Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czy to jest formacja "pod i nad" ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

manygridi pisze:czy to jest formacja "pod i nad" ?
tak to jest formacja nad i pod z ceną wejścia po 1.5648 u mnie ;) może być 1-2 pips różnicy w zależności od brokera. Nie polecam rozgrywania samych formacji nad i pod, powinny być potwierdzone fibo linią trendu. Znajdować się na ważnym oporze/ wsparciu.

Bardzo mocne wsparcia u góry po 1.61 duża nad i pod, która według mnie jest bardzo prawdopodobny. Wszystko widać na screenie więc nie będę się rozpisywał.

P.S. Dane !!

edit:

zamknięty nzdusd ostatnia czesc na oporze, który zamieściłem kilka postów wcześniej.
Yaaa man

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

Wa$$kII pisze:[
Na początek polecam mało tradów a dobre :) Interwał również proponuję zwiększyć.

Teraz coś odemnie ktoś pisał o grze long na wybicie z IB. Ja rozegrałem ten trade tak. SL 20 pips. Pierwsza cześć 1/4 pozcyji na +35 pips, druga część 1/2 na +95 pips. Reszte trzymamy. Setup który podałem wyżej nzdusd na krótko narazie jest tylko pod obserwacją.( kilka postów wyżej). Wejście h1 na 38,2 fibo i formacja nad i pod. Jutro payrolsy. Koniec tradowania w tym tygodniu:) Zostają tylko otwarte pozycje po 25% na NZD/USD i 20% na EUR/USD.

W tym samym czasie wziąłem również EUR/USD i niestety minął mnie AUD/SUD, którym byłem najabardziej zainteresowany ze względu na wysokie swapy i dobrą kondycję AU wybicie SP500 z konsolidacji i kilka innych fundamnetów, których dopiero się uczę.

P.S. nie zamieszczam tego, żeby się przechwalać jaki to słaby nie jestem. Natomiast wiem, że przeglądająć fora lubię oglądać wejścia. Tak naprawdę tylko na przykładach można się uczyć. Mam nadzieję, że to komuś pomoże.

Zarządzanie pozycją pokazane na m5 zostało szczegółowo omówione tutaj.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... start=1830

Witam

Dziekuję za radę o większych interwałach,staram się nad tym pracować,a bardziej nad sobą i korzystać z h4,d1 i t1 ale poprostu czasami jak widze duża płynności czyli duże ruchy ceny to lubie poszukać też formacji na m5 i m15,możliwe że jeszcze bardzo się nie sparzyłem i dlatego nie mam złego doświadczenia(choć małe jest,bo nadal jestem tu nowy) w skalpowaniu w małych interwłach,Twój p.s. przykuł moją uwagę może dlatego że dziś jestem troche rozdrażniony a czasami poprostu szukam dziury w całym i miałem wrażenie jakbyś napisał to w formie określenia mojego postu i jeśli źle to zrozumiałem to przepraszam z góry ale jeśli tak to bardzo się :? gdyż jako że jestem świadom tego że jestem nowy i nie znam się na wielu jeszcze rzeczach ale taki post miał na celu usłyszenie właśnie krytyki oraz rady nad czym mogę jeszcze pracować aby być lepszy i poznac tą technike lepiej a nie "patrzcie już coś mi wychodzi ale fajny jestem" bo nie oto tu chodzi a ilość screenów jest właśnie tym iż chciałbym aby każdy uczacy też mogł zobaczyć co robię i o czym jest mowa i co lepiej robić a co poprawić gdyż uważam że taka jest idea tego forum.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

zaburzenia.snu pisze:
Witam

Dziekuję za radę o większych interwałach,staram się nad tym pracować,a bardziej nad sobą i korzystać z h4,d1 i t1 ale poprostu czasami jak widze duża płynności czyli duże ruchy ceny to lubie poszukać też formacji na m5 i m15,możliwe że jeszcze bardzo się nie sparzyłem i dlatego nie mam złego doświadczenia(choć małe jest,bo nadal jestem tu nowy) w skalpowaniu w małych interwłach,Twój p.s. przykuł moją uwagę może dlatego że dziś jestem troche rozdrażniony a czasami poprostu szukam dziury w całym i miałem wrażenie jakbyś napisał to w formie określenia mojego postu i jeśli źle to zrozumiałem to przepraszam z góry ale jeśli tak to bardzo się :? gdyż jako że jestem świadom tego że jestem nowy i nie znam się na wielu jeszcze rzeczach ale taki post miał na celu usłyszenie właśnie krytyki oraz rady nad czym mogę jeszcze pracować aby być lepszy i poznac tą technike lepiej a nie "patrzcie już coś mi wychodzi ale fajny jestem" bo nie oto tu chodzi a ilość screenów jest właśnie tym iż chciałbym aby każdy uczacy też mogł zobaczyć co robię i o czym jest mowa i co lepiej robić a co poprawić gdyż uważam że taka jest idea tego forum.Pozdrawiam
Moje P.S. które masz na myśli było dla żartu (taka przekora) nie miałem na celu nikogo urazić, a jeśli staram się coś komuś pokazać, żeby robił inaczej bo według mnie może mu to pomóc to nigdy nie wyśmiewam ;) ( jak w przypadku zmiany interwałów ) Może akurat Tobie leżą bardziej m5/m15 i się mylę wszytko należy traktować z dystansem, ale serio. :)
Yaaa man

Awatar użytkownika
Jalapeno
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jalapeno »

Co myślicie o tych setupach, pierwszy niestety przegapiony drugi narazie na BE.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

na drugim setupie masz juz niezły zysk - tyle myśle :)

jesli te okolice na których cena obecnie tanczy zostaną dalej przebite w dół to nastepny target znajduje się w okolicach 1.3030

kniarzyn
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kniarzyn »

Witam,

Staram się zgłębiać tajniki PA. Chce to zrobić powoli, krok po kroku. Obecnie ćwiczę pinbary. W związku z tym chciałem zapytać, czy w swoich setupach wykorzystujących ten rodzaj świeczek dopuszczacie składanie np. dwóch kolejnych świec (np. w załączniku, po złożeniu dwóch wskazanych barów powstanie ładny pinbar) ?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

kniarzyn pisze:Witam,

Staram się zgłębiać tajniki PA. Chce to zrobić powoli, krok po kroku. Obecnie ćwiczę pinbary. W związku z tym chciałem zapytać, czy w swoich setupach wykorzystujących ten rodzaj świeczek dopuszczacie składanie np. dwóch kolejnych świec (np. w załączniku, po złożeniu dwóch wskazanych barów powstanie ładny pinbar) ?
tak jest to dopuszczalne :) w tym przypadku, który zamieściłeś mamy z tych dwóch świeczek outsidebar, według mnie jest to jeszcze mocniejsza formacja odwrócenia trendu lub przynajmniej głębszej korekty.

Interpretacja OB (outsidebara) jest bardzo prosta rynek dociera do wyższego poziomu H drugiej świecy i cena jest odrzucana przez rynek. Zobaczmy wczoraj na złocie.

W załączniku przykład na złocie widzimy pięknego OB, zobaczymy ile z tego będzie. Powinna być przynajmniej głębsza korekta. Proszę się nie sugerować sell'em pozycja wzięta tylko na demie.
Yaaa man

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

Witam
Wtedy poprostu cieszyłem się że PA wkońcu zaczeło działać i sprawdz się ,wiec chciałem podzielić się z innymi tym co widze, a po słowach :
Wa$$kII pisze: "P.S. nie zamieszczam tego, żeby się przechwalać jaki to słaby nie jestem"?
dziwnie się poczułem i nie wiedziałem co myślec,bo Twoja rada o wyższych interwalach pomaga mi w longach i szukaniu tam kierunku trendu.
Oraz czy masz jakiś sposób albo z doswiadczenia wiesz jakiego ruchu można się spodziewać po OB np. jeśli zmierzymy na wykresie wysokość (h) OB i wyniesie np. 100 pips i bedac w trendzie spadkowym dalszy ruch spadkowy po tej formacji bedzie 2x hOB lub 4x hOB?
Obecnie chciałbym przedstawic moje wejście na h1,ryzykowne gdyż znajdujemy się w trendzie bocznym ale po powstaniu formacji combo jestem bardziej przekonany że nastapią wzrosty.
O formacjo combo wyczytałem iż jest to formacja IB+wew.IP czyli mamy matke swiece a po niej powstaje insidebar i może byc odrazu ten pierwszy lub nastepny jesli nie nastapilo wybicie poza granice matki swiecy,formuje sie pinbar wskazujacy kierunek oraz zapowiadajacy silniejszy ruch w danym kierunku,czy ktoś z was miał do czynien z tak formacja w doswiadczeniu bo ostatnio ja widuje ale raz sie sprawdzila,raz nie oraz jesli wiecie cos wiecej o tej formacji,piszcie prosze
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 00:09 przez zaburzenia.snu, łącznie zmieniany 2 razy.

ironicman01
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ironicman01 »

do kniarzyn:
Niektorzy (Ci od DiNapolego :) ) nazywaja to "railway track" lub "railroad track".
Five Minutes To Learn and A Lifetime To Master

ODPOWIEDZ