go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

jaskolek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaskolek »

Mr.T pisze:To jest MM poczytaj o tego typu brokerach warto
poczytałem trochę o MM na forum... nikt tutaj sympatia chyba ich nie darzy... ale ja i tak się przejdę na szkolenie, o ile mi nic nie wypadnie :) Wstęp darmowy, więc nic nie tracę, a jak się okaże, że osoby prowadzące są świetne wyłącznie w marketingu, to i tak będzie to cenna lekcja, żeby w przyszłości na takie spotkania nie chodzić :D

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

MarioDM pisze:Niezadowala mnie niestety wielkość oferty. Waluty, kilka indeksów, ropa, złoto i srebro to trochę mało. Czy (i ewentualnie kiedy) zamierzacie rozszerzyć ofertę instrumentów jak np. XTB ? Chodzi mi o produkty rolne jak pszenica, soja, kakao, kawa, bawełna , itp, oraz inne jak obligacje, miedź i wiele , wiele innych. Oczywiscie przy zachowaniu minilotów.
Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć że w chwili obecnej ciężko pracujemy nad poszerzeniem oferty i ZNACZNE jej wzbogacenie.
Od samego początku założeniem GO4X była prostota obsługi (na początku główne crossy). Potem dodaliśmy kilka nowych instrumentów, oraz zmienne spready. W najbliższej przyszłości planujemy wprowadzenie kolejnych zmian - jeśli chodzi o ilość instrumentów to będzie ich kilka razy więcej niż ma to miejsce obecnie,

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@GO4X
To miłe, że macie plany rozszerzenia oferty. Szkoda, iż nie napisałeś kiedy to może w przybliżeniu nastąpić i jakie instrumenty macie w planach dołożyć. Mam nadzieję, że będą one dostępne w minilotach (a w zasadzie w mikrolotach), bo w przeciwnym wypadku ja ich raczej nie tknę. Miałem konto w XTB i przez kilka lat grania stwierdziłem, że ich instrumenty są dla mnie zbyt drogie. Na takiej np. bawełnie można stracić w 2 dni 5-6 tyś PLN , a na to nie mogę sobie pozwolić.
Próbowałem grywać na produktach rolnych w XTB, ale koniec końców prowadziło to do strat bo wahania były zbyt kosztowne. Małe wahnięcie na pszenicy to często 2 tyś PLN.
Mam pewne zastrzeżenia do informacji rynkowych z Waszej strony. Ostatnio XTB rolował ropę, minął tydzień, a u Was cisza. Czy ropa została już zrolowana bez informacji czy po prostu tego nie robiliście ?

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

MarioDM pisze: To miłe, że macie plany rozszerzenia oferty. Szkoda, iż nie napisałeś kiedy to może w przybliżeniu nastąpić i jakie instrumenty macie w planach dołożyć. Mam nadzieję, że będą one dostępne w minilotach (a w zasadzie w mikrolotach), bo w przeciwnym wypadku ja ich raczej nie tknę.
Dokładnej daty podać jeszcze nie mogę, ale będzie nie Klienci nie powinni na to zbyt długo czekać, także spokojna głowa ;) Oczywiście wartości minimalnej pozycji będą takie jak obecnie, także granie nawet mniejszym kapitałem będzie możliwe.

W kwestii ropy to rolowanie w listopadzie miało oczywiście miejsce.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@GO4X
Ok - nie będę męczyć i poczekam cierpliwie. Mam inne pytanie. Dziś o godzinie 0:45 pojawił się tzw. bad tick na złocie. De facto na rynku nic takiego nie było bo sprawdzałem. Nie miałem pozycji na złocie więc nic mi to nie zrobiło, ale ciekaw jestem jakie jest Wasze postępowanie w przypadku reklamacji takiego bad ticka, na którym np. zamknięte zostały longi na SL, albo otworzone szorty zleceniem sell stop .
Mam też od razu kolejne pytanie. Czy jest szansa i jeśli tak to kiedy aby SL podczas danych działały sprawniej ? Zdarzyło mi się z miesiąc temu, że na danych kurs Eur/Usd mocno poszybował i mój SL oddalony od pkt przed danymi o 20 pipsów zrealizował się 30 pipsów za daleko. Podobnie miałem też na SnP. SL zadziałał o 4 pkt czyli 40 pipsów dalej niż powinien. Czy w chwilach podawania danych następują całkowite luki i dlatego nie można wtedy zawrzeć transakcji ? Proszę o wyjaśnienie. Od tego czasu przestałem stawiać bliskie SL przed danymi bo i tak wchodzą one dopiero jak rynek się zatrzyma więc wówczas można je zamknąć ręcznie.
Przypomniało mi się kolejne pytanie wiec polecę hurtowo.
Co właściwie oznacza wolumen na wykresach ? Czyje to obroty ? Rynku czy tylko uzytkowników platformy. I w jakich ilościach rozumieć ten wolumen ? 1 Lot czy jakoś inaczej ?
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 12:44 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

MarioDM pisze:Czy jest szansa i jeśli tak to kiedy aby SL podczas danych działały sprawniej ?
Napewno zadziała jak zmienisz brokera na ECN.pzdr

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Mr.T pisze:
MarioDM pisze:Czy jest szansa i jeśli tak to kiedy aby SL podczas danych działały sprawniej ?
Napewno zadziała jak zmienisz brokera na ECN.pzdr
Nie, SL zadziała po pierwszej dostępnej cenie, niekoniecznie na poziomie gdzie masz ustawionego SL
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Mr.T & MrYogi
Dzięki za info. :)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Ze swojej strony dodam jeszcze tylko, że jeśli faktycznie nastąpił jakiś badtick i uważasz że jesteś na tym stratny, to zawsze jedyną formą ustalenia tego jest reklamacja. To nie boli, wszystko rozpartujemy na bieżąco a ewentualne wątpliwości będą rozwiane. I tyle.

Jakość naszych SL nigdy nie była powodem jakichkolwiek problemów i nikt nigdy się na to nie skarżył. Podobnie jak wyzej - jeśli uważasz że coś było nie tak - mail i po sprawie.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarioDM pisze:Co właściwie oznacza wolumen na wykresach ? Czyje to obroty ? Rynku czy tylko uzytkowników platformy. I w jakich ilościach rozumieć ten wolumen ? 1 Lot czy jakoś inaczej ?
w mt4 dla walut (nie wiem jak dla innych instrumentów) jest to ilość zmian ceny w obrębie danej świecy i nie ma nic wspólnego z ilością lotów.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

ODPOWIEDZ