Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

jestem na 40 stronie wątku dopiero :-), pytanie takie ;-) m5 czy m15, tak obserwuję wykresy i generalnie tu i tu jest dobrze, a jak u was ze sl i jaki macie TP ?

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Microbi pisze:jestem na 40 stronie wątku dopiero :-), pytanie takie ;-) m5 czy m15, tak obserwuję wykresy i generalnie tu i tu jest dobrze, a jak u was ze sl i jaki macie TP ?
ja już mam swoje 3% dziś i ogolnie tylko obsrwuje rynek bede cos moze szukal ale po 16..
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Microbi pisze:jestem na 40 stronie wątku dopiero :-), pytanie takie ;-) m5 czy m15, tak obserwuję wykresy i generalnie tu i tu jest dobrze, a jak u was ze sl i jaki macie TP ?
ja czytałem wątek 3 razy i zaczynam czwarty - kopalnia wiedzy z której za każdym razem coś innego wynotuje
m15 - mniej sygnałów - bardziej przejrzyste
m5 - cięzko :) ale przechodze na niego jak było przebicie kanłu bo na m15 lina SELL lub BUY najczęściej zostaje po przebitej stronie kanłu i godzinami można czekać a m5 wtedy to lepiej odwzoruje
czasami na m5 jest już płaski kanał EMA50 a na m15 tego nie widać - wtedy nie gram albo czekam aż będzie potwierdzenie ruchem cenny
o TP i SL mnie nie pytaj bo sam szukam odpowiedzi
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

w sumie po przebiciu kanału na m15 szukanie na m5 wydaje się logiczne :-) co do TP i SL mi na razie wydaje się że 20 pips jest ok nawet przy TP 20-30 pips, wysoka skuteczność a dwa że czesto na BE się kończy, moim celem jest z tego sys 20 -30 pips wziąć i nie potrzebuje więcej. A i nie wchodzę pod prąd na kilka pips na TP.

i kabel na BE wycięty....

Dodano po 3 godzinach 11 minutach:

Wejscie na usd/jpy... mam pytanko, jak H1 ma kolor zielony na 1 świeczce wchodzicie czy czekacie az pierwsza świeczka się zamknie ? bo jak ta pierwsza nagle zmieni kierunek już nie będzie np. wzrostowa.

Dodano po 47 minutach:

i juz 20 pips :-) zobaczymy czy dojdzie do 30 :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:Wejscie na usd/jpy... mam pytanko, jak H1 ma kolor zielony na 1 świeczce wchodzicie czy czekacie az pierwsza świeczka się zamknie ? bo jak ta pierwsza nagle zmieni kierunek już nie będzie np. wzrostowa.
tez mam z tym problem czasami :)
z własnego doswiadczenia - na rozpoczeciu nowej H1 teoretycznie nie jestes pewien jej koloru to znaczy powinienes poczekać ale mi sie pare razy zdarzyło że pierwsza m1 miał po 15 pipsów - tak rakieta :) więc doszedłem do wniosku że najlepiej stawiać zlecenia oczekujące - w jakiej odległości od zamknięcia poprzedniej h1 to juz inna sprawa ( mozna podzielić zlecenie na równe częsci w róznych odległościach od zamknięcia poprzedniej H1)
pieniądz nie wie która godzina ale ludzie nim obracający juz tak :)
o pełnych godzinach zbiegają się wczasie TF m30, m15, itd a więc duzo EA czy trejderów podejmuje decyzję na podstawie danych z zamknięcia H1

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Moderator raposo załączył szablon i opis strategii na pierwszej stronie w 3 poście.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Krys, czytałem opis systemu , z wątku i załączonych obrazków różne były wejścia, stąd moje pytanie, z mojego doświadczenia wynika że lepiej poczekać na zamknięcie świeczki i nie istotne czy to będzie pierwsza na rozpoczęciu godziny czy następna, ważne że jak się zamknie ma być zgodna z moim kierunkiem handlu, a jak odleci cóż, będzie następny sygnał, może się mylę stąd spytałem jak inni to widzą ze swojej praktyki.

Dodano po 5 minutach:

sam doświadczyłem kilka razy jak h1 była up a nagle już czerwona, wystarczyło poczekać na zamknięcie świeczki i nie było by sprawy :-)

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Microbi pisze:Krys, czytałem opis systemu , z wątku i załączonych obrazków różne były wejścia, stąd moje pytanie, z mojego doświadczenia wynika że lepiej poczekać na zamknięcie świeczki i nie istotne czy to będzie pierwsza na rozpoczęciu godziny czy następna, ważne że jak się zamknie ma być zgodna z moim kierunkiem handlu, a jak odleci cóż, będzie następny sygnał, może się mylę stąd spytałem jak inni to widzą ze swojej praktyki.

Dodano po 5 minutach:

sam doświadczyłem kilka razy jak h1 była up a nagle już czerwona, wystarczyło poczekać na zamknięcie świeczki i nie było by sprawy :-)
ja traktuje h1 jak dodatkowe potwierdzenie ruchu i wtedy bardziej ufam SARowi ale wiem ze moje zdanie sie nie liczy bo mam tu juz opinie łapiącego noże :P
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Microbi - twoje podejście jest czasowe - moje ilosciowe
według ciebie po upływie jakiegos czasu mozna przyjąc że swieczka H1 nie powinna jz zmienic koloru (ewentualnie po TP)
według mnie po wzroscie o jakąs ilość pipsów swieczka H1 nie powinna jz zmienic koloru (ewentualnie po TP)
ja staram sie po uwagę grac przy ustalaniu - ilośc i długoś knotów w poprzedniej H1 - w sumie nie da sie tego opisać / zamknąc w ramy troche to wychodzi na czuja - nie ukrywam nie raz sie przejechałem na swoim levelu ustawienia zlecenia oczekujacego
a traktuje h1 jak dodatkowe potwierdzenie ruchu i wtedy bardziej ufam SARowi ale wiem ze moje zdanie sie nie liczy bo mam tu juz opinie łapiącego noże Razz
twój styl handlu jest uważany za stresujący - tylko wyniki uspakajają :D [/code]
Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 20:46 przez TARKIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

na razie jestem przekonany w 70% ze przestawianie na BE po 9 pips jest bez sensu chyba.

ODPOWIEDZ