Never Lose Again by DRAGON33
może jakiś scr, kolego
zdecydowanie łatwiej będzie pomóc.
Co do ilości par obserwowanych to tylko 3 (kabel, edek, i usdchf)
odpalony G7, która pozwala ogarnąć pozostałe pary i jeśli coś ciekawego się dzieje to od czasu do czasu kupię/sprzedam na innych parach
mały sell na kablu.
- niestety wyszedłem, coś nie bardzo podobało mi się sytuacja na innych parach.
zdecydowanie łatwiej będzie pomóc.
Co do ilości par obserwowanych to tylko 3 (kabel, edek, i usdchf)
odpalony G7, która pozwala ogarnąć pozostałe pary i jeśli coś ciekawego się dzieje to od czasu do czasu kupię/sprzedam na innych parach
mały sell na kablu.
- niestety wyszedłem, coś nie bardzo podobało mi się sytuacja na innych parach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 16:59 przez TeXs, łącznie zmieniany 4 razy.
Jeśli mogę coś doradzić w tej kwestii... Możesz obserwować nawet kilkanaście , ale jeśli pojawią się przesłanki do otwarcia zlecenia , to otwieraj tylko na jednej parze i monitoruj tylko tę jedną aż zamkniesz zlecenie. Inne cię w tym czasie nie obchodzą. Potem to samo , do następnego otwarcia . Pozwoli ci to na większe skupienie i ograniczy stres. Pozdrowienia...HunterPL pisze:ile par obserwujecie?

Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.
nie nazwałbym tego wielowymiarową AT w moim przypadkuTARKIN pisze:ocho kolega zaczyna uprawiać WATTeXs pisze:- niestety wyszedłem, coś nie bardzo podobało mi się sytuacja na innych parach.
kiedyś się tym interesowałem ale bez umiejętności programowania to ciężko ogarnąć - pozostaje intuicja

bardziej to zwykła obserwacja 3 par (edek, kabel i usdchf)
Edek i kabel generalnie podążają w jednym kierunku a usdchf przeciwnie, Jeśli widzę, że zaczyna się coś dziać niedobrego w stosunku do zajętej przeze mnie pozycji na tych parach to jest to jakiś sygnał aby się ewakuować albo szybciej przestawić na BE,
pozdrawiam,
TeXs
dokładnie robie to samo... warto patrzeć również na Indeks DOWJONESA (czy ajkos tak sie to pisze)TeXs pisze:nie nazwałbym tego wielowymiarową AT w moim przypadkuTARKIN pisze:ocho kolega zaczyna uprawiać WATTeXs pisze:- niestety wyszedłem, coś nie bardzo podobało mi się sytuacja na innych parach.
kiedyś się tym interesowałem ale bez umiejętności programowania to ciężko ogarnąć - pozostaje intuicja
bardziej to zwykła obserwacja 3 par (edek, kabel i usdchf)
Edek i kabel generalnie podążają w jednym kierunku a usdchf przeciwnie, Jeśli widzę, że zaczyna się coś dziać niedobrego w stosunku do zajętej przeze mnie pozycji na tych parach to jest to jakiś sygnał aby się ewakuować albo szybciej przestawić na BE,
pozdrawiam,
TeXs
Dodano po 4 minutach:
moim zdaniem najlepiej sp30 ale sp500 tez moze byc
Pieniądze są krwią tego świata...
ja mam TRO2009_TRAININGWHEELS
PS. jaki się spokój w temacie zrobił
Dla tych co to czytają - praktycznie każdy system ma okresy że nie "produkuje" sygnałów - nie grajcie na siłę ( Ty hanter też
)
Pisze to bo staram sobie wbić to do głowy:
- dzień bez wejść to dzień bez strat
- lepiej stracić okazje niż pieniądze
- Cierpliwie czekać to kwintesencja tej pracy
PS. jaki się spokój w temacie zrobił

Dla tych co to czytają - praktycznie każdy system ma okresy że nie "produkuje" sygnałów - nie grajcie na siłę ( Ty hanter też

Pisze to bo staram sobie wbić to do głowy:
- dzień bez wejść to dzień bez strat
- lepiej stracić okazje niż pieniądze
- Cierpliwie czekać to kwintesencja tej pracy
"Tylko silnych los obdarza hojnie "