Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Microbi idealne wejście :)
jak ustawiałeś TP i SL ?

HunterPL - to nawet już nie przypomina NLA
życzę Ci powodzenia w tym systemie, ale osobiście nie wróże przyszłości.
Teraz tylko czekam na to abyś udowodnił mi że sie myliłem :)

zacytuje Ci polskiego "klasyka tego systemu" (ciekawe czy pozna swoją wypowiedz?):
Więc starasz się kupić tanio (po lokalnym dołku czyli L) a sprzedać drogo czyli w pobliżu H.
Po ustaleniu się nowego H możesz kontynuować zabawę w przeciwnym kierunku czyli sprzedajesz drogo za szczytem i odkupujesz tanio w dołku ...

I tak w kółko ...

Tylko ponieważ jest jeszcze cos takiego jak trend, czyli np cena może bardziej rosnąć niż spadać (trend rosnący) lub bardziej spadać niż rosnąć (trend malejący) to bezpieczniej jest wchodzić tylko w pozycje które bardziej rosną (przy trendzie wzrostowym) lub bardziej maleją (przy trendzie spadkowym).

I do tego właśnie służa dwa pozostałe warunki czyli H1 i D1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Panowie,

najlepsza rekomendacja dla tego sysa. jest taka, że wszyscy weszliśmy akurat w tym samym miejscu - szacunek.

Czyli śmiało można stwierdzić, że nie jest to system uznaniowy :)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

HunterPL - zobacz na screen TeXs
figo plus nla - wszedł w rynek dopiero na czerwonej świecy H1 - przeanalizuj to

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

No to może jeszcze raz, czyli jak ja to widzę (może komuś to pomoże)
Przykład nie koniecznie jakiś rewelacyjny ale akurat taki wpadł mi na szybko pod rękę.

Dla mnie poziom 38.2% fibo jest miejscem w którym rozpoczynam obserwację co się będzie działo z ceną. Bardzo ważne jest to, że poziom 38.2 fantastycznie się sprawdza dla pary w mocnym trendzie jako miejsce do korekty.
Jeżeli widzę, że cena nie ma siły na przebicie tej 38 bądź wchodzi w konsolę na tym poziomie to jest już dla mnie bardzo dobrze. Teraz czekam już tylko na pojawienie się świecy w kolorze zgodnym z D1 (czyli warunki NLA spełnione) i jeśli cena zaczyna iść zgodnie z moim kierunkiem to WCHODZĘ.

Mam nadzieje, że opisałem to dość czytelnie jak coś to piszcie.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Kolejne wejście na kablu, system naprawdę ciekawy, mam trochę pytań do Was więc później napiszę, co do wejść dokładnie przemyślane w końcu otwieram na live, uważam że nauka sys na demo mija się z celem.

I niestety BE a było już 9 pips

Zresztą widać po PA że idziemy lekko w konsolę albo up więc za bardzo nie liczyłem na większy ruch na S

Tarkin co do Twojego pytania SL miałem 20 pips TP dałem b. duże na zasadzie spadnie to spadnie :-) ostatecznie zamknęło się na BE 20 pips a było już 40 pips .

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TARKIN pisze:HunterPL - to nawet już nie przypomina NLA
życzę Ci powodzenia w tym systemie, ale osobiście nie wróże przyszłości.
Teraz tylko czekam na to abyś udowodnił mi że sie myliłem
może masz racje Tarkin zobaczymy za jakiś czas... ostatni tydzien i bedzie pelny miesiąc jak nie przewale tych 15 % (max gdyby wszystkie miał dni na minus strace około 10%, bo ryzykuje 2 % dziennie)co nabiłem to jakoś będzie ;)...
TARKIN pisze:unterPL - zobacz na screen TeXs
figo plus nla - wszedł w rynek dopiero na czerwonej świecy H1 - przeanalizuj to
przemyśle to... może takie granie przyniesie jeszcze większe regularne zyski? może poprostu pierwszy raz w życiu trzymam się tego że 1-2% straty dziennej conajmniej 3% zysku dziennie i nie wiecej niz 4 tranzakcje dziennie i to przez te pare głupich zasad już idzie lepiej :)... niewiem... ale na dzień dzisiejszy trzymam się mojej wersji NLA.

Dodano po 20 minutach:
TARKIN pisze:Tylko ponieważ jest jeszcze cos takiego jak trend, czyli np cena może bardziej rosnąć niż spadać (trend rosnący) lub bardziej spadać niż rosnąć (trend malejący) to bezpieczniej jest wchodzić tylko w pozycje które bardziej rosną (przy trendzie wzrostowym) lub bardziej maleją (przy trendzie spadkowym).
zgadzam się :) i to robię...
TARKIN pisze:I do tego właśnie służa dwa pozostałe warunki czyli H1 i D1.
jak pisałem wcześniej tarkin od d1 ważniejsza jest świeczka od rozpoczęcia nowej sesji (ale to chyba już wiesz:))... a jesli chodzi o h1 to sie jeszcze zastanowie... ale poprostu jakoś lepiej się czuje z o wiele mniejszym SL... może poprostu mam złe wspomnienia i to dlatego :) wg mnie oba warianty sa dobre... w moim tracisz kilka-kilkanaście procent skuteczności ale mniej trace na poszczególnych falszywych sygnalach(SL 5-10 pipsów czasmi stosunek potencjalnej straty do zysku to nawet 1:5/1:6). W oryginalnym NLA skuteczność jest większa ale SL na mniej niż 15 pipsów zdarza sie tylko od czasu do czasu(strata:zysk 1:2/1:3)... oczywiście to że drugi wariant się zgadza to fakt... po pewnym czasie zobaczymy czy moja wersja też.

TARKIN się wypowiedział i nie wierzy w mój skuces:P a co wy na to? co ty na to Texs:P?
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

HunterPL pisze: .... co ty na to Texs:P?
Hunter,

powiedzmy, że założenia są takie:
- wchodzisz na korekcie
- łapiesz sam szczyt
- korzystasz z SAR

1. Starasz się złapać sam wierzchołek fali (pierwsza strzałka) Według mnie jest dość niebezpieczna metoda, ponieważ próbujesz złapać szczyt kosztem kilku dodatkowych pipsów, które dadzą Ci potwierdzenie. Wchodzisz w chwili tworzenia się fali a nie jej załamania
2. Wspomagasz się SAR - na rysunku pokazałem w którym miejscu SAR daje sygnał do zajęcia pozycji (strzałka 3), moim zdaniem jak każdy inny wskaźnik ale jeśli Ci pomaga to krzystaj.
3. Twoją przewaga ma być bardzo mały SL (czyli kapitalny rr 1/5):
Doskonale ale pamiętaj, że w takim wypadku musisz bardzo precyzyjnie zajmować pozycję a coś takiego jest cholernie trudne.

Strzałkę nr. 2 To sygnał wejście dla NLA, czyli wchodzisz w chwili opadania fali a nie jej tworzenia.

Podsumowując,
Twoja metoda polega na złapaniu samego szczytu (stąd ten niski SL) kosztem potwierdzenia sygnału.
Moim zdaniem, metoda zbyt ryzykowna

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

TeXs - masz dar w prosty sposób przekazywania wiedzy a ja tu pisze o 'łapaniu spadających noży" :D

HunterPL - przy RR 1/5 czy 1/6 to system jest dochodowy przy trafności wejść 40 procent (nawet mniej) - ale czy psychika wytrzyma 6 SL pod rząd a 10 SL przy malych kwotach lub demo to może tak ale z realną kasą może być różnie.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TARKIN pisze:TeXs - masz dar w prosty sposób przekazywania wiedzy a ja tu pisze o 'łapaniu spadających noży" :D

HunterPL - przy RR 1/5 czy 1/6 to system jest dochodowy przy trafności wejść 40 procent (nawet mniej) - ale czy psychika wytrzyma 6 SL pod rząd a 10 SL przy malych kwotach lub demo to może tak ale z realną kasą może być różnie.
hmm napewno przemyśle to co napisaliście :) to są sensowne argumenty... chyba spróbuje od przyszłego miesiąca z większymi SL troche się boje... mam złe wspomnienia... niewiem czemu ale moja psychika lepiej sobie radzi ze strata kilku pipsów (nawet kilka pod rząd)niż ze stratą kilkunastu;/ wtedy prz nawet prz wybicu 1-2 SL oduczwam dyskomfort i to duży mimo tego że to demo.
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

TeXs - ma dar bardzo fajnego i precyzyjnego wyznaczania Fibo.... coś z czym ja mam ciągłe problemy.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

ODPOWIEDZ