TARKIN pisze:HunterPL - to nawet już nie przypomina NLA
życzę Ci powodzenia w tym systemie, ale osobiście nie wróże przyszłości.
Teraz tylko czekam na to abyś udowodnił mi że sie myliłem
może masz racje Tarkin zobaczymy za jakiś czas... ostatni tydzien i bedzie pelny miesiąc jak nie przewale tych 15 % (max gdyby wszystkie miał dni na minus strace około 10%, bo ryzykuje 2 % dziennie)co nabiłem to jakoś będzie

...
TARKIN pisze:unterPL - zobacz na screen TeXs
figo plus nla - wszedł w rynek dopiero na czerwonej świecy H1 - przeanalizuj to
przemyśle to... może takie granie przyniesie jeszcze większe regularne zyski? może poprostu pierwszy raz w życiu trzymam się tego że 1-2% straty dziennej conajmniej 3% zysku dziennie i nie wiecej niz 4 tranzakcje dziennie i to przez te pare głupich zasad już idzie lepiej

... niewiem... ale na dzień dzisiejszy trzymam się mojej wersji NLA.
Dodano po 20 minutach:
TARKIN pisze:Tylko ponieważ jest jeszcze cos takiego jak trend, czyli np cena może bardziej rosnąć niż spadać (trend rosnący) lub bardziej spadać niż rosnąć (trend malejący) to bezpieczniej jest wchodzić tylko w pozycje które bardziej rosną (przy trendzie wzrostowym) lub bardziej maleją (przy trendzie spadkowym).
zgadzam się

i to robię...
TARKIN pisze:I do tego właśnie służa dwa pozostałe warunki czyli H1 i D1.
jak pisałem wcześniej tarkin od d1 ważniejsza jest świeczka od rozpoczęcia nowej sesji (ale to chyba już wiesz:))... a jesli chodzi o h1 to sie jeszcze zastanowie... ale poprostu jakoś lepiej się czuje z o wiele mniejszym SL... może poprostu mam złe wspomnienia i to dlatego

wg mnie oba warianty sa dobre... w moim tracisz kilka-kilkanaście procent skuteczności ale mniej trace na poszczególnych falszywych sygnalach(SL 5-10 pipsów czasmi stosunek potencjalnej straty do zysku to nawet 1:5/1:6). W oryginalnym NLA skuteczność jest większa ale SL na mniej niż 15 pipsów zdarza sie tylko od czasu do czasu(strata:zysk 1:2/1:3)... oczywiście to że drugi wariant się zgadza to fakt... po pewnym czasie zobaczymy czy moja wersja też.
TARKIN się wypowiedział i nie wierzy w mój skuces:P a co wy na to? co ty na to Texs:P?
Pieniądze są krwią tego świata...