Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

co kilka głów to nie jedna ;) i to do tego tak mądrych głów ;)
mam nadzieję że następnym razem będę już zwracał uwagę na takie aspekty
dzięki Panowie ;]

P.S.
Jeszcze jedno pytanie mam co do "wnętrza" pinbaru. Mianowicie, jeżeli z wykresu 4H (na którym jest pinbar) przejdziemy na wykres 1H, co wpływa na to że ten pinbar jest mocniejszy czy słabszy? Tak jak to opisał fxlamer ewidentnie widać że ten pinbar w środku już nie wygląda tak dobrze jak na 4H. Jak wg Was powinien wyglądać pinbar 4H na wykresie 1H żeby prawdopodobieństwo jego sukcesu było wyższe?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Damian_GTK pisze:.....Jak wg Was powinien wyglądać pinbar 4H na wykresie 1H żeby prawdopodobieństwo jego sukcesu było wyższe?
Najlepiej jeśli na h1 będzie kilka tych PB, oczywiście im dłuższe cienie tym lepiej. Dobrze jeśli są zamykane w okolicach max (dla setupa na long) i dołu dla S. Widać wtedy wyraźne zakupy/wyprzedaż na danym poziomie :) Na Fx czy każdym innym rynku historia się powtarza, więc możesz też sam przeglądnąć w historii PB h4, które zadziały zejść na h1 i podejrzeć, przeglądnij też te które nie zadziały. Po porównaniu sporo powinno się rozjaśnić. Można to traktować w odniesieniu nie tylko do PB.

pozdrawiam
Yaaa man

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Jako że dopiero stawiam pierwsze kroki w PA mam do was pytanie - znajomość jakich formacji świecowych uważacie za niezbędną? (oczywiście jako uzupełnienie)
I jakby ktoś miał ewentualnie jakąś wartościową stronę z opisami formacji świecowych to byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję.
:)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

leszczu pisze:I jakby ktoś miał ewentualnie jakąś wartościową stronę z opisami formacji świecowych to byłbym wdzięczny.
Zacznij od tego:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=13859
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:
leszczu pisze:I jakby ktoś miał ewentualnie jakąś wartościową stronę z opisami formacji świecowych to byłbym wdzięczny.
Zacznij od tego:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=13859
Tak dziękuję, to oczywiście już widziałem :D
Wiem oczywiście o książce Nisona ale dlatego pytam tutaj na forum bardziej doświadczonych, żeby doradzili na czym się skoncentrować.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 02:21 przez leszczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

A to też znam. Chodzi mi bardziej o to jak z tych wszystkich formacji wybrać te 10-15 które będą najbardziej wzmacniały dany setup.
Dzięki.

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

leszczu pisze:
A to też znam. Chodzi mi bardziej o to jak z tych wszystkich formacji wybrać te 10-15 które będą najbardziej wzmacniały dany setup.
Dzięki.
Na początek proponuję bardzo mocne formacje zachodnie, outsidebar i pinbar. Wybierz jedną np na d1 lub h4 i ćwicz. Według mnie OB jest najsilniejsza.
Yaaa man

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Wa$$kII pisze:
leszczu pisze:
Dzięki.
Na początek proponuję bardzo mocne formacje zachodnie, outsidebar i pinbar. Wybierz jedną np na d1 lub h4 i ćwicz. Według mnie OB jest najsilniejsza.
Dzięki za podpowiedź. Szukałem przez google ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś dobrego opisu z przykładami z dla outsidebara.

ODPOWIEDZ