (długość cienia) mam wątpliwości czy zdoła odwrócić ten monstrualny spadek z dzisiejszych sesji.

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

qartek
Bywalec
Bywalec

asmodeus8 thx, inne spojrzenie na rynek - pozdrawiam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Gratuluję wszystkim udanych transakcji dzisiaj !

Pełnomocnik pisze:hej bigben
moge ci wrzucić na H1 ale ja sygnał miałem z H4 wiec na niewiele ci sie to przyda.
Interesuje mnie czy grasz na przebicie swiecy sygnałowej z buforem (ew. jakim ?) o którym wspomniał Asmo czy czekasz na korektę. Z ostatniego zrzutu wynika że chyba to pierwsze ale mogę się mylić.

ODPOWIEDZ