Max to przypomnę co się nie tak całkiem dawno działo na majorsie. Aż zachowałem to sobie w archiwum, dlatego pokazujęMaxRipper pisze:Nie wiem ale jestem w szoku bo na edku czegoś takiego nie widziałem.

Pozdro!
He he widać mało widziałemRAY of Sunshine pisze:Max to przypomnę co się nie tak całkiem dawno działo na majorsie. Aż zachowałem to sobie w archiwum, dlatego pokazuję
Myślę ze dużą rolę odegra tu poziom zamknięcia D1. Jeśli będzie strong bullish nieśmiało można stawiać longi, a jeśli zamkniecie dnia wypadnie wewnątrz kanału to można wciąż "przytulać niedźwiadki".pan_martino pisze:Ja pamietam doslonie identyczna sytuacje na edku. Wybyli sie do gory, przebili wsparcie ale dalej juz nie dali rady i lecialo na dol przez nastepne dni. Moze teraz tez tak bedzie.
dawalem dzisiaj taki fajny obrazek pasujacy do funnymentowdargoth pisze:A może źródło ruchu w SP500 upatrywać?
Hehe
Tak naprawdę nie ma znaczenia od czego się zaczęło i tak wszystko było dokładnie wyreżyserowane, a edek zwyczjnie potrzebował w tym miejscu korekty.
Ten rynek to jak naczynia połączone jak się doleje w jedno to w innych musi się wyrównać. Pisałem, że Ameryka skupuje papiery od jakiegoś czasu i dobrze wiedzieli dlaczego. Do Azji w końcu dotarło co jest grane, choć Amerykanie zmyłkę zrobili na koniec wczorajszej sesji. Naprawdę jak się zaczyna to wszystko dostrzegać to widać poprostu mistrzowską robotę, i ta medialna nagonka na problemy Europy. Ci, którzy tym biznesem trzęsą mają niezwykłe możliwości i wspaniałych strategów. Aż miło obserwować. Jak zwykle Ameryka jedzie pod górę najbardziej załadowana.
Pozdr.!
Technicznie - ano stąd, że postanowiliśmy testować niedawno złamane wsparcie - i tam kiedyś miałem sell limit.....MaxRipper pisze:Teraz niech mi ktoś mądry wytłumaczy fundamentalne skąd ten ruch się wział