go4x - polski broker4 (tms)
@GO4X
Nie czepiam się o te SL. Rozumiem, że w czasie danych są silne ruchy i wiele zleceń z przeciwnej strony może być wycofywanych i w efekcie pojawiają sie takie luki.
Nie odpowiedziałeś na moje ostatnie pytanie. Jeśli możesz to podaj odpowiedź :
Co właściwie oznacza wolumen na wykresach ? Czyje to obroty ? Rynku czy tylko uzytkowników platformy. I w jakich ilościach rozumieć ten wolumen ? 1 Lot czy jakoś inaczej ? Chodzi mi nie tylko o waluty, ale także o kontrakty indeksowe.
@Janek Trader
w mt4 dla walut (nie wiem jak dla innych instrumentów) jest to ilość zmian ceny w obrębie danej świecy i nie ma nic wspólnego z ilością lotów.
Hmm ... Przyznam się , że nie zrozumiałem. Jeśli możesz to napisz to łopatologicznie.
Nie czepiam się o te SL. Rozumiem, że w czasie danych są silne ruchy i wiele zleceń z przeciwnej strony może być wycofywanych i w efekcie pojawiają sie takie luki.
Co właściwie oznacza wolumen na wykresach ? Czyje to obroty ? Rynku czy tylko uzytkowników platformy. I w jakich ilościach rozumieć ten wolumen ? 1 Lot czy jakoś inaczej ? Chodzi mi nie tylko o waluty, ale także o kontrakty indeksowe.
@Janek Trader
w mt4 dla walut (nie wiem jak dla innych instrumentów) jest to ilość zmian ceny w obrębie danej świecy i nie ma nic wspólnego z ilością lotów.
Hmm ... Przyznam się , że nie zrozumiałem. Jeśli możesz to napisz to łopatologicznie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
-
- Gaduła
chyba pomysł na pana Forexa sie nie sprawdził i towarzystwo za to odpowiedzialne zostało wywalone bo widzę, że szukacie ludzi do pracy
http://www.tms.pl/o-nas/oferty-pracy.html
szef marketingu
"realizacja polityki PR i wizerunkowej TMS Brokers oraz marki GO4X należącej do TMS Brokers"
"doświadczenie w relacjach z mediami (dziennikarze prasowi, tv, radia, mediów elektronicznych)"
zapomnieliście o "zarządzaniu" sytuacja kryzysową na FORUM
http://www.tms.pl/o-nas/oferty-pracy.html
szef marketingu
"realizacja polityki PR i wizerunkowej TMS Brokers oraz marki GO4X należącej do TMS Brokers"
"doświadczenie w relacjach z mediami (dziennikarze prasowi, tv, radia, mediów elektronicznych)"
zapomnieliście o "zarządzaniu" sytuacja kryzysową na FORUM

- Janek Trader
- Pasjonat
MarioDM
weźmy np.dane 1 min w nocy można zaobserwować na jednej świecy np wolumen 2. tzn że w ciągu tej minuty cena zmieniła się dwa razy.
weźmy np.dane 1 min w nocy można zaobserwować na jednej świecy np wolumen 2. tzn że w ciągu tej minuty cena zmieniła się dwa razy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Faktycznie, już odpowiadam: Na rynku OTC, nieregulowanym i nieusystematyzowanym a takim jest Forex nie ma danych o wolumenie (w znaczeniu liczby instrumentów finansowych, które zmieniły właściciela). Takie dane dostępne są tylko na rynku regulowanym – giełda. Wolumen oznacza w tym przypadku ilość zmian cen (ilość ticków) danego instrumentu finansowego w określonym okresie.MarioDM pisze:@GO4X
Co właściwie oznacza wolumen na wykresach ? Czyje to obroty ? Rynku czy tylko uzytkowników platformy. I w jakich ilościach rozumieć ten wolumen ? 1 Lot czy jakoś inaczej ? Chodzi mi nie tylko o waluty, ale także o kontrakty indeksowe
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Pisali o tym na forum. Wszystkie EA są tam wyłączone, łącznie ze skryptami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Dodano po 2 minutach:
To znaczy? Przecież to jakaś patologia nie umożliwiać korzystania klientom z pełnych możliwości platformy podczas gdy konkurencja nie robi czegoś takiego. Jak się Pan do tego odniesie?GO4X pisze:Rzeczywiście są wyłączone, ale - jak już wspominaliśmy - do czasu.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 16:43 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisaliśmy już o tym. Z pewnych względów w GO4X działanie EA zostało wyłączone i to była świadoma decyzja, która wynikała z różnych względów. Jednakże jak już informowaliśmy również tu, na forum, ta funkcjonalność zostanie wkrótce odblokowana. Nie mogę jeszcze zdradzić konkretnej daty ale będzie to już naprawdę niedługo.RAY of Sunshine pisze:Dodano po 2 minutach:
To znaczy? Przecież to jakaś patologia nie umożliwiać korzystania klientom z pełnych możliwości platformy podczas gdy konkurencja tego nie robi. Jak się Pan do tego odniesie?GO4X pisze:Rzeczywiście są wyłączone, ale - jak już wspominaliśmy - do czasu.