Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

commax pisze:
bigben pisze:Wracając do srebra to "skracania" nie rekomenduje. Chyba że dla skalpu.
A ja właśnie godzinę temu skróciłem silver, wiem że to przedwcześnie ale stop na BE, and waiting.

Pozdrawiam
Niech Price będzie z nami!
Nieźle, ale jak zobaczyłem złoto po południu to plułem sobie w brodę ze poszedłem wczoraj do knajpy. Och well nastepnym razem.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Screen obrazujący dlaczego cały czas musimy pamiętać o tym ze trend jest naszym przyjacielem. Z zaznaczonych pinow najlepiej sprawują sie te które biorą nas z powrotem w kierunku trendu. Żadna fizyka kwantowa po prostu trzymanie sie prostych zasad. Pierwszy pin przegapiony, dzisiejszemu juz nie odpuściłem. (Grany z pracy ;) Zamknę zaraz bo nie lubię trzymać przez weekend.

Z trendem
Maly flip S/R
Pin
Konfluencja Fibbsow

Obrazek

Żeby nie było za kolorowo jest tez wtopa. Zamykam zaraz na malej stracie.

Obrazek

Jak siedze w robocie najlepiej obserwuje mi sie h1 na:

http://finviz.com/forex_charts.ashx?t=ALL&tf=h1

Rzut okiem i powrót za godzinę. Warto mieć wypisane lokalizacje w którym zachodzi konfluencja fibbsow. Nic wielkiego 15min roboty przed pójściem spać.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Pogrzebałem dziś trochę w necie i natknąłem się na coś takiego. :shock:
http://lemansa.files.wordpress.com/2009 ... -spot1.png

Fraktalna analiza rynku złota. I przyznam, że trochę mnie zmroziło. Czyżby armagedon 2012.....?!?! :shock: :) Dolar po 1.20 PLN?
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Krzysiekk0
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysiekk0 »

Witam wszystkich!

Świetny wątek, kawał dobrej roboty!! Samemu trudno jest znaleźć wszystkie momenty wejść na tylu parach walutowych czy towarach, a jeżeli już się zbierze troche ludzi i każdy coś znajdzie to oszczędza to wiele czasu.

A propo tego co napisał Asmo parę postów wyżej na temat gpb/usd. Widać bardzo ładny kanał trendu na h1 zgadza się, ale..... przenieśmy się na H4 i co widać....
1. Książkową dywergencję
2. Engoulfing
3. Odbicie od S/R (zaznaczone na żółto)

Co wy na to? :)

Obrazek

qartek
Bywalec
Bywalec

!

Nieprzeczytany post autor: qartek »

Krzysiekk0 bardzo fajnie to wyglada. Moje skromne zdanie to:

jeszcze pare pipków do 1.5848-60 i dopiero odbicie i s do 1.5765
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

hej

jestem w tym trejdzie :lol: mogłem wyjść z małym zyskiem ok 10 pipek no ale przegapiłem i zostało na wekend niestety minusowy swap
zobaczymy co z tego wyjdzie....pin na H1 troche namieszał ale myśle ze bedzie dobrze choć cena po drodze w dół ma się gdzie zaczepiac...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Krzysiekk0
Bywalec
Bywalec

Ja troche też zgarnąłem bo zagrałem na odbicie od bandy jednej i drugiej czyli sam wierzchołek a jak pojawił się pin na h1 to zamknąłem z zyskiem. Teraz będzie trzeba poczekać do jutra co z tego będzie. Ale jakby wywaliło kanał dołem to mógłby być spory zjazd. Tylko nie jestem pewny bo przecież ..... RAJD ŚW MIKOŁAJA i równie dobrze może iść do góry nie zważając na AT czy AF :wink:

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Pełnomocnik pisze:jestem w tym trejdzie Laughing mogłem wyjść z małym zyskiem ok 10 pipek no ale przegapiłem i zostało na wekend
Pełnomocnik będe wdzięczny jak pokażesz swoje wejście na mniejszym interwale. Na H1 zdarzało mi się wejść , na H4 nigdy.
asmodeus8 pisze:Z trendem
Maly flip S/R
Pin
Konfluencja Fibbsow
Brawo ! Że tez tego nie zauważyłem...W tym tygodniu znalazłem tylko jeden dobry setup. Jednak nie wszedłem w niego bo chciałem dostać lepszą cenę która niestety nie dojechała grzecznie tam gdzie na nią czekałem.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Krzysiekk0 pisze:A propo tego co napisał Asmo parę postów wyżej na temat gpb/usd. Widać bardzo ładny kanał trendu na h1 zgadza się, ale..... przenieśmy się na H4 i co widać....
1. Książkową dywergencję
2. Engoulfing
3. Odbicie od S/R (zaznaczone na żółto)

Co wy na to?
Panowie! Co do GBPUSD to moja analiza jest taka (Wprawdzie już za późno ale myślę że warto o tym wspomnieć:

Mamy tu do czynienia z klasyczną formacją Wollfe'a (Fale Wollfe'a) ehhh... że ja tego wcześniej nie widziałem. Uwielbiam te fale bo bardzo często się wypełniają jeżeli spełnione zostaną wcześniejsze kryteria. które w tym przypadku wypełnione co do joty.
A na dodatek:
Fałszywe wybicie w punkcie 5 (Połączcie sobie te dwie dzienne świeczki oznaczone strzałką )
Bardzo poważny opór w okolicach 1,6130-40.
Dywergencja jak mażenie
do wzięcia było jakieś 350-400 pipek

Sygnałem do wejścia jest wybicie trendline 2-4 co miało tu miejsce i to bardzo gładko. target w punkcie 6 . na linii poprowadzonej po punktach 1-4 a do tego 61,8% fibbs

WILK JAK MALOWANY!:lol:

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Krzysiekk0
Bywalec
Bywalec

Szczerze mówiąc na wszelakich formacjach falowych to się wogóle nie znam, chociaż można by było się podszkolić :)
Wszedlem tak jak mówiłem wcześniej po przebiciu kanału dołem po dywergencji i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
TP wyznaczyłem dosć daleko, ale jakby coś nie szło a cena dojdzie do pierwszego oporu to wtedy zamkne na 1.5715, o ile wogóle tam dojdzie :?

Obrazek

ODPOWIEDZ